Nāc pavingrot ar mazuli jau nākamajā nedēļā!

Nāc pavingrot ar mazuli jau nākamajā nedēļā!

26. Aug 2010, 03:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceturtdien pirmo reizi notika vingrošanas nodarbība Māmiņu Klubā. Jaunajām māmiņām gan psiholoģisku, gan praktisku iemeslu dēļ nesanāk apmeklēt vingrošanas nodarbības, bet tagad ir iespēja nākt vingrot ar visu mazuli!! Ielūkosimies, kā gāja šajā nodarbībā!

 

Fizioterapeites Dignes Vanagas nodarbības notiek nelielās grupiņās, kas ļauj gan māmiņām, gan mazuļiem sapazīties tuvāk. Biežākās pēcdzemdību problēmas ir saistītas ar muguras sāpēm, sāpēm plecu joslā, urīna nesaturēšanu. Digne Vanaga stāsta, ka šīs nepatīkamās sajūtas var mazināt ar vingrojumu palīdzību.

{pic:2}
Taujājot tuvāk par nodarbību, Digne Vanaga stāsta, ka māmiņas un mazuļi ir jauki pavingrojuši. Vispirms vingroja mazuļi, bet pēc tam māmiņas izvingrināja sevi, ņemot talkā bēbīšus. Brīvā atmosfērā tika uzklausīti jautājumi un atbildēts par to, ko katrā situācijā var un ko nevar darīt. Vingrinājumi bija vairāk saistīti ar dziļās vēderpreses trenēšanu, muguras vingrojumus, lai nesastieptu savas muguras, lai būtu vieglāk kopt bērniņu, celt, pareizi nest.

 

„Obligāti katrai māmiņai ir jāvingro arī mājās katru dienu!” šāda ir fizioterapeites nostāja.

 

Arī palīglīdzekļi var noderēt vingrojot ar mazuļiem. Digne neuzstāj, ka būtu jāiegādājas kādi noteikti vingrošanas palīglīdzekļi, var izlīdzēties ar to, kas ir mājās. Ja nav bumba, ērti var darboties arī uz grīdas. Jo tā kā daudzi mazuļi ir sākuši arī rāpot, tad māmiņām ir jāpielāgojas viņiem, lai būtu interesanti.

 

Nākamajā nodarbībā māmiņas savus mazuļus nevis vingrinās, bet gan masēs, kas palīdzēs mazuļiem atslābināties. Protams, neiztrūkstoša būs arī māmiņu izvingrināšana.

 

Māmiņas par vingrošanu ar mazuli

 

{pic:1}

Baiba, meitiņas Alises mamma:

 

Man patika! Arī mājās biju mēģinājusi vingrot ar mazuli, bet nezinu, vai darīju to pareizi vai nepareizi. Šos vingrinājumus apguvu internetā. Ja sākumā mazulītis bija sabijies no tik daudz cilvēkiem, tad pēc tam bija apmierināts. Centīsimies arī mājās vingrot un arī turpmāk nāksim uz nodarbībām Māmiņu Klubā!

 

Jolanta, Patrika mamma:

 

Mēs Māmiņu Klubā nākam arī uz citām nodarbībām. Šodien vingrošana bija vairāk man, jo mazais, iemācījies rāpot, to vien dara un nav pierunājams sēdēt mierā un vienā vietā. Patika tas, ka bija gan vispārējie vingrinājumi, gan arī tādi, kas būtu piemēroti tieši mums. Iesaku taisīt arī pieskatīšanas grupas, jo mazajam ļoti patīk Māmiņu Klubā! Es biju iepriekš peldējusi, bet tagad, atnākot uz vingrošanas nodarbību, saprotu, ka daudz ko esmu palaidusi garām.

{pic:3}

{pic:4}

{pic:5}

{pic:6}

{pic:7}

 

Paņem līdzi arī tēti, jo bariņā ir jautrāk un izkustēšanās vajadzīga arī tētim! Turklāt arī tēti apgūs prasmes, kā vingrināt mazuli un kā viņu masēt!

 {pic:10}

Vingrošana ar mazuli

14:30 - 15:30

Fizioterapeite Digne Vanaga nodarbībā parādīs, kā vingrošanu ar mazuli padarīt par aizraujošu rotaļu, kur noderīgo iegūst gan māmiņa, gan mazulis - bērniņš ir māmiņas tuvumā, uztver vingrošanu kā rotaļu un tiek izvingrināts, savukārt māmiņai šīs vingrošanas palīdzēs rast kontaktu ar mazuli, kā arī uzlabot fizisko formu.

{pic:11}

Grūtnieču vingrošana

16:00 - 17:30

Grūtnieču vingrošanas speciālistes Marutas Hofertes vadībā pēdējā nodarbība būs veltīta grūtnieču vingrošanai. Kā grūtniecības laikā justies skaistai un veselai? Kā turpināt saglabāt mērenu fizisko slodzi? To visu uzzināsi grūtnieču vingrošanas nodarbībā.

 

Cena: Katras nodarbības cena ir 7 lati.

Nodarbības notiks Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

Katrai māmiņai dāvanas no Huggies!

1

Piesakies arī TU, aizpildot anketu zemāk!

04. Dec 2009, 20:20

Mums jau tas vecums garām-tagad vingro paši kā nu māk-es cenšos katru dienu pavingrot,bet ne vienmēr sanāk-dažreiz tik liels nogurums,ka noslinkoju😀

04. Dec 2009, 18:07

Man ar tas disks ir.😀 Bet, ak, slinkum, slinkum! Ja tā kopā sanāktu, tad gan cits uzrāviens.😀

04. Dec 2009, 16:15

jauks pasākums😀

04. Dec 2009, 15:54

Labprāt ietu, bet lieta tāda, ka manai metiņai tad ir guļamais laiks. Varbūt var vēl kādu grupiņu izveidot, piem., ap 12?