"Labestības dienā" saziedoti 197 104 lati

"Labestības dienā" saziedoti 197 104 lati

27. Mar 2012, 16:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piektajā labdarības akcijā "Labestības diena" saziedoti 197 104 lati, liecina informācija portālā "ziedot.lv". Plānots, ka par šiem ziedojumiem palīdzību saņems 35 bērni.

 

Ziedošana turpināsies līdz 6.jūnijam


Taču ziedošana turpināsies līdz 6.jūnijam, jo, kā vēsta portāls "ziedot.lv", kopš labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju 2010" pagājušajos Ziemassvētkos palīdzību lūguši kopumā 69 bērni un, lai visiem bērniem varētu sniegt lūgto atbalstu, būtu nepieciešami 384 973,09 lati.

 

Tādējādi finansiālais atbalsts nepieciešams vēl 34 bērniem, un tam būtu nepieciešami 187 869,09 lati.

 

Ziedot vienu latu "Labestības dienas" akcijai var pa tālruni 90 006 383 vai arī portālā "ziedot.lv", "Swedbank" filiālēs un bankomātos visā Latvijā, kā arī visos lielveikalu tīkla "Rimi" un "Supernetto" veikalos.

 

Iepriekš tika ziņots, "Labestības dienas" akcijas laikā tika plānots savākt vismaz 27 755 latus četru smagi slimu bērnu ārstēšanai.

 

Svētdien visas dienas garumā noritēja īpašas "Labestības dienas" aktivitātes

 

Kā ziņots, vakar visas dienas garumā pie Rīgas Kongresu nama noritēja īpašas "Labestības dienas" aktivitātes, bet LNT tiešraidēs tika stāstīts par to, cik līdzekļu bērniem saziedots, kā arī notika tiešraide no "Labestības dienas" noslēguma koncerta ar Latvijas populārāko mūziķu piedalīšanos.

 

Par iedzīvotāju saziedotajiem līdzekļiem bija iecerēts palīdzēt četriem bērniem - Elīnai, Ernestam, Aleksandram un Timofejam. Ernests piedzima vesels, bet gada vecumā viņš saslima ar meningītu. Pēc smagās slimības un daudzajām komplikācijām smaidīgais puisēns palika kopjams un barojams caur zondi. Ernestam ir smagi centrālās nervu sistēmas bojājumi, un viņam ir nepieciešama cilmes šūnu terapija, kurai nepieciešami 6394 lati.

 

Savukārt Timofejam, kurš piedzimšanas brīdī svēra vien kilogramu, ir neiznēsāta bērna retinopātija. Savos trīs gados viņš ir pārcietis jau četras sarežģītas acu operācijas, bet pagaidām atšķir vien spilgtu gaismu. Vecāki cer, ka bērns reiz redzēs, bet tam nepieciešamas vēl divas operācijas klīnikā Sanktpēterburgā, kam savukārt nepieciešami 2550 lati.

 

Elīnai ir 16 gadi, un šogad viņa beigs 9.klasi. Meitenei piedzimstot, ārsti konstatēja skoliozi. Slimība progresē, un, neraugoties uz daudzajām ārstēšanām, operācijām un masāžām, Elīnai deformējušās arī kājas. Meitenei ir nepieciešama sarežģīta operācija Vācijā, kuras izmaksas ir 15 810 lati.

 

Tāpat akcijas laikā iecerēts palīdzēt Aleksandram, kuram nepieciešami 3000 latu, lai veiktu rehabilitāciju Sanktpēterburgā. Aleksandram deviņu mēnešu vecumā ārsti konstatēja sensoneirālo vājdzirdību. Mazulis dzīvoja pilnīgā klusumā. Tagad Aleksandram ir dzirdes aparāts, taču, lai viņš spētu sazināties ar apkārtējiem, viņam nepieciešama rehabilitācija Sanktpēterburgā.

 

Četru gadu laikā akcijai saziedoti 818 713 lati

 

"Labestības dienas" akcija pirmo reizi norisinājās pirms pieciem gadiem. Četru gadu laikā akcijai saziedoti 818 713 lati, palīdzot 204 bērniem dzirdēt, redzēt, staigāt un dzīvot.

 

"Šo piecu gadu laikā "Labestības diena" ir kļuvusi par tradīciju. Lielākā laime un gandarījums būtu, ja palīdzības gaidītāju rinda reiz saruktu un mēs visi kopā spētu svinēt tikai labu nodomu svētkus. Diemžēl slimo bērniņu skaits nemazinās. Ļoti labi apzinoties situāciju, kāda valda Latvijas ģimenēs, aicinām ar sapratni uzklausīt vecāku lūgumus palīdzēt un atsaukties tiem, kuru rocība atļauj atbalstīt grūtībās nonākušos," pauda akcijas veidotāja un vadītāja Katrīne Pasternaka.

 

"Labestības dienai" šogad ir piecu gadu jubilejas gads, tādēļ, lai šī diena kļūtu par svētkiem visā Latvijā, organizatori īpaši aicina pašvaldības rīkot savu "Labestības dienas" koncertu un ikvienu iestādīt skaistu puķu dobi.

 

 

BNS

Foto: LETA

30. May 2011, 14:08

video par Labestības dienu Jelgavā:
http://www.youtube.com/watch?v=Z6guTeNvuPw