Nāc piektdien uz Grūtnieču dienu un uzzini vairāk par ģimenes dzemdībām!

30. Dec 2010, 09:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau piektdien, 26.martā, aicinām visas topošās māmiņas doties uz Māmiņu Kluba rīkoto Grūtnieču dienu, lai patīkami pavadītu pēcpusdienu un uzzinātu ko jaunu!

Piesakies uz Grūtnieču dienu pa tālruni 67350750!

 

3

Vecmāte Baiba Zelka

Jau pavisam agrīnā grūtniecības laikā jaunajiem vecākiem aktuāls kļūst jautājums, ko darīt ar dzemdību dienu, vai pavadīt to kopā, vai tomēr atsevišķi. Pašreiz sabiedrībā ir gandrīz jau likums - ja sieviete dzemdē, vīrietim ir jābūt blakus! Tomēr ne vienmēr tas ir tik vienkārši, jo dzemdības ir process, ko nevar iepriekš izmēģināt, nekad nevar paredzēt otra cilvēka reakciju, kā arī dzemdību laikā parādās visas savstarpējās nesaskaņas un krīzes attiecībās. Sieviete šajā procesā pilnīgi izmainās, vīrietim ir jābūt gatavam uz visu. Tomēr - ne visi to var, un varbūt arī nevajag?

 

Nāc uz 26.marta Grūtnieču dienu un uzzini par pozitīvajiem ģimenes dzemdību aspektiem!

7

Grūtnieču diena 26.martā

 

 12:00 līdz 13:00

Aizcietējumi grūtniecības laikā

Palielinoties dzemdei un nospiežot asinsriti, topošajām māmiņām, īpaši grūtniecības pēdējā trimestrī, var veidoties aizcietējumi jeb medicīniskā valodā- hemoroīdi. Mūsdienu medicīna ir attīstījusies tik tālu, ka nu ir tos var ārstēt ar lāzera staru. Tā ir nesāpīga metode, tāpēc nav nepieciešama atsāpināšana, netiek bojāti audi, pacientam nav pēcoperāciju sāpes un jau procedūras dienā pacients var atgriezties mājās.

 

13:10 līdz 14:10

Dzimumdzīve grūtniecības laikā un pēc mazuļa piedzimšanas

Lai gan grūtniecības laikā topošās māmiņas domas ir aizņemtas ar gaidāmo mazuli, nedrīkst atstāt novārtā arī partneri! Cik bieži drīkst nodarboties ar seksu? Vai tas nekaitē gaidāmajam mazulim? Cik ātri pēc dzemdībām drīkst atsākt mīlas prieku baudīšanu? Vai grūtniecības pēdējās nedēļās un pirmajās mīlēšanas reizēs pēc dzemdībām jāievēro kādu drošības pasākumi?

 

14:20 līdz 15:20

Mazuļa hendlings

Lai gan Māmiņu Klubā notiek arī hendlinga nodarbības, uzskatām, ka arvien ir svarīgi runāt par mazuļa pareizas aprūpes lomu bērna attīstībā jau no pirmajām dzīves stundām un dienām. Lekcijas laikā fizioterapeite pastāstīs, kas ir hendlings, kā arī kādi ir galvenie tā pamatprincipi.

 

15:30 līdz 16:30

Ģimenes dzemdības

  Sarunā ar vecmāti uzzināsi, kāpēc arvien vairāk vecāku izvēlas ģimenes dzemdības. Kāds ir noslēpums ģimenes dzemdībām? Vai tās stiprina topošo vecāku attiecības? Kādus apstākļus ņemt vērā? Kā partneris var palīdzēt ģimenes dzemdību laikā? Vai noraidošu attieksmi pret ģimenes dzemdībām jāmaina sievietei vai atstāt to tā, kā tas ir?

 

Ieskaties, kā pagāja iepriekšējās Grūtnieču dienas!

Katru mēnesi uz Grūtnieču dienu!

Dzemdību priekštvēstneši

Būsim smaidīgas un laimīgas!

Kosmētiķe: par ādu jāsāk rūpēties jau pirms grūtniecības

Runā ar dvēseli caur kustībām un deju

Nāc uz Grūtnieču dienu un uzzini, kā kopt ādu grūtniecības laikā

Deju un kustību terapija grūtniecības laikā

Grūtnieču dienā iegūtās gudrības

Grūtnieču dienā smaidīgas topošās māmiņas un pozitīva atmosfēra

Grūtnieču dienas apmeklē ne tikai topošās māmiņas

Grūtnieču diena Māmiņu Klubā

 

 

Grūtnieču dienas notiek: Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Martā Grūtnieču dienas notiks: 26.martā no plkst.12:00 līdz 16:00

 

Samaksa par Grūtnieču dienu: 12 Ls (ja topošā māmiņa apmeklē Topošo Vecāku skolu, maksa- 10Ls) Cenā iekļauta arī kafijas pauze

 

 

5

 


Piesakies uz Grūtnieču dienu, aizpildot anketu!