Kā pierunāt mazuli 2 gadu vecumā dzert zāles?

Kā pierunāt mazuli 2 gadu vecumā dzert zāles?

08. Sep 2010, 14:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitiņa saslima. Ārsts teica, ka nedzers 1,5 l dienā, tad draud slimnīca un sistēmas. Bet bērns taču nesaprot, ka ir jādzer. Pa visu vakaru izdevās iemānīt vien pusi krūzītes ar sulu, lai gan parasti to dzer kā zvērs.

Visi klepus sīrupi šķīst pa visu istabu, un ja arī iedabūju viņai mutē, tad izspļauj. Degunu vispār nevar izšņaukt - kliedz kā zīdainis. Elpceļi aiziet ciet un šādi tikai nomoku bērnu.

 

- Kā Jūs savam mazulim dabujat iekšā zāles?

- Kā bērnam izmērīt temperatūru?

 

Māmiņa Ērika

Iesaki savu tēmu diskusijai, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

15. Dec 2009, 15:44

Mans komentārs piebilstot Viesim - sen atpakaļ lietojām Nurofenam, no tā saglabājām klāt esošo špricīti - ļoti ērti ievilkt zāles un tad tā arī aiz vaiga pa druskai iespiežot. Ķēpīgi, bet efektīgi!

15. Dec 2009, 13:01

Mans puika (2 gadi) arī saslima un ne par ko negribēja dzert zāles. Bijām pat slimnīcā pie sistēmas un mūs izlaida tikai ar nosacījumu, ka mājās rūpīgi dzersim zāles Figu ragu! Mēģinu sarunāt, iebarot, dziedāt, dejot un visādi izpildīties, lai tik ar labu varētu dabūt tās zāles. Bet zāles pa gaisu, viss lipīgs! Rezultātā biju izmisumā, jo slimnīcā atgriezties negribējās! tad nu zāles devu ar varu, degunā pilināju ar drausmīgu kliegšanu un ar spēku turot to mazo deviņu vīru spēku ieguvušo bērnu. Bērni tādos brīžos tiešām ir ar deviņu vīru spēku! Rezultātā izveseļojāmies. Pagāja pāris nedēļas un atkal klepus. Un ko dara mans pilnīgi neprognozējamais bērns? - tur pats karotīti un ir gatavs dzert sīrupu! Un ne tikai vienu karotīti, bet vēl vajag! 😀 No tā es secinu, ka laikam universālas receptes nav, un vismaz mans bērns ir pierādījis, ka zāļu došana ar varu neatstāj neatgriezeniskas sekas! 😀

rita123 rita123 15. Dec 2009, 11:48

Kā jau rakstīju mana mazā peka skatās ka brālis dzer un arī to pašu dara.Viņa jau arī nesaprot kas ir slimnīca😀

15. Dec 2009, 10:42

manai meitiņai 9.mēn bet zāles arī vairs negrib dzert,tik labi kā to darīja agrāk..bet no gūldu uz muguras un piespiežu vaidziņus un zāles ieleju mutīte,tā viss mazs dabonu iekšā...mums arī tagad ir iesnas un temperatūra☹
bet temperatūru mēru,paņēmu viņu klēpi ,ielieku padusē termometru un stiprāk piespiežu pie sevis..nu tās pāris minūtes var paciesties pasēdēt man opā😀

15. Dec 2009, 10:28

JĀ, piekrītu, šīs lietas sarunāt ar bērnu nav vis tik vienkārši, jo nevar ar varu piespiest izdzert zāles - viņš vienkārši izspļaus. Tāpat ir ar temperatūru, ja bērns histērijā ārdās, tad nekāda temp. mērīšana nesanāks.
Temperatūras mērīšana mums ir ilgs process. Sākumā liekam termometru zaķim. Tad skatamies, ko tas rāda. Runājam, brīnamies un pārvēršam to par rotaļu. Un tad viņš pats liek sev padusē, es novēršot uzmanību,pieregulēju.
Ar zālēm tāpat - saku, lai iedod man un tad ir jādzer pašam.
Katrs bērns ir atšķirīgs un ir jāmēģina atrast tās īstās podziņas, kuras spiest, lai panāktu rezultātu. Katrā gadījumā domāju, ka ar varu, te neko never līdzēt, jo tad ir histērija vairākas reizes dienā vismaz nedēļas garumā un stress gan bērnam, gan mammai.
Par mierinājumu: arī mums tas NAV VIEGLI.

15. Dec 2009, 10:03

man meitai 1,8 gadiņi. stāstu vai nestāstu- viņa nesaprot, ko nozīmē slimnīca, utt. vnk nedzer un viss. paelpot nevar bet puņķus šņaukt neļauj.. ☹

rita123 rita123 15. Dec 2009, 08:50

Es kaut kā pierunāju,lai iedzer.Tā kā man ir divi bērni,tad arī abi vienmēr vienlaicīgi saslimst.Dēlam(4g) izstāstu,ja nedzers zāles būs jābrauc uz slimnīcu,meitiņa(1,9g)skatās,ka brālis dzer,pati prasa "arī,arī".