Mīti un patiesība par slapināšanu gultā

Mīti un patiesība par slapināšanu gultā

21. Jul 2010, 15:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par bērnu slapināšanu gultā sabiedrībā zināmi vairāki mīti. Noskaidrosim, kas atbilst patiesībai un kas ir tikai izdomājums! Nakts enurēze ir bieži sastopama problēma daudzās ģimenēs. Pēdējie pētījumi liecina, ka ASV nakts enurēze ir aptuveni 5 līdz 7 miljoniem bērnu. Kā liecina ārsti, arī Latvijā bērnu skaits, kas cieš no slapināšanas gultā, ir ievērojams.

Mīts: slapināšana gultā ir uzvedības problēma

 

Patiesība: Slapināšana gultā nav saistīts ar problēmām mācībās vai uzvedības problēmām. Bērni, kuri slapina gultā, nedara to ar mērķi vai kādu nodomu; tas reizēm vienkārši notiek.

 

Mīts: Tā ir nopietna problēma

 

Patiesība: Ir ļoti daudz bērnu, kuri slapina gultā. Un pastāv tikpat daudz iemeslu, kāpēc tas notiek. Lielākā daļa no šiem iemesliem ir tādi, par kuriem nav vērts uztraukties.
 

 

Mīts: Nedod mazulim dzert pēc četriem pēcpusdienā

 

Patiesībā: Šķidruma ierobežošana var pat pasliktināt situāciju, jo tas ir saistīts ar dehidrāciju un urīna koncentrāciju, kas var izraisīt pūšļa kairināšanu un nespēju saturēt urīnu. Parūpējies, lai dienas laikā bērns izdzer pietiekami daudz šķidruma, lai attīstītu urīnpūsli. Dzērienu ierobežošana pāris stundas pirms gulētiešans var palīdzēt, bet nekad neliedz izslāpušam bērnam padzerties.

 

Mīts: Tev naktī bērns ir jāved uz tualeti

 

Patiesība: Daudzi vecāki mēģina šo metodi, domājot, ka spēs apturēt vai vismaz kontrolēt slapināšanu gultā. Šādi mēģinājumi pastiprinās bērna vēlmi urinēt, kamēr viņš ir aizmidzis. Un rezultātā tas var padarīt situāciju daudz ļaunāku, jo bērns nespēja saņem signālu no smadzenēm, kas liek pamosties tad, kad pūslis ir pilns.

 

Mīts: Slapināšanai gultā ir ārstēšana

Patiesība: Nav viena maģiska paņēmiena enurēzes ārstēšanai, tas ir process, kas notiks ar laiku. Tomēr ir lietas, kuras Tu vari darīt un palīdzēt bērnam. Tas iekļauj arī absorbējošo naktsbiksīšu, piemēram, DryNites® lietošanu, kas sniedz pozitīvu iedrošinājumu. Ja Tu esi nobažījies, meklē padomu pie ārsta, kurš var ieteikt un izrakstīt piemērotu ārstēšanu īsākam laika periodam. Svarīgi, aplūkojot enurēzes priekšnoteikumus, neignorēt bērna emocionālo stāvokli.

 

Mīts: Valkājot DryNites® naktsbiksītes, tiek aizkavēta enurēzes izbeigšana.

Patiesība: Nav neviena pierādījuma, ka absorbējošo nakstbiksīšu lietošana aizkavētu vai traucētu ārstēšanu. DryNites® neizārstēs Tava bērna slapināsānu gultā, bet tie var palīdzēt tikt galā ar šo problēmu ar piesardzību un pašapziņu.

 

Mīts: Kāds ir jāvaino problēmā.

Patiesība: Enurēzes problēmā nav vainīgā. Ir vairāki cēloņi un iemesli, tomēr ļoti retos gadījumos to var ieteikmēt vecāki vai bērns.

 

{pic:1}

Labs palīgs ārstēšanā - Huggies® DryNites®

 

Huggies® DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

 

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. HUGGIES® DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!


  • HUGGIES® DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • HUGGIES® DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!

Ielādē Kosmiskās nakts piedzīvoju grāmatu, spiežot uz tās!

{smallpic:2}

24. Feb 2010, 15:13

gribas uzzinaat kur taadas var iegadaties,varbut kada zina!

rita123 rita123 12. Nov 2009, 08:14

Manam dēliņam arī reizēm gadās,esmu novērojusi,ka parati gadās pilnmēness laikā☹

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Parasti pāriet līdz 14 gadu vecumam enurēze

11. Nov 2009, 17:17

manai meitiņai ir 3.6 gadini un pa reizītei arī sanāk piečurāt pa nakti gūltiņu.