Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursi. Piesakies jau tagad!

Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursi. Piesakies jau tagad!

18. Jan 2011, 20:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa gaidīšanas procesa noslēgumā ir lielais notikums- dzemdības. Ir svarīgi gan emocionāli, gan fiziski sagatavoties šim procesam. Viena no iespējām ir topošo vecāku skola, arī Māmiņu Klubs piedāvā šādu iespēju. Kas notiek šajos kursos un kādi jautājumi tiek apskatīti, stāsta vecmāte Inese Kampuse un pediatrs Ieva Tauriņa.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

1

Vai ir jāgatavojas dzemdībām?

 

Vecmāte uzskata, ka jāgatavojas ir viennozīmīgi. Īpaši, ja dzemdības sievietei ir pirmās. Tā ir iespēja uzzināt, kas sagaida pirms dzemdībām, to laikā, kā arī, kas nav mazsvarīgi, ko sagaidīt, kad dosieties ar bērniņu mājās no dzemdību iestādes.

 

Protams, nekas traks nenotiks arī, ja dzemdību sagatavošanās kursus , māmiņa un tētis neapmeklēs, dzemdības notiks tik un tā. Vecmāte uzsver, ka tā labā lieta, ko sagatavošanās kursi dod, ir apziņa un pārliecība, ka ķermenis darbojas kopā ar iekšējo „es”. Pēc dzemdībām ir pozitīvi, ja pāris var pateikt „MĒS” to izdarījām, nevis viņi.

 

Pediatre Ieva Tauriņa uzskata, ka Latvijā topošie vecāki ir izglītoti un sagatavoti dzemdībām, bet izpaliek zināšanas par to, kas bērniņam vajadzīgs un svarīgs pārrodoties mājās. Dzemdības, lai kā arī negribētu atzīst, ir īss mirklis, kad bērniņš ierauga pasauli, lielākais darbs, mūža garumā ir rūpes ar bērniņu, viņa labsajūtu, veselību un izglītību.

 

Arī par šīm lietām sagatavošanās kursos runā, piemēram, Diāna Zande vada lekcijas par bērna barošanu, zīdīšanu utt. Vesela lekcija veltīta jaundzimušā aprūpei un pirmajām dzīves dienām.

 

Daudzi vecāki apmeklē kursus, lai iegūtu zīmodziņu mātes pasē, ka kursi izieti un tētis droši var piedalīties dzemdību procesā, jo valsts iestādes šādu dokumentu pieprasa. Tomēr vecmāte uzskata, ka zīmogs nav galvenais iemesls kāpēc kursi apmeklējami, būtība ir faktā, ka kursos māca un parāda, ka grūtniece ir ne tikai mamma, bet arī tētis. Svarīgi visus posmus pārim izdzīvot kopā. Skaidrojam vīriešiem, kā topošā māmiņa jūtas un kā vīrietis viņai var palīdzēt.

 

Arvien aktuālāka tendence ir vīriešu līdzdalība dzemdībās, tas ir ļoti atbildīgs solis. Vīrietim pašam ir jāizsecina un jāpārdomā, vai viņš tam ir gatavs. Ja vīrietis vēlas būt tikai skatītājs, tad labāk nenākt līdzi uz dzemdību zāli. Tā tomēr nav asa sižeta filma.

 

Vīrieša uzdevums ir māmiņai palīdzēt, viņam ir jābūt tam, kurš ir objektīvs un māmiņām, kuras nereti ieiet sava veida eiforijā, pateikt priekšā, kas darāms un ko vecmāte sagaida no viņas. Vīrietis ir sava veida suflieris, kurš saka priekšā, kas kurā mirklī darāms. Tēva vieta ir galvgalī un svarīgi atcerēties, ka pat mirkļos, kad uzmācas bailes, vīrietis to nedrīkst izrādīt, jo sieviete meklē acu kontaktu un, ja viņa ieraudzīs acīs bailes, arī viņa izjutīs papildus stresu.

