Nāc piektdien uz Grūtnieču dienu un uzzini, kā rūpēties par ādu grūtniecības laikā!

04. Oct 2010, 23:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piektdien Māmiņu Klubā ar savām zināšanām par ādas kopšanu grūtniecības laikā dalīsies Skaistumkopšanas un medicīnas centra " Wellslim"  fizioterapeite  Linda Bāliņa. Atnāc arī Tu!

{smallpic:1}

Strijas ir zemādas audu (saistaudu) plīsumi, bez brūces ādas virspusē, taču ļoti līdzvērtīga rētai! Līdz ar to, ja tās izveidojušās, nepazudīs. Iespējams ar laiku kļūs gaišākas, mazāk redezamas. Strijas ir viena no izplatītākajām ķermeņa estētikas problēmām grūtniecības laikā, kas visbiežāk parādās pēdējā grūtniecības trimestrī, bērniņam strauji pieaugot un palielinoties krūšu dziedzeriem.

 

 

Striju veidošanos nosaka ādas elasticitāte un dažādi ārējās vides faktori - pati grūtniecības norise, hormonālie faktori, svara pieaugums, fiziskā aktivitāte, ādas kopšana ikdienā un protams- ģenētika.

 

Lai mazinātu striju veidošanos:

  • Reizi mēnesī ieteicams veikt vispārējo ķermeņa pīlingu, lai āda labāk elpotu un uzlabotos elasticitāte, kas kalpo kā garants pret strijām.

  • Visas grūtniecības laikā drīkst apmeklēt un pat vēlams dažādas vieglas relaksējošas masāžas, it īpaši, ja sievietei ir mazkustīgs dzīvesveids, viņa lielāko dienas daļu pavada stāvus vai sēdus stāvoklī, kā arī vērojams pastiprināts nogurums un psiholoģisks sasprindzinājums. Jebkura masāža uzlabos asinsriti un organisma stāvokli kopumā.

     

    Topošās māmiņas labsajūta kā pozitīvs lādiņš iedarbosies arī uz gaidāmo bērniņu. Šis ir laiks, ko sieviete beidzot var veltīt sev un palutināt sevi, piemēram, ar dažādām masāžām, kas ir gan patīkamas, gan izraisa neparastas sajūtas, gan arī ir pilnīgi nekaitīgas bērnam.

     

Nāc uz Grūtnieču dienu šajā piektdienā un uzzini, kā palutināt savu ķermeni grūtniecības laikā!

 

Ieskaties janvāra Grūtnieču dienu programmā 15. un 29.janvārim.

12:00 līdz 13:00

Deju un kustību terapija grūtniecības laikā. Vada Indra Majore Dūšele

 

13:10 līdz 14:10

Topošās māmiņas ādas kopšana. Vada fizioterapeite Linda Bāliņa.

 

14:20 līdz 14:50

AVENT produkcijas prezentācija.

 

15:00 līdz 16:00

Dabiskas dzemdības stacionārā.  Jūrmalas slimnīcas dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vadītāja: Dr. Jolanta Bārbale un vecmātes. 

 

Grūtnieču dienas notiek: Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Janvārī Grūtnieču dienas notiks: 15. un 29.janvārī no plkst.12:00 līdz 16:00.

 

Samaksa par Grūtnieču dienu: 12 Ls (ja topošā māmiņa apmeklē Topošo Vecāku skolu, maksa- 10Ls) Cenā iekļauta arī kafijas pauze

 

Dāvanas! Māmiņu Kluba DVD, dāvanas no Huggies un citiem atbalstītājiem.


Piesakies uz Grūtnieču dienu, aizpildot anketu!