Lekcija, kas jādzird ikvienam topošajam vecākam! Nāc maijā uz Diānas Zandes vadīto adaptācijas lekciju!

21. Jan 2011, 18:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā mazais jūtas ienākot pasaulē? Kādas ir biežākās kļūdas, ko vecāki pieļauj? Kā bērniņam palīdzēt pēc iespējas labāk iejusties plašajā pasaulē?

{smallpic:1}

Mārīte Reinicāne stāsta:

 

Izvēlējos apmeklēt D.Zandes Adaptācijas lekciju, lai varētu salīdzināt tieši no psiholoģiskā viedokļa, vai tas, kā mēs mēģinājām adaptēties ar jauno situāciju -būt mamma un tētis bija pareizi vai tomēr pieļāvām kļūdas un  ir vērts kaut ko pamainīt tiekoties ar otro mazo pēc kāda laika.

 

Secinājums viens, mēs katrs mēģinām būt labi vecāki jau no pirmajām mazā dzīves minūtēm, un varbūt dažreiz par daudz pievēršam uzmanību visam tam, kas ir apkārt,  ko teiks citi, ne tik daudz pašam mazākajam, kuram ir vajadzīgi nedalīta uzmanība, it īpaši pirmajos mēnešos.

 

Lektore ļoti interesanti stāstīja par bērna temperamenta tipiem,  un ka ne vienmēr „aktīvajiem” vecākiem ir tik pat viegli pieņemt „aktīvu” bērnu.  Mēs nekad nezinām, kāds būs mūsu bērns  un nevaram  tam laicīgi jau sagatavoties, bet mums ir jāpieņem viņš tāds kāds ir un uzmanīgi jāieklausās, ko viņš mums vēlas pastāstīt par sevi ar katru bļaušanu, jo viņam ir vajadzīga palīdzība. No mūsu veltītās uzmanības, attieksmes ir atkarīgs  vai nākotnē viņā iezīmēsies „drošās” vai „nedrošās” piesaistes īpašības, jeb vienkāršāk sakot, vai nākotnē viņam nebūs bail lūgt palīdzību, ja ir grūti, vai mēģinās ar visām grūtībām tikt galā pats.

 

Ļoti palika atmiņā ieteikumi mammām spēt kļūt atpakaļ arī sievietēm, veltīt laiku tikai SEV, kaut uz 20 minūtēm dienā ieejot dušā, vai palasot kādu grāmatu, žurnālu. Pēc savas pieredzes  varu teikt, ka tiešām aizmirstas būt tam, kas mēs pirmkārt esam- sievietes, jo liekas, ka tagad esam mammas un ir tikai bērns 24 h diennaktī. Sākumā tā ir, jo bērnam vajag lielu apkārtējo palīdzību adaptēties jaunajā vidē,  bet galvenais lai tas neieilgst, jo arī viņi kļūst patstāvīgāki, bet mēs to aizmirstam un tad ir labi, kad kāds no malas pasaka- pietiek, tu arī esi sieviete, ne tikai mamma, velti laiku pirmkārt sev un atceries, ka ir arī vīrs blakus, kurš arī ilgojas pēc uzmanības.

 

Lekcija, manuprāt, ir vairāk noderīga pāriem, kuri gaida pirmdzimto, kad bieži vien bērna audzināšanas un adaptācijas jautājumi balstās uz ilūziju pamata. D.Zande spēj veiksmīgi izstāstīt no psiholoģiskā  viedokļa un noteikti ar no personiskās pieredzes, kā jūtas pats mazais ierodoties šajā pasaulē, ko viņš mums vēlas pateikt jau no pirmajām dienām un kā veiksmīgāk visiem kopā adaptēties jaunajā situācijā.

{smallpic:3}

Piesakies uz adaptācijas nodarbību maijā!

Zande: Bērniņam ir jābūt kopā ar Tevi, nevis blakus Tev!

Pirmās nodarbības gūtās atziņas

Kāpēc ir svarīga mazuļa adaptācijas lekcija?

Lekcija notiks: Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Nodarbības sākums: 12.maijs no plkst.15:00 līdz 17:00.

 

Nodarbības cena: 12 lati

 

Piesakies nodarbībai, aizpildot anketu zemāk!

 

Vairāk informācijas par kursiem vari iegūt, rakstot uz sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvanot pa tālruni 67350750!

16. Apr 2010, 19:57

Mārīt- cik forši izskaties!!!!🌷
Labas lekcijas topošajām māmiņām...😀😀😀