LM gaidīs Pašvaldību savienības priekšlikumus par ģimenes valsts pabalsta izmaksu

LM gaidīs Pašvaldību savienības priekšlikumus par ģimenes valsts pabalsta izmaksu

02. Mar 2011, 14:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz 1.jūnijam Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) būs jāiesniedz Labklājības ministrijai (LM) savs viedoklis par iespējamiem risinājumiem ģimenes valsts pabalsta izmaksā, aģentūru LETA informēja LM.



Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsver, ka tāpat būtu jāizvērtē nodokļu politika, iespējams, atvieglojot nodokļu slogu tieši cilvēkiem ar bērniem, piemēram, palielinot neapliekamā minimuma līmeni strādājošajiem vecākiem ar bērniem.


Tāpat LPS un LM vienojušās, ka būtu jāpārskata sociālā darba veikšanas nosacījumi, lai ļautu arī speciālistiem ar sociālā pedagoga izglītību strādāt sociālajā dienestā. Pašlaik tajā var strādāt speciālisti ar iegūtu augstāko izglītību sociālajā darbā. Tomēr, kā norāda pašvaldību pārstāvji, nereti tieši sociālie pedagogi, ņemot vērā viņu pedagoģisko izglītību, spēj labāk strādāt ar ģimenēm, kurās ir bērni. Tāpat secināts, ka arī turpmāk jāsaglabā noteiktās prasības sociālā darba speciālistu kvalifikācijas un izglītības līmenim, lai varētu veiksmīgi un profesionāli risināt sarežģītās sociālās problēmas pašvaldībās.


LM un LPS vienojās, ka patlaban ir nepieciešams saglabāt garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeni pašreiz noteiktajā apjomā, proti, pieaugušajiem - 40 lati, bērniem - 45 lati.

Tāpat abas puses vienojās saglabāt pašreiz noteikto dzīvokļa pabalsta aprēķināšanas un piešķiršanas kārtību. Tomēr LPS informēja, ka, noslēdzoties apkures sezonai, tiek apkopota informācija par pašvaldību iedzīvotāju parādiem saistībā ar veicamajiem komunālajiem maksājumiem, lai savlaicīgi izvērtētu dzīvokļa pabalstu aprēķināšanu un izmaksu nākamā gada apkures sezonā.

 

LETA