Kuri zīdaiņu kosmētikas līdzekļi izraisa alerģisku reakciju?

Kuri zīdaiņu kosmētikas līdzekļi izraisa alerģisku reakciju?

02. Aug 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tas, vai jaundzimušajam bērnam vispār jālieto kādi kosmētikas līdzekļi, paliek atklāts jautājums - arvien vairāk ārstu iesaka izvairīties bērna pirmajos dzīves mēnešos no jebkādu kosmētikas līdzekļu lietošanas, aprobežojoties vien ar tīru ūdeni un nedaudz bērnu ziepēm.

 

Tomēr piedāvājumā ir milzum daudz dažādu ražotāju zīdaiņu kosmētikas līdzekļu klāsts-  losjoni, krēmi sausai ādai, krēmi pret sliktiem laika apstākļiem, pūderi, eļļas, ārstnieciskās pantenola un cinka ziedes, un tā tālāk.

 

Taču vai tas viss tiešām zīdaiņa kopšanai ir nepieciešams?

 

Piemēram, dažās dzemdību nodaļās bērnu māsas pirmajās bērna dzīvības dienās iesaka iziest bērnu no galvas līdz kājām ar kādu ziedi, kas reklāmas nolūkos tiek bez maksas izplatīta dzemdību iestādēs, un ko kaimiņvalstīs aizliedza reklamēt, jo izrādījās, ka tā ir ziede veciem cilvēkiem...

 

Kam gan nepieciešams pūderis? Un kādos nolūkos lai lieto eļļu?

 

Tā varētu turpināt, taču mūsu uzdevums nav šoreiz brīnīties par kosmētisko līdzekļu klāstu, bet gan noskaidrot, no kādiem zīdaiņu kopšanas produktiem bērniem novērojāt alerģisku reakciju?

 

Ir bērni, kam nav šādu reakciju, lai ko arī zieķētu uz viņu ādas, tomēr izrādās, ka alerģija var rasties vēlāk, jo zīdaiņu āda ir maiga, neaizsargāta un tā gluži kā sūklis uzsūc visu krēmu un losjonu ķīmiskos savienojumus.

 

Kā domā Tu?

29. Sep 2010, 16:15

Mums bija nepatika pret dažādiem līdzekļiem, bet tagad mazgājamies tikai ar eko dušas kremiem un smērējamies ar dabīgiem ķermeņa losjoniem-abas divas. Ir tāda forša earth friendly baby firma-agrāk pasūtīju lavandas.lv, bet tagad skatos, ka ir jauns veikals-june.lv, tur arī var iegādāt. Jāsaka, ka mani mazliet biedē visi tie sastāvi, tai pašā jonsons sastāvā ir viena nafta, brrr... manai mazajai to nevajag! Kad bija izsitumi no pamperiem, tad arī izmantoju tās pašas sērijas autiņu zonas krēmu un viss bija ok 😀

15. Aug 2009, 19:21

ieteiktu mamminam lietot Bubchen divu fazu ellinu,loti laba manai meitinai vizmaz nav nakadu alergisku simtomu,lietojam kops dzimsanas!!!

02. Aug 2009, 15:38

Katram sava pieredze un no kļūdām mācās, tādēļ atteicāmies no Pampers bksiņām praktiski uzreiz, taču Sudocream tiešām palīdz un neredzu pamatotu iemeslu no tā atteikties. Ja ir jālasa sastāvs, tad drīzāk dariet to ar pārtiku, gan maisījumiem, gan burciņām, gan putrām.

02. Aug 2009, 13:04

Mūsu mazulītei izmantojām no sākuma Jonsona eļļiņu un šampūniņu, alerģiskas reakcijas nenovērojām. Arī no Chicco produkcijas nekā nebija, savukārt no izslavētā Bubchen gan bija pamatīgas problēmas. Tagad zinu, ko lietošu jaunākajai meitiņai un ko noteikti nepirkšu. Man pilnībā zūd uzticība produktiem, kuriem nepieciešamas reklāmas vairāku gadu garumā vai vilinoši konkursi, lai kaut kā pievilinātu savam produktam klientūru - kaut neilgu, bet vismaz kāds pērk.
Pūderus nelietojām, lai gan no Pampers autiņbiksītēm dabūjām pamatīgu alerģiju 😀 . Šādiem gadījumiem iesaku Sudocream smērīti - laba ne tikai dupsim, bet jebkuriem nobrāzumiem un skrāpējumiem - nav dārga, viena bundžiņa iet ilgu laiku, jo to nevajag smērēt daudz.
Ar pretapdeguma krēmiem mums nav lielas pieredzes, jo ļāvām saulītei mazo sildīt un apmīļot, bet Dzintara produkcija mūs pilnībā apmierināja un no ārzemju ražotājiem franču Avene.