Kā palīdzēt mazulītim iejusties plašajā pasaulē? Tiekamies adaptācijas lekcijā!

Kā palīdzēt mazulītim iejusties plašajā pasaulē? Tiekamies adaptācijas lekcijā!

01. Jan 2011, 17:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulim ierodoties mūsu pasaulē, viss sākas no jauna, taču tas nenozīmē, ka bērniņam nav nojausma par to, kas šeit notiek. Psihologi uzskata, ka bērniņā ir ielikta šīs dzīves svarīgākā informācija, mums tikai ir jāpalīdz viņā attīstīt dažādas prasmes un iemācīt pielietot zināšanas. Tas nebūt nav viegls uzdevums.

 

Piesakies uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!

 {pic:1}

„Jaunie vecāki gatavojoties bērna dzimšanai, kā galveno uzdevumu uzskata dzemdēt bērnu, dabūt viņu ārā, bet tad viss tikai sākas”, tā psiholoģe Diāna Zande. Viņas nodarbībās tiek izrunāta informācija par bērniņa pirmajiem mēnešiem, par emocionālo attīstību, ko iesākt ar bērniņu, kurš ir pārāk aktīvs vai pārāk mierīgs, kā saskaņot jaunās māmiņas un bērniņa vajadzības, galu galā kā izprast zīdaini un neizveidot no viņa mazu pieaugušo.

 

Daudz tiek runāts par to, ka māmiņa spēs sajust, ko viņas mazulis vēlas. Tā patiesi ir, taču būs situācijas, kad ne māmiņai, ne tētim, nebūs pat nojausmas, kāpēc bērniņš uzvedas tieši šādi. Tomēr var gadīties tā, ka mēs paši radām bērnam nepatīkamu situāciju, taču mums tā nebūt nešķiet.

 

Svarīgi ir atcerēties, ka tad, kad bērniņš piedzimst ir jāvelta laiks tieši viņam un jāizbauda šis mirklis, kad vecāki ir kopā ar savu atvasīti. Lielākā daļa vecāku sākumā ir gatavi iemūžināt bildēs un video ikvienu mazuļa kustību, tomēr ir jāatceras, ka bērniņam ir jādod laiks, jāļauj sajust, ka jūs esat apkārt un priecājaties, ka viņš ir ieradies tieši pie jums.

 

Diāna Zande adaptācijas lekcijā pievērš būtisku uzmanību ne tikai bēbītim un viņa sajūtām, bet arī jaunajai māmiņai un tētim.

 

„Šajās nodarbībās daudz tiek runāts par mammu, jo sieviete dzemdējot automātiski nekļūst par mammu, tas jāiemācās”, uzsver Diāna Zande. Lekcijās tiek apskatīta gan pēcdzemdību depresija, gan sajūtas kādas pārņem vīrieti, kļūstot par tēti.

 

Māmiņas, kuras nāk un klausās Diānas Zandes adaptācijas semināru, atzīst, ka bieži jāsastopas ar savā prātā iedomātiem tēliem un uzdevumiem, kuri mazulim nemaz nav nepieciešami, kā arī atklāt, ka bērniņa piedzimšana nav vecāku dzīves beigas. Lekcijas palīdz saprast kā rīkoties situācijās, kad bērniņš ir nemierīgs vai nereaģē tā kā vecāki to bija gaidījuši.

 

Diāna Zande meitenēm novēl apstāties, ieklausīties vajadzībās un piemēroties mazulim, jo turpinot skriet, bēbis atmaksās kļūdams nemierīgs vai bēdīgs.

 

Piesakies uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!

 

Lekcija notiks: Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Nodarbības cena: 10 lati (neatkarīgi vai nāc viena vai kopā ar partneri)

 

Vairāk informācijas par kursiem vari iegūt, rakstot uz vecakuskola@maminuklubs.lv vai zvanot pa tālruni 67350750!