Māmiņu klubs 8.decembrī

Māmiņu klubs 8.decembrī

20. Oct 2009, 18:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arvien biežāk dzirdam par to, ka pamati attiecībām ar bērnu jāsāk likt jau no pirmajām viņa dzīves dienām. Tāpēc Superbēbītes Danielas vecāki dodas uz konsultāciju pie psiholoģes Vitas Kalniņas, lai noskaidrotu galvenās lietas, kam jāpievērš uzmanība bērna emocionālajā audzināšanā pirmajā dzīves gadā. Vai ir iespējama situācija, kad viens no vecākiem bērnam ir mīļāks? Vai par disciplīnu jādomā jau pirmajā mazuļa dzīves gadā? To noskaidrosim Damškalnu ģimenes un psiholoģes sarunā.

Emocionālā audzināšana nenoliedzami ir ļoti svarīga lieta, lai mēs labāk izprastu savus mazos un spētu ar viņiem nodibināt pēc iespējas labākas attiecības, taču, tikpat svarīgi ir attīstīt bērna intelektu. Tāpēc viena no pirmā Māmiņu Kluba Videožurnāla mācību filmām ir veltīta tieši šai tēmai. Pedagoģe un psiholoģe Tija Zīriņa pastāstīs, kāpēc ir jāpievērš uzmanība bērnu intelektuālajai attīstībai un kā šī filma palīdzēs vecākiem, izvēloties kopīgas nodarbes ar bērnu. Ielūkosimies arī mācību filmas fragmentos.

Lai kā mēs censtos savus mazos pasargāt, slimības, diemžēl, ir lieta, ar ko saskaras ikviens. Šoreiz parunāsim par izplatītākajām bērnu infekcijām. Kuras tās ir, kā vecāki tās var atšķirt un kā no šīm saslimšanām izvairīties, stāstīs profesore Dace Gardovska.

Pamazām tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads. Un tie ir svētki, kad paredzami lielāki vai mazāki tēriņi, jo jāklāj gan svētku galds, gan jāsarūpē dāvanas radiniekiem un draugiem. Kā izvairīties no tā, lai pēc svētkiem nebūtu jāievēro makaronu diēta, noskaidrosim mūsu Ģimenes finanšu rubrikā.