Nāc uz adaptācijas lekciju un uzzini, kā jaundzimušajam iemācīt uzticēties!

Nāc uz adaptācijas lekciju un uzzini, kā jaundzimušajam iemācīt uzticēties!

24. Mar 2011, 12:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tu noteikti vēlies, lai tavs bērniņš būtu laimīgs un gudrs? Tu vari viņam palīdzēt tādam kļūt, piedāvājot īstajā laikā to, kas nāk par labu viņa smadzeņu attīstībai.

Piesakies uz adaptācijas lekciju, zvanot pa tālruni 67350750!

Jau no dzimšanas brīža smadzenes strādā „uz pilnu slodzi” - dažu nedēļu veco bērniņu galvās norisinās milzīgas pārmaiņas. Visiem bērniem patīk mācīties no pašām pirmajām dzīves dienām, un, ja vecāki viņus šajā procesā atbalsta, tad nekas nevarētu „noiet greizi”.

Uzticēšanās palīdz!

Uzticēšanās ir tas burvju vārdiņš, kas palīdz gan lieliem, gan maziem sasniegt augstus mērķus. Katram veselam mazulim jau šūpulī ir ielikta vēlme mācīties un dzīvot. Tomēr ir nepieciešama kāda lieta, lai bērns varētu attīstīt visus savus dotumus. Bērniņi spēj vislabāk atklāt un izprast pasauli tikai tad, ja viņi jūt pastāvīgu vecāku vai kādas citas uzticības personas klātbūtni. Bēbīšu mazās smadzenītes, ja viņi ir atbrīvojušies, neizjūt bailes vai stresu, strādā īpaši produktīvi. Atbrīvojušies mazuļi vislabāk var uzsūkt to, ko piedāvā lielā pasaule. Tiem mazuļiem, kuriem nemitīgi jāpārliecinās, ka viņi nav pamesti vieni, nepietiek spēka pārstrādāt interesantos atklājumus.

Bērnu psihiatri un neirobiologi ir nākuši pie slēdziena, ka, lai bērns labi attīstītos un veselīgi, viņam pirmajos divpadsmit mēnešos nepieciešama cieša saikne ar mammu un tēti. Drošā piesaiste, no kā attīstās uzticēšanās, attīstās pirmajā dzīves gadā.

Daba ir parūpējusies par to, lai vecāki intuitīvi justu, ko bērniņam vajag. Piesaiste rodas, kad vecāki seko savai intuīcijai un atbild bērniņa vajadzībām ar pieskārieniem, acu kontaktu, runāšanos. To mīlestību, ko vecāki bērnam sniedz, viņi saņem atpakaļ  - smaidos, smieklos, mazuļa „čivināšanā”, kad viņš tiek samīļots un sajūtā, ka vecāki spēj sniegt mazulim mierinājumu, kā arī neapšaubāmi katrs bērna vismazākais panākums un attīstības solīši padara vecākus laimīgus!

Pirmie mēneši mazuļa dzīvē: attīstība, vajadzības un grūtības

Nodarbības laiks: 23.februāris no plkst.15:00 līdz 17:00

Maksa par nodarbību: 10 lati (neatkarīgi, vai nāc viena vai ar partneri)

Nodarbība notiks Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas), 2.stāvā

 

Jaunās HUGGIES Newborn autiņbiksītes ir īpašas ar to, ka tām ir speciāls izgriezums nabiņas vietā - vieglākai nabiņas kopšanai un sadzīšanai!