 

Pirms dzemdībām vecmāte iesaka pārdomāt, ko topošā māmiņa sagaida no dzemdību iestādes, sastādīt sarakstiņu ar tām lietām, kurām tur jābūt. Vadoties pēc tā izvērtēt un apmeklēt pēc iespējas vairāk dzemdību iestāžu. Dzemdību laikā sievietei ir jājūtas droši, un droši viņa jutīsies vietā, kura viņai ir tīkama, speciālistu viedoklis un profesionālisms atbilstošs. Vienai māmiņai vajag maigu un mīļu attieksmi, savukārt citai tas nav svarīgi. Ja iespējams, vajadzētu dzemdību iestādi kārtīgi izpētīt un izjust, vai šī ir tā vieta, kur es varētu laist pasaulē savu atvasīti.

 

Dzemdību procesā svarīga ir vecmāte, bet pēc dzemdībām ļoti svarīgs ir pediatrs vai ģimenes ārsts, kurš uzņemsies rūpes par bērniņa veselību. Kā izvēlēties šo ārstu?

 

Mūsdienās vairs nav katrai ģimenei noteikts ģimenes ārsts, tas jāiet un jāmeklē pašiem. Kā atzīst pediatre, ģimenes ārstus izvēlas pēc draugu vai radu rekomendācijām, nereti tā ir arī sagadīšanās. Svarīgi atrast cilvēku, kuram jūs spējat uzticēties. Būtu labi, ja ģimenes ārsts būtu zināms jau pirms bērniņa nākšanas pasaulē. Mazuļa pirmajos mēnešos regulāras ārsta vizītes ir obligātas.

 

Bērniņš ir piedzimis un vecāki jau devušies mājās un tad no malu malām plūst padomdevēji- mammas, vecmammas, draudzenes un citi radi, katram ir savs padoms, kā pareizāk audzināt mazuli. Vecmāte iesaka, uzklausiet, bet izdariet pa savam. Jāatceras, ka gadu gaitā audzināšanas principi ir mainījušies un padomju laiku metodes vairs neder. Jaunie vecāki paši ir gudri un zinoši.

 

 

1

1.lekcija - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāna sastādīšana, vietas izvēle.

Kāda ir veselīgas grūtniecības norise? Kā izvēlēties dzemdību vietu? Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti?

 

2.lekcija - Krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi.

2 stundu ilgā nodarbībā pasniedzēja pastāstīs par krūts zīdīšanas tehnikām, mātes piena veidošanos, psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi. Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem un ievadu mākslīgajā ēdināšanā, ja mammas piens neskatoties uz visām pieliktajām pūlēm tomēr nav. 

 

3.lekcija - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām.  

 

Topošo Vecāku skolā pasniedzēja vecākiem sniegs praktisku informāciju par bērniņa aprūpi pirmajos dzīves mēnešos- kā veikt rīta tualeti, kā apkopt nabiņu, kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu. Māmiņas un tētis uzzinās arī noderīgu informāciju par to, kā pareizi mazgāt dupsi mazulim, cik bieži un kā vannot. Turklāt topošie vecāki iegūs arī tik ļoti nepieciešamās atbildes uz saviem jautājumiem. 

 

4.lekcija - Dzemdības, pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana.

Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs? Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli? Kāda ir partnera loma dzemdībās?

Lekcijas sākumā pārstāvji no "Cilmes šūnu bankas"  iepazīstinās jūs ar nabassaites cilmes šūnu paņemšanas un uzglabāšanas iespējām.


 PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

vai zvanot pa tālruni 67350750!

Atsauksmes par Topošo Vecāku skolu

7 iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā

Priekšrocības apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus

Vecāki par iegūto informāciju kursos

Speciālisti sagatavo topošos vecākus dzemdībām

Topošo vecāku skolā 8.izlaidums

Intervija ar vecmāti Signi Iršu

 

Cik maksā? - 15 lati no pāra; 10 lati, ja apmeklē viens. Kopējā kursa cena ir 60 lati.

 

Kursu ilgums: Kursi sākas 18:00 un ilgst līdz 20:00

 

Lekcijas notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) 3. un 5. stāvā

 

DĀVANAS!!

Pēc 4 lekciju noklausīšanās vecāki saņem ne tikai Māmiņu Kluba Videožurnālu DVD diskus ar filmām par bērniņa aprūpi, kopšanu, dzemdību pozām un palīglīdzekļiem, bet arī atbalsta dāvaniņas no mūsu atbalstītājiem mazuļa pūriņa papildināšanai!

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Kursus atabalsta:

 

 

1
6

 

 

 PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!