Kā sarūpēt mazuļa pūriņu? Nāc un noskaidro Grūtnieču dienā!

Kā sarūpēt mazuļa pūriņu? Nāc un noskaidro Grūtnieču dienā!

13. Dec 2010, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošās māmiņas domas pēdējos mēnešos ir aizņemtas ar mazuļa pūriņa gatavošanu. Bet kam būtu jābūt mazuļa pūriņā? Nāc un noskaidro 5.jūlija Grūtnieču dienā!

1

Irēna Putniņa uzskata, ka mazuļa pūriņu var sākt gādāt no 30. grūtniecības nedēļas un līdz 36./37. grūtniecības nedēļai dzemdību somai vajadzētu būt gatavai. Šajā laikā lielai daļai sieviešu parādās tā sauktais ligzdas vīšanas sindroms, kad gribas pārkārtot māju, iekārtot istabu, staigāt pa veikaliem ar lieliem iepirkumu maisiem. Diemžēl tas mēdz būt arī priekšlaicīgu dzemdību iemesls, jo topošā māmiņa pārvērtē savus spēkus. Uztici labāk lielos darbus savam partnerim!

Irēna Putniņa stāsta, ka pašreiz vairs nav tik liela nozīme tradīcijām un kādiem ticējumiem, ka pirms mazuļa piedzimšanas nedrīkst pirkt lielas lietas, piemēram, gultiņu vai ratiņus. Tomēr gala vārds, protams, pieder topošajai māmiņai. Jā, var nepirkt ne ratus, ne gultiņu līdz mazulis nav piedzimis, bet noskatīt vai rezervēt gan vajadzētu, jo ar mazu bēbi uz rokām noteikti nebūs ne spēka, ne laika staigāt pa veikaliem, lai izvēlētos piemērotākās lietas.

„Ja runā par mazuļa pūriņa lielumu, tad ir divas galējības – vai nu sapērkas ļoti daudz mantu un drēbīšu vai nenopērk neko un tad, braucot jau uz slimnīcu, nākas ieraukt kādā lielveikalā pēc mazuļa pūriņa,” stāsta pediatre.

Nāc uz mazuļa pūriņa lekciju Grūtnieču dienā un kopā ar pediatri Irēnu Putniņu noskaidro:

- kādām precēm būtu/ nebūtu jābūt mazuļa pūriņā;

- cik daudz un kādus apģērba gabalus iegādāties;

- kādu gultiņu vajadzētu mazulim;

- kam pievērst uzmanību, pērkot ratiņus?

Piesakies uz jūlija Grūtnieču dienu!


Grūtnieču dienas programma:


No plkst.12:00 līdz 13:00 Lekcija "Senču gudrības bērniņa labsajūtai"

Tajā ezotērikas speciāliste Kristīne Dunska stāstīs par paražām un ticējumiem, kas saistīti ar tavu mazuli. Noskaidrosi, kas ir saru dzīšana, un kā tā uzlabo mazuļa labsajūtu. Uzzināsi arī par jaundzimušā enerģētisko aizsardzību, vārda nozīmi un netradicionālajām metodēm bērna veselībai!

No plkst.13:10 līdz 14:10 Lekcija "Mazuļa pūriņš"

Topošās māmiņas domas pēdējos mēnešos ir aizņemtas ar mazuļa pūriņa gatavošanu. Bet kam būtu jābūt mazuļa pūriņā? Cik daudz un kādus apģērbus iegādāties? Kādu gultiņu vajag mazulim? Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties ratiņus, gultiņu un citas nepieciešamās lietas? Ārste Irēna Putniņa izstāstīs, kad būtu īstais laiks gādāt mazuļa pūriņu, kam būtu jābūt pūriņā kā arī atbildēs uz taviem jautājumiem.

No plkst.14:20 līdz 15:20 Dūlas Katrīnas Puriņas meistarklase: Kā sagatavot prātu un ķermeni dzemdībām

Dzemdībām jāgatavojas, ne tikai sarūpējot mazuļa pūriņu,bet arī gatavojoties psiholoģiski. Grūtnieču dienā Katrīna Puriņa stāstīs, kā sagatavoties dzemdībām un pēcdzemdību periodam, lai piedzīvotu tādas dzemdības, kādas tu vēlies; dalīsies praktiskos padomos, kā sagatavot savu prātu mazuļa nākšanai pasaulē; kā ar domām un praktiskiem vingrinājumiem palīdzēt nevis izciest kontrakcijas, bet tās izdzīvot.

Cena: 10 lati

Grūtnieču dienas pasākums notiks Māmiņu klubā, Vīlandes ielā 1, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas.

Atlaides!

Atlaidi pasākuma apmeklējumam saņem topošie vecāki, kuri Māmiņu klubā apmeklē dzemdību sagatavošanas kursus!

Būs arī dāvaniņas un gardumi jaukākai dienai!

Uz tikšanos Grūtnieču dienā 5. jūlijā plkst.12.00!