Mūrniece iestājas par pabalstu griestu noteikšanu un 8 Ls ģimenes pabalsta atcelšanu

Mūrniece iestājas par pabalstu griestu noteikšanu un 8 Ls ģimenes pabalsta atcelšanu

17. May 2010, 18:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Trešdien, 7. oktobrī, Iekšlietu ministre Linda Mūrniece tiešajā ēterā radio Baltkom 93,9 sniedza interviju, paskaidrojot iepriekšējos izteikumus, ka bērnu pabalstus var atņemt vispār.

 

Galvenā sarunas tēma ar Iekšlietu ministrijas vadītāju bija drošība valstī un citi jautājumi, kas ietilpst Mūrnieces kompetencxē. Tomēr tika aizskarts jautājums par pabalstiem. Raidījuma vadītāja Marina Škoda lūdza ministri izskaidrot iepriekšējos izteikumus par to, ka pabalsti varētu tikt atcelti pavisam.

 

 "Es neteicu, ka no tiem ir jāatsakās. Runa ir par to, ka mēs varam līdzīgi kā ar citiem pabalstiem noteikt griestus, jo ir daudzi pabalsti, arī bezdarbnieku, kur cilvēki saņem 2000 un 3000 Ls, tāpēc nav tas nav godīgi pret tiem, kuri strādā un saņem 250Ls. Ja griesti būtu 500Ls, tad tas jau būtu arī vairāk kā saņem policisti, katru dienu riskējot ar savu dzīvību," skaidroja ministre.

 

Savukārt, kas attiecas uz valsts ģimenes pabalstu 8 Ls apmērā, tad jā, L.Mūrniece iestājas par tā atcelšanu. "Es par vienu bērnu saņemu pabalstu 8 Ls apmērā. Šī ir summa, kas nepalīdz man dzīvot, bet valstij tā ir jātērē. Protams, ir tie, kuriem šī šķiet liela summa, piemēram, tiem, kas dzīvo laukos. Es uzskatu, ka varētu tikt noteikta cilvēku kategorija, kurām šo summu atstāt, bet kuriem nemaksāt. Bet neskatoties uz to- tas ir jautājums apspriešanai."

Māmiņu Klubs

07. Oct 2009, 23:15

Muuna- pilnīgi Tev piekrītu. Jo, ja kāds ļoti spējīgs jurists, arhitekts, zinātnieks, pašnodarbinātā persona ar veiksmīgu saimniecisko darbību vai pateicoties savām garīgajām dotībām un smagu darbu ir nopelnijis un vēl nomaksājis nodokļus- tas taču nav peļami. Kapēc viņiem ir jājūtās kā budžiem.

Tā pat , runājot par tēviem, kas saņem (varēja saņemt) bērnu kopšanas pabalstu - Piemēram jauna ģimene. Divi jaunieši veido ģimeni- puisis strādā normāli atalgotu darbu, meitene studē klātienē (piem. Kultūras akadēmijā klātienes studijas apvienot ar darbu ir nereāli) Piesakās bērniņš. Meitenei darba attiecības nav bijušas. Ko iesākt ar šiem 65Ls? Situācija ir izdomāta. Noteikti analogi scenāriji ir 100 un vieni. Bet bērniņam jau ir vajadzīgs viss tas pats , kas tai ģimenei kur māmiņa ir veiksmīgi maksājusi nodokļus. Bērnu dzimšana ietekmē ģimeni kopumā, nevis vienu vai otru vecāku.

Muuna Muuna 07. Oct 2009, 22:47

es nesaprotu kā cilvēki ar tādu loģiku var strādāt par ministriem...

Muuna Muuna 07. Oct 2009, 22:46

ir gan tas godīgi, jo tie, kas saņem 2000 Ls arī attiecīgi maksājuši nodokļos. Citādi tie pabalsti tādi nebūtu. Protams, izņemot tos, kas tur krāpjas ar savām algām un uzskrūvēja tās pēdējā brīdī. Visos citos gadījumos katram pienākas tāds pabalsts, kāds tas izriet no maksātajiem nodokļiem. Muļķīgi te salīdzināt ar policistiem. Neviens nevienu nespiež strādāt par 250 Ls, tāpēc arī citiem nav jāpieņem tas kā norma. Tādēļ vien, ka vienam ir 250 alga, citam 1000 nevar būt par pamatu vienādiem pabalstu griestiem. Tur nav ne grama taisnīguma.

07. Oct 2009, 22:15

ooo nu tad es esmu ļoti netur ieskatījusies- iespaidīgi!
Nu tad tik tiešām var šķist , ka 8 Ls ir nieks.
Paldies par labojumu.

07. Oct 2009, 20:09

Interesanti gan tad kādēļ es maksāju nodokļus, ja valsts nevēlas sniegt sociālās garantijas?

07. Oct 2009, 19:48

Emilinai!!
Es ar ieskatījos VID deklerācijās. Tu esi paņēmusi nepareizo Lindu Mūrnieci.
Jo īstajai Mūrniecei ienākumi ir sen lielāki:
LATVIJAS REPUBLIKAS SAEIMA', 90000028300, Latvija, Rīga, Jēkaba 11 Alga 17744,68 LVL
'LATVIJAS REPUBLIKAS SAEIMA', 90000028300, Latvija, Rīga, Jēkaba 11 Kompensācija 5213,71 LVL
'VSAA (BUDŽETA MAKSĀJUMI)', 90001024113, Latvija, Rīga, Lāčplēša 70a Bērnu pabalsts 206,40 LS
Mēneša ienākumi viņai iznāk ap 2000 latiem!!!

