"Nāc un piedalies!" - pasākums par bērnu pulciņiem Vērmanes dārzā, šo sestdien!

31. Mar 2010, 21:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sestdien, 5.septembrī, no plkst.12.00 līdz 17.00 Vērmanes dārzā notiks tradicionālais pasākums "Nāc un piedalies!". Tajā par savu darbību stāstīs Rīgas bērnu un jauniešu centru interešu kolektīvi un pulciņi.


Vērmanes dārzā darbosies radošās darbnīcas, varēs izmēģināt savus spēkus uz alpīnistu sienas, izvēlēties sev tīkamāko interešu pulciņu, piedalīties zīmodziņu vākšanas stafetē. Tāpat visus pasākuma dalībniekus priecēs bērnu un jauniešu koncerts.


Rīgā darbojas 13 interešu izglītības iestādes, kurās kopējais audzēkņu skaits ir vairāk nekā 25 tūkstoši dalībnieku. Interešu izglītības centros bērni un jaunieši vecumā no trim līdz 25 gadiem var attīstīt savas spējas dažādos interešu pulciņos - mākslinieciskās pašdarbības, tēlotājmākslas, dabaszinību, tehniskās jaunrades un sporta kolektīvos. Tāpat interešu izglītība tiek piedāvāta Rīgas vispārizglītojošajās skolās.


Tā kā bērnu un jauniešu centri ir pašvaldības interešu izglītības iestādes, tad par dalību šajos pulciņos bērnu vecākiem jāmaksā līdzdalības maksājums. Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par maksas pakalpojumiem, interešu izglītības iestādēs dalības maksa ir: kultūrizglītojoša rakstura pulciņos līdz pieciem latiem mēnesī, tehniskajā jaunradē - līdz 10 latiem, sporta dejās līdz 15, bet sporta pulciņos līdz sešiem latiem mēnesī.


 Taču ir ļoti daudzi pulciņi, kuros par nodarbībām nav jāmaksā. Vecāku finansējums galvenokārt paredzēts mācību procesam nepieciešamo materiālu un inventāra iegādei (papīrs, otas, krāsas, treniņtērps, tenisa raketes utt.). Visi interešu izglītības centri skolu brīvlaikos organizē nometnes, kurās piedalīties var tikai tie bērni un jaunieši, kuri visa gada laikā apmeklējuši kādu interešu izglītības kolektīvu vai pulciņu.


Papildu informācija:

www.e-skola.lv;

www.jauniesumenesis.lv

04. Sep 2009, 15:44

būs jāaizbrauc😀domāju,būs labi pavadīta diena😀

rita123 rita123 04. Sep 2009, 13:49

Jauki,ka ir šādi pasakumi😀

04. Sep 2009, 15:44

būs jāaizbrauc😀domāju,būs labi pavadīta diena😀

04. Sep 2009, 14:24

Forši 😀, ja dzīvotu Rīgā noteikti aizietu 😀

rita123 rita123 04. Sep 2009, 13:49

Jauki,ka ir šādi pasakumi😀