Nesabojāsim prieku būt aktīviem!

Nesabojāsim prieku būt aktīviem!

12. Sep 2010, 22:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar vakarā Māmiņu Klubs saņēma no māmiņas Ingas Hartikas pārdomu pilnu vēstuli un nolēmu to publicēt. Lai gan ir Ziemassvētku laiks, kad visiem vajadzētu kļūt labākiem, pēdējās dienās mājas lapā parādās dažādi viesi, kuri, neatklājot savu lietotājvārdu, kritizē citas māmiņas.

 

Patiešām rūgta pēcgarša pēc komentāru lasīšanas par Māmiņu Kluba balviņu saņemšanu. Mammas ir centušās, sūtījušas dažādus darbiņus, lai padalītos ar citiem ar savām idejām, rakstījušas blogus utt., par ko saņēmušas balvas, kas ir pelnīti, patiesībā. Bet vienmēr atradīsies kāds, kam būs par to ko iebilst. Jā, arī kritika ir laba lieta, bet, ja tā ir pamatota. Pārmet nereti, ka balviņas saņem vienas un tās pašas mammas. Bet kas liedz iesaistīties arī citām? Kas?

 

Nereti parādās komentētājs "Viesis", pārsvarā negatīvs, sliktā omā, vai vienkārši kašķīgs, piekasīgs.  Kā jau teicu, man patīk kritika, bet tai jābūt pamatotai. Būtu jauki, ja būtu tāda iespēja, ka komentēt var tikai tie, kas ielogojušies. Tas būtu bonusa punkts "Viesim"- palīdzēsim viņam tikt vaļā no kautrības identitātes jautājumā.

 

Daudzas komentējot komentēšanas pēc. Vai nav vienalga? Par to jau balvā nedod jaunu auto... Jā, ja dotu auto, es varbūt arī apvainotos, jo komentēju retāk:D Man nepatīk pašai tādi komentāri, kas sastāv no viena vārda, diviem. Bet, iespējams, citam tas ir īstais izteiksmes veids, un iespējams, komentārā iekļautais vienīgais vārds vislabāk raksturo tēmu, kam par godu ir komentārs!

 

Māmiņas gribot balvas.. Vai tad gribēt ir slikti? Tās nopelnīt ir ļoti labi! Kurš gan nepiekritīs? Ir taču gandarījums saņemt kaut ko. Dāvanas ir motivācija, mudinājums - darīt, piedalīties. Vairums, iespējams, nepiedalītos, neko nerakstītu, ja dāvanu nebūtu.

 

Galvenais ir darīt no sirds un darīt ar atdevi, nevis darīšanas pēc.

 

Negandēsim citiem prieku būt aktīviem!

 

Citi raksta, ka vairums blogu ir bezjēdzīgi. Bet, kas vienam bezjēdzīgs, otram saistošs un interesants, visiem patikt nevar! Cits raksta, neinteresējot lasīt par to, cik desmaizītes viens apēdis šodien utt. Bet ir taču izvēles iespēja - lasīt/nelasīt. Turklāt, kā jau vienā komentārā bildu - arī par desmaizīti var uzrakstīt interesanti un saistoši. Piedalīties ir aicināti visi! Nepatīk blogi par ikdienu, rakstiet pašas par ko citu, būs dažādība! Un, mīļie, atrodiet bloga definīciju!

 

Blogā VAR/DRĪKST rakstīt par jebko, iečekojat, piemēram, te:

 

http://blogs.lv/blogu-kategorijas/

 

IR pat dažādas blogu kategorijas, tā kā - gribu, rakstu par desmaizi, gribu, rakstu par raibiem cimdiem, gribu - par sētas suni. Es vienkārši izsaku savas domas/emocijas/viedokli!

 

Man ir patiess prieks par dažu mammu idejām, ko varu īstenot arī dzīvē un ieteikt pat draugiem! Par to – PALDIES! :)

 

Mammas, uzdrošinieties arī Jūs!

 

Nebūsim tik kašķīgas, neskaudīsim citas, piedalīsimies! Tuvojas taču svētku laiks, tas laiks, ko, kā dziesmā raksturo -  "..un cilvēkiem labs prāts..".

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Meitenes, man jau liekas, ka MK ir ļoti pozitīva publika, atšķirībā no citiem portāliem, un ja pa kādai melnai avij gadās, nu būsim saprātīgas , neļausimies aizskarošām lietām!

Jūs esat superīgas sievietes un ļoti čaklas mammas, kas šī portāla saturu veido un padara visu mūsu ikdienu nedaudz krāsaināku!

Un tas ir labi, ka pašas arī protestējat un iebilstat pret lietām, kas nepatīk - jo MK ir mūsu visu vide, kas te darbojamies, un jūs esat saimnieces šeit! Un "Viesi" savā ziņā ir neoficiālie svešinieki, tā kā viss ok!

16. Dec 2009, 18:39

Godīgi sakot , man šis viesis ir no tiesas žēl, jo acīm redzami cilvēku nomoka kompleksi un personīga rakstura problēmas, ja šādā veidā tiek meklēta iespēja pašapliecināties. Un varbūt šai jaunajai sievietei ir nepieciešams emocionāls atbalsts, jo tādas negācijas tik masveidīgi... Bēdīgi!!!

16. Dec 2009, 18:36

Šis teksts raisīja manī pārdomas. Tā pa tiešām ir, ka daudzos tematos ir nevietā izteikta kritika. Māmiņas tā pūlējušās, bet kāds ĀZIS vienmēr sagandē prieku gan cilvēkam, kuru aizskar, gan citiem temata lasītājiem.
Bet esmu ievērojusi, ka bieži atrodas tādi cilvēki, kam noskauž vai jūtas caurspīdīgi un visu savu negatīvismu cenšas panākt-uzbrūkot citam, nevainīgam upurim.
Galvenais ir nepadoties ar savām idejām un pozitīvismu un, lai tie cilvēki, kam kaut kas nepatīk iet skriet!

16. Dec 2009, 17:36

Man arī radās pamatīgas pārdomas par komentāriem. Nekad vēl neesmu nevienu blogu uzrakstījusi, bet šī tēma ir mudinoša, tāpēc kaut kas no manas puses taps...
Vēl tik piebildīšu, ka ne vienmēr tie ir viesi, kas aizmirst par pieklājību. Diemžēl ielogojušās personas nereti izkar šiltīti "vārda brīvība/man ir tiesības paust viedokli/kritiku u.tml" un patiesībā apzināti izvēlas visnesaudzīgāko izteiksmes stilu, tādējādi sāpinot pilnīgi nepazīstamus cilvēkus...

16. Dec 2009, 16:38

es arī ignorēju viesīšus ja kaut kas slikts ir domāts tieši man..tas ir viss veselīgakais veids😃😃😃

16. Dec 2009, 16:18

Piekrītu autorei-Negandēsim prieku citiem!😀

16. Dec 2009, 12:44

Pilnībā piekrītu! Mazāk kritizēsim, bet vairāk darīsim!!!