Mazulis – kauslis!

Mazulis – kauslis!

28. Mar 2010, 15:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizejot uz bērnu rotaļu laukumu, var redzēt visādus brīnumus. Vienā malā mazuļi spēlējas smilšu kastē, otrā malā šūpojas. Ir mazuļi, kuri ne uz soli neatiet no savas mammas vai tēta.Un...gandrīz vienmēr ir kāds pārdrošais bēbis, kurš rada iespaidu, ka ir ieradies viens pats. Viņš iet, kur grib un dara, ko grib. Tik tālu viss ir kārtībā, bet, kad viņš sāk kost un sist tiem, kuri neievēro viņa noteikumus, jāaizdomājas. Kāpēc viņš tā dara?

 

- Kā jūsu mazulis uzvedas sabiedrībā?

- Vai esat saskārušies ar bērniem – kaušļiem?

- Varbūt jūsu mazulis cenšas panākt vēlamo izmantojot dūrītes un zobus?

- Kā jums šķiet – kāpēc tā notiek? Kā ar to cīnīties?

20. Sep 2010, 16:05

Manuprāt, ir ļoti būtiski, kā šādā situācijā uzvedas vecāki. Jā, iespējams, ka tur neko daudz nevar darīt un ar laiku pāriet, taču to nedrīkst ignorēt, ļaujot mazajam aktīvistam apbērt citus ar smiltīm vai sist ar lāpstiņu. Man meita ir pilnīgs pacifists, nekad nav citiem situsi, tieši otrādi - aizstāv mazākos un saprot, ko drīkst un nedrīkst. Teorētiski man šķiet, ka, ja man būtu šāds ļoti aktīvs bērns, vienkārši censtos būt tuvumā un pēc iespējas noķert to brīdi, kad mazais grasās kādam mest virsū smiltis vai iesist un to nepieļaut. Kaut arī tas nav viegli, nedrīkst pieļaut, ka bērns savas nezināšanas, nemācēšanas vai temperamenta dēļ apdraud citus bērnus. Labi, ja starpgadījums beidzas labi, taču var būt visādi, labāk izvairīties no nelaimes.
Patiesībā problemātiskāki šķiet ne tik vairs mazi bērni, kas labi apjauš ko dara un ko drīkst darīt, bet vienalga iet kā tanki pa rotaļu laukumu. Tur nu tikai un vienīgi akmens vecāku dārziņā, jo bērns tomēr ir vecāku spogulis.

19. Sep 2010, 08:45

Oi,musējai ari ir tas vecums kad patik iesist kadam citam bērniņam..esam par to runajusi,ka nedrikst sist otram..ka sap...uz mirkli saprot,bet pec tam atkal kad satiekas ar kadu citu,taa mīl iesist☹