07. Oct 2009, 19:40

Nu šī Mūrniece ir patiesi stulba. Ja esmu maksājusi nodokļus oficiāli no 850 latiem, tad kāda vella pēc man tagad būtu pabalsts jāsaņem tikai 250 lati!!!!!!!!!!!!!!!!! Man nav jāuztur tie, kuriem ir par maz naudas. Mūrniecei alga gan jau ka 2000 Ls, tapēc jau viņai tie 8 lati ir pile jūrā!!! Tracina mani šitā mātītē!!! Nez kā viņa iztiktu ar 250 latiem!!!!

07. Oct 2009, 18:03

Info no VID
Lindas Mūrnieces pagājuša gada ienākumu deklarācija

Visi deklarācijas iesniedzēja iepriekšējā gadā gūtie ienākumi, piemēram, darba alga, piemaksas pie darba algas, prēmijas, honorāri, ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības, apdrošināšanas izmaksas, kompensācijas, ienākumi no kustamās un nekustamās mantas realizācijas un nomas (īres), laimesti un dividendes, mantojumi, dāvinājumi un citi ienākumi
Ienākumu gūšanas vieta (avots) – juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs komercreģistrā un juridiskā adrese; fiziskās personas vārds un uzvārds Ienākumu veids Summa Valūta
'NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU NODROŠINĀJUMA PAVĒLNIECĪBAS 3.REĢIONĀLAIS NODROŠINĀJUMA CENTRS', 90000056893, Latvija, Ādažu nov., Kadaga Darba alga 9370,40 LVL
'VALSTS SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS AĢENTŪRA', 90001669496, Latvija, Rīga, Lāčplēša 70a Pabalsts 514,93 LVL

Neētiski no manas puses līst otra makā, bet goda vārds gribējās zināt- cik jāpelna ,lai tā runātu. Vēl interesantāk būs apskatīties šī gada deklarācijas.

07. Oct 2009, 17:50

Tur jau tā lieta, ka nekā. Un ne jau latvieši , krievi , ēbreji... likvidē šīs zemes kultūru un iepēju veidot pilnvērtīgas, finansiāli stabilas jaunās ģimenes, bet gan egocentriski, pārlieku ambiciozi civēki (???)- vai maz viņus tā var nosaukt.
Man gan šķiet, esam novirzijušās no tēmas. Bet jebkurā gadījumā, atvainojos, ja kādā veidā esmu Jūs aizvainojusi pieminot attiecīgo tautibu. Tas no tiesas nebīja domāts sarkastiski.

07. Oct 2009, 17:11

ak, jā
pēc visa notiekošā tā noteikti domā mūsu valsts vīri- Mums neko nevajag- ne nākamo paaudzi ne Lietišķās mākslas muzeju, kurš jau iet uz likvidāciju. Lai gan , kurš tad Latvijā paliks- bagātie Krievi un analfabēti. Bet to 3 latviešu dēļ jau pat gaismu nav vērts ieslēkt.

Mani satrauc ne tikai pabalstu nogriešana, bet arī muzeju, jaunsargu utt. likvidēšana. Jo tas taču viss attiecās uz mūsu bērniem.

07. Oct 2009, 17:02

cien. Viesi
Šajā gadījumā es runāju par Lietišķās mākslas muzeju.
Es nevienu netaisijos "aiztikt" Par bagātjiem Krieviem - laboju krievu tautības uzņēmēji, es biju domājusi tos, kas šobrīd Latvijā pērk īpašumus un pārņem dažus labus uzņēmumus. Nedomāju ,ka šeit viņus interesē muzeji. Tas bija patiešām bez sarkastisma. Par analfabētiem runājot, šajā gadījumā es domāju tos, kas tālāk par interneta klubiem un rajona dzertuvēm neredz. Nabagus es šeit nepieminēju. Starpcitu, ļoti daudz mazturīgo pensionāru izmanto muzejos atlaižu dienu, lai par pirmspēdējo latu apskatītos ekspozīcijas.

07. Oct 2009, 16:38

Es nevēlos būt netaktiska- es cienu gan policistus, gan ugunsdzēsējus, bet šis profesijas pieder pie valsts sektora, un valdība ir atbildīga par mazajām algām. Un man, kā arī visiem citiem, kas pelna vairāk, nav jājutās par to vainīgai. Ja es, kā pašnodarbinātā persona, sūri grūtā darbā nopelnu naudu no kuras vēl nomaksāju pieklājīgus nodokļus, cerot uz adekvātām valsts garntijām- tad kādēļ es tās nevaru saņemt? Vienīgais ko es redzu- kā no manas naudas barojas citi? Tad ,kas mani var motivēt maksāt nodokļus un "sildīt" valsts ekonomiju = valstvīrus?
Mums neko nevajag- ne nākamo paaudzi ne Lietišķās mākslas muzeju, kurš jau iet uz likvidāciju. Lai gan , kurš tad Latvijā paliks- bagātie Krievi un analfabēti. Bet to 3 latviešu dēļ jau pat gaismu nav vērts ieslēkt.

07. Oct 2009, 15:35

kur nu vēl atņemt 8.ls,tie pāris ls,kadam arī ir nauda...ja protams Mūrniecei tas nepielec.

07. Oct 2009, 13:44

Aita!