Kopīgā diena Māmiņu Klubā

Kopīgā diena Māmiņu Klubā

28. Aug 2010, 09:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

4.decembrī uz Māmiņu Kluba Grūtnieču dienu bija pulcējušās gandrīz 20 topošās māmiņas, no kurām viena bija arī Linda Vegnere. Uzzini, kā viņai patika šī nodarbība un ko jaunu viņa uzzināja!

{smallpic:1}

Kad Māmiņu Klubā tikko parādījās Grūtnieču Diena, sāku apsvērt domu to apmeklēt. Bet, tā kā tajā laikā ar vīru vēl apmeklējām Vecāku Skolu, tad ziedot visu dienu izklaidēm nebija iespējams, tāpēc nolēmu šo jauko iespēju atstāt uz vēlāku laiku. Kad pieteicos uz 4. decembra Grūtnieču Dienu, nedaudz bažīgi uz to skatījos, jo tas bija pirmais ārstes noteiktais dzemdību datums. Bet, zinot, ka bērniņi mēdz arī kavēties, nomierinājos un vakar pavadīju burvīgu dienu, klausoties lekcijās, esot kopā ar citām topošajām māmiņām un jauki pavadot laiku.

 

Jau Māmiņu Kluba telpās ieejot, sajutu to patīkamo auru, kas tur valda, visapkārt smaidīgi, jauki cilvēki. Un vēl smaidīgākas uz Grūtnieču Dienu viena pēc otras sāka ierasties topošās māmiņas. Kopā bija ieradušās 17/18 topošās māmiņas.

 

Jau 12.00 mūsu kopīgā diena varēja sākties. Ar īsu ievadiņu, kur katra nosaucām savu vārdu un pastāstījām, kad mazulis gaidāms un, kurš pēc skaita viņš būs mūsu ģimenē, stafetes kociņu pārņēma pirmās lekcijas vadītājas friziere Anda Ārberga un stiliste, psiholoģe Agrita Grosbarte. Neticami, bet šī pusotra stunda palidoja vēja spārniem. Mums bija iespēja noteikt savu tipu, uzzinot, kādas krāsas (apģērbā, kosmētikā) mums piestāv. Kā arī uzzināt, kāda būtu vispiemērotākā matu krāsa. Viens knifiņš, ko mēģināšu ielāgot arī es: šallītes, šallītes, šallītes. Cik pārsteidzoši un vienkārši ar tām var izmainīt savu garderobi, panākt efektu vien izvēloties pareizo krāsu. Kamēr Anda darbojās ar katru meiteni atsevišķi, ar Agritu pildījām dažādus psiholoģiskos testiņus.

 

Gan lekcijas vadītājas, gan topošās māmiņas atzina, ka šī lekcija bija nedaudz par īsu. Ne visas topošās māmiņas paspēja konsultēties ar Andu. Mūsu kopīgais secinājums pēc lekcijas: šāda tipa lekcijām būtu jāvelta vairāk laika, jo jautājumu bija tik daudz, bet ne visi tika atbildēti.

 

Pēc pirmās lekcijas nedaudz izkustinājām kājas, iedzērām tēju un uzkodām gardas piparkūkas. Un jau otrā lekcija varēja sākties. Sieviešu veselības centra "Vita" ginekoloģe Diāna Agruma atbildēja uz meiteņu jautājumiem par analīzēm grūtniecības laikā, kā arī par to kad un kāpēc jāveic analīzes patoloģiju noteikšanai. Domāju, ka meitenēm bija interesanti saņemt atbildes uz šiem jautājumiem.

 

Trešā lekcija, kuru vadīja vecmāte Mārīte Inzule man ļoti patika, jo nekad jau nav par daudz atkārtot jau apgūto. Tā kā par dzemdību pozām un elpošanas vingrinājumiem jau biju klausījusies Vecāku Skolā pie vecmātes Ineses Kampusas, tā man bija ļoti laba atkārtošanas lekcija. Tā, kā lielākā daļa no topošajām māmiņām ,(kas piedalījās), savus mazuļus gaida uz janvāri, februāri, tad viņām šie vingrinājumi un pozas varēja būt kas jauns. Man (finiša taisnē ieejot) lekcija vēlreiz visu atsvaidzināja atmiņā un lika saprast, cik svarīgi ir elpošana dzemdību laikā. Paldies vecmātei Mārītei par pozu paraugdemonstrējumiem un kopīgu elpošanu, kas bija laba atpūta un izkustēšanās pēc ilgās sēdēšanas.

 

Pēdējā lekcijā pediatre Irēna Putniņa stāstīja par pūriņa iegādi (ļoti daudz piemērus sniedzot no personīgās pieredzes). Domāju, ka māmiņām, kurām dzemdību termiņš vēl diezgan tālu, šī bija laba iespēja uzzināt par lietām, kas bērniņa sagaidīšanai nepieciešamas un atcerēties „zelta” frāzi, ka visam, ko iegādājamies jābūt, pirmkārt, pakārtotam mūsu mazuļa labsajūtai, un tikai pēc tam skaistumam. Tā, kā es savu dzemdību somu jau esmu sakrāmējusi, tad vēlreiz varēju pārliecināties, vai visu esmu ielikusi. Diemžēl, laika limita dēļ, Irēna nepaspēja mums izstāstīt visu par to, kam jābūt dzemdību somā. Bet, no savas puses, topošajām māmiņām iesaku šo sarakstu meklēt izvēlētajā dzemdību iestādē, jo sarakstiņi nedaudz atšķiras, un, kas vienā iestādē vajadzīgs, nav nepieciešams citā. Diemžēl nepaspējām parunāt arī par to, kādus mazuļa kopšanas līdzekļus izmantot. Māmiņām vēl bija daudz un dažādi jautājumi, kuri diemžēl palika neatbildēti.

 

No manas puses ieteikums: svarīgākām lekcijām tomēr būtu jāatvēl nedaudz vairāk laika. Varbūt pat netaisīt šo dienu tik pilnu, bet izvērtēt lekciju ilgumu pēc svarīguma.

 

Man pašai šī diena ļoti patika. Atkārtoju ne tikai zināmās lietas, bet uzzināju arī daudz jauna. Nu jūtos arī nedaudz pārliecinātāka gaidot dzemdību dienu...

 

Paldies Māmiņu Klubam par šādu iespēju un visām topošajām māmiņām iesaku vismaz vienu šādu dienu apmeklēt. Domāju, ka nenožēlosiet!

 

Linda Vegnere

 

Ieskaties piektdienas reportāžā no 4.decembra ŠEIT!