Kā pret Tevi kā māmiņu izturas veikalos?

Kā pret Tevi kā māmiņu izturas veikalos?

01. Oct 2010, 16:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar devāmies ar meitiņu pastaigā. Tā kā laukā ir sniegs, tas saķeras ratu riteņos. Ejot veikalos, biju ļoti pārsteigta par pārdevēju negatīvo attieksmi pret māmiņām ar ratiņiem. Gribēju draugam nopirkt dāvanu, tāpēc devos veikalā "Bohēm", bet tur mani pārsteidza pārdevēja, kura teica: "Tālāk NĒ, jo paliek netīrs!"

Tad rodas jautājums- kur lai atstāju ratus?!

Pagriezos un gāju laukā.

Šajā veikalā māmiņas ar ratiem netiek gaidītas. Tas pats ir arī Narvesen veikalos.

 

- Ar kādu attieksmi Tev ir nācies sastapties veikalos?

- Vai arī Tu esi izdzīta no veikala tikai tāpēc, ka Tev ir bērniņš?

 

māmiņa Madara

 

Iesaki savu tēmu diskusijai, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

11. Jan 2010, 21:19

Es patreiz vēl nēesmu sastapusies ar sliktu attieksmi veikalos. To ka apsargi spieto biežāk apkārt, ja esmu veikalā ar ratiņiem, mēģinu ignorēt. Protams, liek justies kā zem mikroskopa, taču tas ir sīkums ar ko man ir nācies saskarties uz ielas!
Pagājušo nedēļ, kad gājēju ietves bija daudzās vietās knapi iztīrītas, devos pastaigā ar mazo līdz veikalam. Nopirkusi produktus, mēli izkārusi stūmos atpakaļ uz mājām. Nekad nebraucu celiņam pa vidu, vienmēr gar maliņu, lai gājēji tiktu man garām. Tā arī stūmos šoreiz. Redzu tuvojās sieviete, apm. 45 gadi, labi kopta, pie pilna saprāta 😃 Uz ietves esmu tikai es un šī sieviete, kas man tuvojas. Un nevis lai paspertu divus soļus un apietu man apkārt, viņa nekaunīga nostājas ratiņiem priekšā, aptur mani un saka, lai iemācos ceļa satiksmes noteikumus. Jo es braucot ar ratiņiem pa celiņa nepareizo pusi! Tas lūk meitenes ir k-kas vājprātīgi slims.
Nu kā var nobloķēt ceļu bērna ratiņiem!!!!!
p.s. arī grūtniecības laikā saskāros ar drausmīgu attieksmi sabiedriskajā transportā. Mani nekad nelaida apsēsties, ja jutu ka paliek grūti nostāvēt vnk gāju klāt un palūdzu vai varētu atļaut apsēsties. Atceros kā ar lielu vēderiņu iekāpu autobusā un sēž vienas sievietes. Un ko jūs domājat, NEVIENA, absolūti neviena, ne jauna, ne veca nedomā piecelties. Tā lūk, skumji paliek pēc tādiem atgadījumiem ☹

10. Jan 2010, 00:50

Mana nepatīkamā pieredze saistīta nevis ar veikalu, bet Biķernieku slimnīcu, kurp devos, lai mazajam taisītu sonogrāfiju. Tā kā šo procedūru veic trešajā stāvā, turp devos ar autosēdeklīti, kas uzlikts ratu apakšai. Kad iebraucu reģistratūras telpā ar ratiem, lai pieteiktu savu ierašanos, mani laipni sagaidīja un visu izstāstīja, bet, kad devos laukā, kāda cita no med personāla paceltā balsī sāka aizrādīt, kāpēc esmu atļāvusies iebraukt tur ar ratiem.
Sākumā apmulsu, bet tad gan uznāca dusmas, jautāju, kur rakstīts, ka to nedrīkst darīt, un vēl pajautāju, vai invalīdiem arī viņa liek izkāpt no saviem ratiņiem jau koridorā? (Labi, bērni nav invalīdi, bet pagaidām staigāt nespēj, taču ir pilnvērtīgi sabiedrības locekļi un ratiņi ir viņu pārvietošanās līdzeklis.) Uz manu jautājumu, kā viņu sauc, un kādas ir viņas tiesības šādi man aizrādīt, kundze vairs neatbildēja, bet purpinādama devās prom pa koridoru.

09. Jan 2010, 22:41

Es nevienā veikalā vēl neesmu braukusi iekšā ar ratiem...vai nu ieeju iekšaa tikai viena vai arī mazo ielieku braucamajos ratiņos, par aptiekām un drogām nemaz nesapņoju - tur eju tikai viena un mazo atstāju tikai omēm vai vīram lai pieskata,,,,,mūsdienās ir tik grūti veikalos ar maziem bērniem.....tāpēc nemaz tur iekšā nelienu.....un arī ja kāds man kautko aizrtādītu tad dabūtu tādu pretī, ka būtu nelaimīgs uz mūžu.......jā....... un esmu ievērojusi,ka apsargi tizli lūr uz jaunajām māmiņām - itkā mēs būtu bomzenes un zagles - tas vienkārši tracina - vienreiz pat izspļāvu - ko lūri tik tizli !!!!! nu vienkārši nervi netur tos apsargus.!!!!!!

09. Jan 2010, 21:04

Mana pieredze ir pozitīva. Daudzos veikalos man pat palīdz iebraukt ar ratiem iekšā un ārā. Es pilnībā piekrītu, ka nevienam veikalam nav tiesības izdzīt māmiņu ar ratiem laukā. Likums paredz, ka mēs drīkstam uzturēties veikalā ar visiem ratiem.

09. Jan 2010, 20:50

Man nav nācies saskarties ar kautko tādu,bet zinu,ja tā būtu,tad es brauktu tai veikalā taisni iekšā kaut vai,lai aiz manis paliek dubļainas sliedes!!!

09. Jan 2010, 12:13

rebeka par tiem apsargu skatieniem,piekrītu Tev es arī esmu saskārusies ar to,ka skatās ka tik ratos kaut ko neielieku😃

09. Jan 2010, 11:38

Esmu dzirdējusi tādus gadījumus,ar mani pagaidām tā nav noticis!!Man ir gadījies,kad ieeju veikala ratus nolieku maliņā(ja esmu drēbju veikalā)un kad eju ārā ,aiz mums paliek nenormāla peļķe,bet neviens nav aizrādījis,man pat pašai vienreiz palika neērti bet pārdeveja pasmaidīja un pateica ka viss kārtībā,ārā taču ziema😀😀

09. Jan 2010, 10:04

Narvessen jau sen ir izplatīts šis paradums-arī pati esmu to izjutusi☹ Neizprotu vispār šādu attieksmi.Manuprāt māmiņām atklāti jāuzraksta veikalu nosaukumi un tad redaktorei jāuzraksta saraksts ar veikaliem,kuros māmiņas nav gaidītas...