Lems par bērnu tiesību aizsardzību

Lems par bērnu tiesību aizsardzību

10. Apr 2010, 14:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien Saeima nodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas nepieciešami, lai samazinātu apdraudējumu bērnu tiesībām un aizsargātu bērnu intereses.

 

Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā paredz, ka policija, bērnu aprūpes iestāde, izglītības iestāde, ārstniecības iestāde vai sociālās rehabilitācijas iestāde var atteikties paziņot bērna vecākiem un tuviem radiniekiem bērna atrašanās vietu vai aizliegt bērna vecākiem un tuviem radiniekiem satikties ar bērnu, ja tikšanās kaitē bērna veselībai, attīstībai un drošībai, rada draudus bērnu aprūpes iestādes, izglītības iestādes, ārstniecības iestādes vai sociālās rehabilitācijas iestādes darbiniekiem vai citiem bērniem.

 

Ja bērns tiek šķirts no ģimenes, par to nekavējoties tiek informēta bāriņtiesa, kura ir kompetenta lemt par aprūpes tiesību atņemšanu vecākiem.

 

Bāriņtiesa, kura pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, var atteikties paziņot bērna vecākiem un tuviem radiniekiem bērna atrašanās vietu vai pieņemt lēmumu par aizliegumu satikties.

 

Lēmumu par atteikumu paziņot bērna vecākiem un tuviem radiniekiem viņa atrašanās vietu un lēmumu par aizliegumu satikties ieinteresētās personas var pārsūdzēt tiesā likumā noteiktajā kārtībā, taču pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur minēto lēmumu darbību, un tie darbojas līdz jauna tiesas lēmuma pieņemšanai.



Madara Līcīte
LETA

10. Sep 2009, 18:14

mazie ir jāsargā!!

Muuna Muuna 10. Sep 2009, 10:44

Jā, bet dome tomēr likvidēs BTAC...

10. Sep 2009, 18:14

mazie ir jāsargā!!

Muuna Muuna 10. Sep 2009, 10:44

Jā, bet dome tomēr likvidēs BTAC...