Labdarības akcija "Dāvāsim sapni!" turpinās arī pēc svētkiem

Labdarības akcija "Dāvāsim sapni!" turpinās arī pēc svētkiem

11. Jan 2010, 15:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Janvāris ir pēdējais akcijas mēnesis un, lai arī Ziemassvētki ir pavadīti, tomēr akcijas organizatori aicina jauno gadu sākt ar labiem darbiem. Līdz 2009.gada 31.janvārim ikviens var palīdzēt piepildīt 15 sapņus, ziedojot labdarības portālā "Ziedot.lv" vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006983. Pašlaik ir piepildīti seši bērnu sapņi, vēl ir nepieciešams ziedotāju atbalsts, lai palīdzētu deviņiem bērniem.

Pūkains rotaļbiedrs – cukur-oposums – ir Ērikas sapnītis. Trīs mazo princešu sapnis ir sava pasaku valstība, ko īstenos ceļojums uz Disnejlendu, kur varētu satikt savus iemīļotos pasaku varoņus. Undīnes sapnis tiktu piepildīts, sagādājot bērnu attīstības spēli – datoriņu. Savukārt Katrīnu iepriecinātu atpūta kopā ar savu ģimeni, bet divgadīgajam Maksimam patīk brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā, tāpēc gribētu nodoties sportiskām aktivitātēm savā rotaļu laukumā ar slidkalniņu. Tie ir sapņi, kuriem joprojām nepieciešams ziedotāju atbalsts.

Akcijas pirmo divu mēnešu laikā ir piepildīti seši bērnu sapņi un Ziedot.lv ziedojumu summa jau ir pārsniegusi septiņus tūkstošus latu. Mazajai Beātei klusajā Adventes laikā tika sagādāts pārsteigums – īsta pasaka. Ciemos bija ieradusies Rēzija Kalniņa un lasīja meitenei Vinniju Pūku savā neatkārtojamā balsī. Beātei bija sapnis par mūzikas atskaņotāju ar austiņām, lai varētu klausīties mūziku un pasakas. Dāvana – portatīvais DVD atskaņotājs ar austiņām – Beāti sasniedza svētku laikā. Tagad viņa var ne tikai klausīties pasakas, bet arī noskatīties kādu multfilmu.

Daļai bērnu ik dienas jāuzturas slimnīcā, tādēļ viņu vēlmes ir saistītas ar brīvā laika pavadīšanu atbilstoši viņu fiziskajām iespējām. Ir piepildīti trīs bērnu sapņi par portatīvo datoru, tāpat divgadīgajam Dmitrijam ir uzdāvināta attīstības spēle, kam ir Vinnija Pūka balss, dažādas melodijas un animācijas. Bērnu dators palīdzēs apgūt burtus, skaitļus un vārdus.

Savukārt desmitgadīgo Emīliju bērnu izrādē "Šreka Ziemassvētki" pārsteidza Marijas Naumovas teiktais, ka nākošgad arī Emīlijai vajadzēs uzstāties priekšnesumā, jo meitene "MarieN Studio" varēs apmeklēt jau sen izsapņotās mūzikas nodarbības un apgūt sintezatora spēli.

Labdarības akcija "Dāvāsim sapni!" jau ceturto gadu aicina piepildīt smagi slimu bērnu sapņus un sniegt atbalstu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai. Līdz 2009.gada 31.janvārim ikviens var palīdzēt piepildīt 15 bērnu sapņus, ziedojot labdarības portālā "Ziedot.lv" vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006983. Pārējie līdzekļi tiks nodoti Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai bērnu aprūpei un medicīnas aparatūras iegādei. "Dāvāsim sapni!" idejas iniciatori un īstenotāji ir Šveices farmācijas kompānija Mepha, TV3, Komunikāciju aģentūra / Edelman Affiliate. Atbalstītāji: Ziedot.lv, Draugiem.lv, Diena, LETA.

Ikvienam no mums ir savi sapņi, taču atšķirībā no šiem bērniem, mums ir daudz laika un iespējas tos īstenot, tādēļ...

Palīdzēsim piepildīt kāda bērna sapni!

Informāciju par akciju "Dāvāsim sapni!" un tās norisi varat gūt portālā Draugiem.lv un mājas lapā www.davasapni.lv.