Karīna: Zīmogs mātes pasē saņemts!

28. Feb 2011, 08:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piektdien vecmāti Inesi Kampusi aizvietoja Ģimenes centra klīnikas vecmāte Sanita Šidlovska, bet tas nemainīja prieku par nodarbībām!

{smallpic:1}

Karīna ar vīru Gintu

Šajās vasarīgi siltajās dienās devāmies uz topošo vecāku nodarbību, kuru galvenā tēma bija dzemdības, pozas un atsāpināšana. Arī klausoties šo nodarbību, laiks pagāja nemanot, taču pēc tās, braucot mājup kopā ar vīru, bija daudz kā pārrunājama.

 

Pirms lekcijas sākuma mums bija neliela prezentācija no „Cilmes šūnu bankas”. Uzzinājām vairāk par to, kas ir cilmes šūnas, kā tās tiek izmantotas un uzglabātas. Saņēmām arī 40 Ls atlaižu kuponu pirmajai iemaksai.

{smallpic:2}

Ģimenes centra klīnikas vecmāte Sanita Šidlovska

Kursos ieguvām informāciju par dzemdību pazīmēm, kā arī nozīmīgākajiem signāliem, kad jādodas uz dzemdību namu. Vecmāte arī atgādināja, ka vajadzētu piefiksēt noplūdušo augļūdeņu krāsu, daudzumu un noplūšanas laiku. Tāpat arī jāpieraksta kontrakciju biežums un ilgums. Tālāk pārrunājām arī dzemdību posmus un tajos notiekošo. Videomateriālos varējām apskatīt dažādus paņēmienus kā padarīt šo laiku patīkamāku, piemēram, atbalsta persona var pamasēt māmiņas muguru krustu rajonā. Vecmāte ieteica stimulēt visas piecas maņas, piemēram, dzirdi- klausoties mums tīkamu un patīkamu mūziku un garšu- apēdot kaut ko spēcinošu. Uzzinājām arī par dažādām ķermeņa pozām, kuras var palīdzēt labāk atslābināties.

 

Skatījāmies arī videomateriālus par dzemdību „spiešanas” posmu, kas noris dzemdību zālē. Redzēt kā jaunā māmiņa savās rokās tur tikko dzimušu bērniņu bija tik emocionāli, ka arī mums- topošajām mātēm- nobira pāris asaras. Taču arī šeit varējām rast svarīgu informāciju par pareizu elpošanu un kā lietā likt vēdera presīti.  Fantastiski, ka vecmāte ne tikai teorētiski pastāstīja par elpošanas un spiešanas paņēmieniem, bet arī praktiski, palīdzēja mums tos izmēģināt.

 

Ļoti daudz informācijas šajos kursos varēja iegūt mūsu vīri, piemēram, par to cik svarīga ir dzemdību emocionālā puse un kā praktiski atbalstīt māmiņu dzemdību laikā. Atliek tikai visas iegūtās zināšanas likt lietā!

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:8}

{smallpic:9}

{smallpic:10}

{smallpic:11}

Kā vienmēr apmeklējot topošo vecāku kursus, saņēmām noderīgas dāvaniņas- „Māmiņu kluba” DVD, Bubchen bērnu šampūna pudelīti, kā arī autiņbiksīšu paku „Huggies Newborn”.

 

Foto: Dagnija Sabale

 

 

1

PIESAKIES UZ TOPOŠO VECĀKU SKOLU, AIZPILDOT ANKETU!

 

 

Vairāk par Topošo Vecāku skolu lasi šeit!