Kā pārciest krīzes laiku? Lasi ieteikumus no māmiņas Ievas Ādamsones!

Kā pārciest krīzes laiku? Lasi ieteikumus no māmiņas Ievas Ādamsones!

04. Oct 2010, 22:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Beidzot esam sagaidījušas jauno 2010. gadu. Tas noteikti katrai no mums ir iesācies ar skaistiem apsolijumiem sev un nosprausti brīnišķīgi mērķi. Jauns atskaites punkts, lai atspertos, bet daudz ko no tā visa aptumšo jaunie nodokļi un dilstošais naudas maciņš- ierobežotās finanses.

 

Bet vēl joprojām ikkatrai no mums gribas būt skaistai, galdā likt to labāko un redzēt sev visriņķī visskaistāko. Tāpēc , nolēmu padalīties ar Jums savos atklājumos- BĀZES/FIRMAS VEIKALI. Labas, kvalitatīvas lietas, pirms viņām ķērušies klāt veikalnieki ar uzcenojumu.


1. "Rosme" Hanzas iela 18
- skaista, kvalitatīva veļa par satriecošām cenām. Rūpnīcas telpās ir veikaliņš, kur ir liela izvēle veļai. Cenas ir sākot no nepilniem 2Ls līdz padsmit latiem. No vecajām kolekcijām veļa tiek izpārdota ar krietnām atlaidēm un, protams, ir arī ekskluzīvais gals. Pāris dienas atpakaļ savu garderobi papildināju ar 3 skaistiem eksemplāriem un samaksāju 8. 27Ls.


2. "Gemoss" Mūkusalas iela 7- Bāze piedāvā preces un iekārtas bāriem un restorāniem, bet domāju, ka tā ir katras sievietes paradīze, ja kaut nedaudz patīk darboties virtuvē. Tur var nopirkt traukus, žāvētus augļus, konservus, ananāsus, olīves, kaperus, žāvētus tomātus, kokteiļu sīrupus, dažādus galda dekorus, konditorijas izejvielas....Pat grūti visu uzskaitīt. Cenu amplitūda ir ļoti pieņemama. Traukiem ir gan dārgais gals, gan lētais. Man ļoti patīk žāvētie augļi- cena aptuveni kā tirgū, bet ļoti kvalitatīvi. 


3. "Lenta" Jelgavas 68/78
- Tekstilgalantērijas fabrikas veikaliņš. Noderēs visām, kam patīk rokdarbi un pašām ko šūdināt un darināt. Liela izvēle mežģīnēm- lina, kokvilnas, akrila, kā arī dažādas lentes un auklas.


4. Abrahan Fabrics veikals- Rīga,Lielgabalu iela 4; Rūpniecības 32a, Daugavpils - Strādnieku iela 103, Liepāja- Pasta iela 14.  Šeit var nopirkt dažnedažādus audumus- gan uz metriem, gan svaru, dzijas, pērlītes, podziņas...Bieži audumiem ir atlaides, kas ir ļoti simpātiskas. Rokdarbniecēm ir vērts iegriezties.


5. Bāze "Rīga" Maskavas iela 150-
Kancelejas preces. Dažādas krāsas, zīmuļi, flomāsteri, otas, papīri, klades, burtnīcas..Līmes pistoles, dekoriņi, mammām un tētiem veidlapas, pavadzīmes.. Telpas gan pirmajā mirklī var nobiedēt, bet cenas to atsver.


6. Centrāltirgus- dārzeņu nakts tirgus un ziedu nakts tirgus.


Kamēr mēs guļam, naktīs Centrāltirgus atdzīvojas un tur viss notiek pilnā sparā. Darzeņu tirgū ir pilns ar mūsu pašu zemnieku produkciju. Lielākas un mazākas saimniecības piedāvā savu produkciju par vairumtirdzniecības cenām. Tā pat tur ir tirgodāji , kas ieved produktus no Polijas. Tos mēs par bargu naudu pērkam lielveikalos. Cenas ir demokrātiskas un kā jau īstā tirgū- ja māki kaulēties (it sevišķi uz rīta pusi, un tirgus reize saimniekam nav bijusi tā veiksmīgākā) tad var arī vienoties par cenu.


Tā pat ir arī ar ziediem - latvijas ziedaudzētāji piedāvā savus lolojumus par vairumtirdzniecības cenām.


Dārzeņu tirgus notiek 24 h (atrodas tajā tirgus daļā- pretī ugunsdzēsēju depo), bet vislabāk doties ap plkst. 21-23.


