Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes aicina uz lāču sapulci

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes aicina uz lāču sapulci

17. Dec 2010, 12:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sestdien, 20. martā, plkst. 12.00, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) aicina ģimenes ar bērniem uz Rīgas pils 3. stāvu, kur ierašanos Ģimenes dienas norisē ir pieteicis Lācītis Tobiass.


Tobiass izteicis vēlmi apskatīt izstādi „Rotaļlietu noslēpumi pilī”, noturēt lāču sapulci, kā arī tikties ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem un noskaidrot savstarpējās sadarbības iespējas lasīšanā, zīmēšanā un veidošanā.

 

Iespējams, viņš būs kopā ar savu literāro pavadoni un draugu rakstnieku Juri Zvirgzdiņu, kurš Tobiasam kalpo gan par nesēju (Tobiass parasti sēž viņa krūšu kabatā), gan personīgo sekretāru.

 

Piedalīties lāču sapulcē plāno vismaz pussimts izstādīto muzeja lāču, no kuriem vecākajam ir vairāk par 120 gadiem un kurš pārstāv 19. gs. beigu rotaļlāču industrijas pirmsākumus. Plīša Lācītis Tobiass savukārt pārstāvēšot tos vairāk nekā simt savus kolēģus, kuri dzīvo Daugavas otrā krastā – Pārdaugavā, un par kuriem rūpējoties viņa sekretārs.

 

Ar lāču uzskatiem par vēsturi un domām par šodienu tiks iepazīstināti arī uz Ģimenes dienas pasākumu atnākušie bērni un viņu vecāki. Tieši no lāča skatījuma Tobiasa draugs un sekretārs Juris Zvirgzdiņš uzrakstījis trīs grāmatas – „Tobiasa blēņu stāstus”, „Tobiass dodas pasaulē” un „Knorke! jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu”. Jāatzīmē, ka pats Tobiass agrāk darbojies kā bērnu literatūras kritiķis, rakstot žurnālam „Grāmatu apskats”, bet pašlaik pievērsies bērnības atmiņām, kuras publicē žurnālā „Spicīte”.

 

Ģimenes dienas biļetes cena neatkarīgi no cilvēku skaita – 2 lati.

 

Foto: AFP

www.nra.lv