Mēs visas būsim ļoti labas mammas!

Mēs visas būsim ļoti labas mammas!

15. Nov 2010, 16:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laikam tas ir likumsakarīgi, kā Grūtnieču diena Māmiņu klubā, tā Rīgas ielas ir aizputinātas un ārā laiks ir nemīlīgs. Tas ir vesels piedzīvojums, lai nokļūtu līdz Māmiņu kluba jaukajām telpām, bet arī šoreiz, nu jau 4. reizi, sliktie laika apstākļi mani neatturēja no piedalīšanās kopīgā „punču” pasākumā!

{smallpic:1}

Varbūt rodas jautājums, kāpēc tik bieži ir jāiet uz Grūtnieču dienām, bet man atbilde ir viena: tā ir lieliska iespēja satikties ar jaukām māmiņām un noklausīties lekcijas pie burvīgām lektorēm. Katra grūtnieču diena atšķiras ar piedāvāto programmu, tāpēc es ļoti ceru paspēt vēl uz vienu pasākumu, jo dēliņš gaidāms uz 23. martu!

 

Pirmā lekcija pie perinatālās psiholoģes Mirdzas Liepiņas bija par to, kā veidojas attiecības starp māmiņu un bērnu jau puncī. Ir jāsaprot, ka mūsu kontakts ar bērniņu sākas kopš ieņemšanas nevis piedzimšanas brīža. Visu grūtniecības laiku mazulis saņem sev tik nepieciešamo informāciju par apkārtējo vidi un pasauli, kur viņš pēc kāda laika ieradīsies. Mazuļiem patīk mūzika, īpaši klasiskā. Mazuļi dzird apkārtējos trokšņus: suņu rejas, durvju čīkstēšananu, TV un radio. Viņš uzkrāj pieredzi arī par ēdienu dažādajām garšām.

 

Galvenā atziņa no šīs lekcijas, ka mēs VISAS būsim ļoti labas mammas!

{smallpic:2}

Ar vecmāti Mārīti Inzuli biju jau tikusies Vecāku skoliņā. Ļoti patīkama un zinoša lektore!  :) Viņa mums mācīja dažādas dzemdību pozas un elpošanas vingrinājumus. Dzemdību kontrakciju laikā vīra glāsti var būt gan patīkami, gan traucējoši, bet tas viņiem ir jāsaprot pašiem. Jauks salīdzinājums bija par dzemdes kaklu,kurš dzemdību laikā atveras kā ūdensroze un ar katru izelpu, ar katru pārdzīvotu kontrakciju, mēs tuvojamies satikšanās brīdim ar savu bērniņu! Galvenais ir ļauties un atcerēties par elpošanu! Runājām arī par dzemdību priekšvēstnešiem. Jauks bija ieteikums, ka pēdējo laiku līdz dzemdībām vajadzētu pavadīt kā medusmēnesi pirms lielā un atbildīgā darba.

 

Trešā lekcija ar juristi Diānu Sirotinu izvērtās par jauku diskusiju arī starp pārējām māmiņām, jo tika apspriesti pabalsti, to apmēri, izmaksas, kā arī jaunie likuma grozījumi. Ļoti vērtīga lekcija, jo daudz tika uzzināts, juriste bija labi sagatavojusies un apsolīja palīdzēt ar saviem padomiem arī turpmāk, ja tas būs nepieciešams!

 

Jauka tikšanās bija arī ar docenti infektoloģi Ilzi Gropi, kura mums izskaidroja, kādas ir priekšrocības un trūkumi vakcinācijai. Es gan nekad neesmu bijusi pret un pēc lekcijas vēl vairāk nostiprināju savu pārliecību, ka mazuli vakcinēšu. Mēs tikām iepazīstinātas arī ar jauno vakcinācijas kalendāru, kas ir nedaudz mainīts.

 

Četras stundas atkal bija paskrējušas. Pilnu galvu jaunas informācijas, laimīgas devāmies mājās, lai tiktos atkal!

 

Diāna Lao Lodiņa


Piesakies uz 26.februāra Grūtnieču dienu arī Tu!

Muuna Muuna 18. Feb 2010, 16:53

Jā jauks stāstiņš 😀 Lai izdodas vēl baudīt "medusmēnesi" līdz bērniņa dzimšanai, palutini sevi, kamēr vēl var, lai šis pēdējais mēnesis ir tāds notikumiem bagāts. Vismaz es tā darīju un tad bija miers, ka visu esmu paspējusi, izdarījusi un saorganizējusi tā, ka bēbis var droši nākt šaipus punča 😀