Ziedu tirgus atrodās tur, kur tirgus administrācijas ēka- Pūpolu ielā. Tirgotāji sāk pulcēties jau ap plkst 22- 23. Ja labi sarunā, tad viņi ir ar mieru pakrāmēt arā savus dārgumus, bet īstā tirgošana notiek sākot no 4- 7 no rīta. 

 

Pieņemu, ka tagad ziemā tur tik daudz tirgotāji nebūs, bet vasarā un rudenī un ziemas pirmajā pusē gan. It sevišķi ziedi. Tur īstais laiks ir pavasaris, vasara , rudenis.


Patiesībā šī ir lielākā dārzeņu un ziedu "bāze" Rīgā, pat visā Latvijā, jo brauc gan tirgotāji, gan pircēji no visas Latvijas.


Vēl joprojām cītīgi meklēju apavu un bērnu apģērbu bāzi. Varbūt kāda no Jums tādu ir atradusi? Ļoti priecāšos, ja arī Jūs padalīsieties savos atklājumos, kur iepirkties, lai ietaupītu ģimenes budžetu.

 

Ieva Ādamsone

11. Feb 2010, 10:00

jā, starp citu - ja runa iet tīri par sievišķīgām lietām, apakšveļu arī bieži iepērku e-bay, LaSenza, piemēram - kolosālas cenas, kosmētika arī no e-bay. uzskatu, ka demokrātiskas cenas un laba kvalitāte ir Babe sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļiem, ja nevar atļauties dārgāku zīmolu.

11. Feb 2010, 09:58

Mēs iepērkamies e-bay. Viss, kas dēliņam šobrīd ir skapī, ir no e-bay. Pamperus pērkam tikai akciju laikā, vienu brīdi bija super akcija Pampers pamperiem. Tagad atkal lietojam Huggies, tomēr lētāk, lai gan tiem akcijas ir reti, šobrīd - Supernetto. Tagad esam noskatījuši sporta ratus un krēsliņu mytoys.de. Ar visu piegādi būs lētāk nekā pirkt LV, tas, kas pie mums ir Ls, tur ir tik pat, tikai EUR.

12. Jan 2010, 16:12

egii-ja godīgi es Tev nevarēšu pateikt adresi..tas ir ziepniekalna!
Kad brauc arā no ziepniekkalna uz Jelgavas šoseju,tur pa kreiso roku ir noliktavas un tur iebraucot redzēsi uz norādītaja vairakus veikalus un būš Cesars tur arī ir tas veikals..kad uzzināšu īsti adresi uzrakstīšu.vnk google met ārā trīs adreses un īsti nezinu var būt viniem vēl ir kādas noliktas😀

mamma27 mamma27 12. Jan 2010, 15:35

Kalna ielā 30 ir apģērbi vairāk bērniem līdz gadam. Kad gaidījām mazo tur sapirkām pirmāas drēbītes. Tiešām stipri lētāk kā lielveikalos. Cenas salīdzinājumā ar Rimi un Lāčuku bija ievērojamas.

12. Jan 2010, 14:49

oi man arī ļoti patīk Gemoss,cenas ir labas un preču klāsts ļoti liels😀
ta kā mūsu majas ir iecienīti suši,tad atradam arī labu veikaliņu par labam cenām..atšķirība no veikala Rimi tur cenas ir uz pusi lētakas,tieši sušī produkcijai😀

12. Jan 2010, 14:20

Jā, nu ar tām mazpilsētām ir traki- cenas patiešām ir neadekvātes un izvēle pielīdzināma nullei. Bet tur ir cita priekšrocība- ap mazpilsētām ir atrodamas saimniecības, kas audzē dārzeņus, lopus gaļai un pienu produktu ražošanai, olas utt. Un šīs cenas ir super konkurēt spējīgas ar vekaliem.
Viesi- varbūt pastāsti no kuras puses esi un kādam varbūt ir atradusies kāda pērle šajā rajonā.

Katrā gadījumā- nav par ko. Ceru, ka šī info patiešām kādam noderēs.

Muuna Muuna 12. Jan 2010, 14:03

Gemoss tiešām ir paradīze tām, kam patiķ šiverēt pa virtuvi, gatavot un skaisti klāt galdus 😀
Bērnu bāze atrodas Kalna iela 30 un ieeja no pagalma. Pati neesmu bijusi, bet zinu, ka tur tāda ir. No ārpuses neizskatoties diez ko tā vieta, taču tur pārdod ne tikai bērnu drēbītes, bet arī aprūpes piederumus par labām cenām. 😀