Kā pabalstu samazināšana ir ietekmējusi Tavu dzīvi?

Kā pabalstu samazināšana ir ietekmējusi Tavu dzīvi?

14. Jan 2011, 17:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairs nesaņemsim bērna piedzimšanas pabalstu jeb pūriņa naudu...

 

8 latu valsts ģimenes pabalsts tiek maksāts par visiem bērniem vienādi, ne kā kādreiz, par katru nākamo bērnu nedaudz vairāk... Turklāt, pirmajā dzīves gadā vispār to nepiešķir...

 

Strādājošie vecāki saņem tikai pusi no "māmiņu algas" un šogad, stājoties spēkā jaunajām izmaiņām, to nevarēs saņemt vispār...

 

Pabalstiem ir griesti...

 

Kā šī pabalstu politika ir ietekmējusi jūsu ģimenes budžetu?

09. Apr 2010, 10:55

es domāju, ka mēs katra maksājam no savas kabatas gan pabalstus, gan pensijas, gan visu pārējo, kas saucās valsts (tā ir atbilde uz zhubes repliku, ka kliedzējas no savas kabatas jau neko nemaksa).

08. Apr 2010, 18:27

Ja paskatā plašāk, tad maksājam gan....

08. Apr 2010, 07:56

sandra

bet tu pēc aprēķina saņemsi tikai pirmos 4 mēnešus, pēc tam 5 mēnešus konstantā summa 45 Ls. maz, bet aŗi šo naudiņu jūt, es domāju. es rēķinu, ka tās naudas pietiek, lai vismaz komunālos maksājumus nomaksātu 😀

08. Apr 2010, 01:53

oh, forshi, ja b lapas ari skaitas, tad es pec tam ka dekrets beigsies nemsu, paldies.

07. Apr 2010, 22:27

sandra

vari, bet es ar nodomu ņēmu jau uz beigām, nevis uzreiz, kad bēbim tuvojas gadiņš, lai reāli varu darbu meklēt. man sanāca labi, jo bija prēmijas pirms tam, B lapas arī skaitās. VSAA tev visu paskaidros 😀

07. Apr 2010, 22:21

inny1984, man lidziga situacija ir tagad, ka darba ligums uz noteiktu laiku, dekreta naudu sanemu par slimibas lapam, pabalstu nemsim uz teti, vins reali dosies bka sava darba vieta, bet man interese, ka ir ar bezdarbniekiem, tiklidz palieku bez darba, kaut ari dekrets tani laika ir, vai varu staties un sanemt bezdarbnieku pabalstu?

07. Apr 2010, 22:16

Mana situācija ir šāda: pāris dienas pēc pirmās B lapas jeb grūtniecības slimības lapas sākšanās darba tiesiskās attiecības ar mani tika izbeigtas. Kā es satraucos, vai vispār saņemšu tās pašas B lapas, jo naudiņa smuka! Viss bija kārtībā, VSAA teica, ka galvenais, lai B lapa kaut vienu dienu ir apstiprināta no darba devēja puses. Viss tā arī bija - saņēmu B lapas - gan grūtniecības, gan dzemdību. Šīs naudas gan tāpat īpaši nejuta, jo rēķini taču arī jāmaksā, turklāt bērna tētis vairs nebraukāja komandējumos, kas dikti samazināja mūsu ienākumus. Lieki piebilst, ka māmiņalga man nespīdēja... šobrīd to saņem bērna tētis, un situācija ir tāda, ka bērna tētis joprojām nebrauc ārzemju komandējumos, saņem pamatalgu plus mani 8 Ls un māmiņalga, ko saņem draugs. Teiksim tā - gali tiek saviltki pie visa tā, ka ir hipotekārais kredīts un visai jauna automašīna līzingā. Un jā, šobrīd saņemu arī nesliktu bezdarbnieka pabalstu. Augustā mazajam paliek 1 gads, bez māmiņalgas neizvilksim, bet it kā tūlīt atkal sāksies ārzemju braukāšanas, uz komandējuma naudu rēķina labi nopelnīs. Žēl, ka no tām nodokļi netiek maksāti. Tā kā saņemu bezdarbnieka pabalstu, un no augusta tomēr arī pati vēlos sākt pelnīt, iestājos Starptautiskajā manikīra skolā. Profesija tiks pilnīgi nomainīta, bet tas ir tas, ko vēlos... un zinu, ka daru pareizi. Maizei jau nu noteikti nopelnīšu, galvenais - rīkoties. Turklāt neciešu šo situāciju, kad man "jāubago" nauda no drauga, nekad tā iepriekš neesmu dzīvojusi, arī neprotu.

07. Apr 2010, 18:14

Mēs jau varam te cepties, bet situācija vienalga jāpieņem tāda, kāda ir. Tas, ka nolādēsim valdību un deputātus, mūsu maciņus biezākus nepadarīs. Arī manas ģimenes budžetu pabalstu atņemšana ir ietekmējusi (un ietekmēs!) pamatīgi. Bet paēduši esam, un apģērbti arī. Kad paskatos par "Paēdušai Latvijai" ģimenēm, tad brīžiem paliek kauns par savu vaimanāšanu. Turamies, meitenes!!!

07. Apr 2010, 18:05

Pilnīgi nekā,mums bērni mazliet paaugušies un tagad par katru saņemu 8Ls.

07. Apr 2010, 16:40

kadi ir tie griesti? un kad stasies speka tas, ka pat pusi nevares stradajosie sanemt?

07. Apr 2010, 15:31

Neatkarīgi no tā, ka 15 gadus godīgi maksājam nodokļus, un pirmo reizi radās nepieciešamība pēc valsts atbalsta: vecāku pabalsta, šis pabalsts tika samazināts par 50% ar atpakaļejošu datumu bez pērejas perioda. Tas bija ne vien finansiāli, bet arī emocionāli sāpīgi.

07. Apr 2010, 15:03

Nu jau mums ir 2 menesis kad nesaņemu lielo naudiņu,bet macamies dzīvot no ta kas ir...nesūdzos un neraudu,jo no tā nekas nemainīsies!!!
Protams,ka ir dīvaini saņemt 8.ls jo reali neko nevari nopirkt,bet nu....

07. Apr 2010, 14:47

man līdzīgi kā Olchen, jūlijā bija puse no pabalsta, jo paņēmu kārtējo atvaļinājumu, līdzarto smuka summiņa palika valstij. Ģimenes valsts pabalsts, kas tagad 8Ls patiešām smieklīgs - mums sākumā bija 12,50Ls kā par 3.bērnu, tad vismaz pamperu paku varēja nopirkt. Viarāk jau satrauc tie griesti gan maternitātes pabalstam, gan māmiņalgai - otru mazo laiakm gan tik drīz neplānosim... bet gadi jau nestāv uz vietas. Ja valsts skandina, ka pabalsts aizstāj tos līdzekļus, kas būtu, ja strādātu, tad kāpēc paši to nepilda un jauno vecāku situāciju pasliktina? Ja būtu kā agrāk, ka viss bija lēts, neviens jau neceptos par izmaiņām, bet laikā, kad dzīve ir tik dārga, godīgi maksāti nodokļi, gribas tomēr kaut ko arī saņemt pretī...

nosiguldas nosiguldas 07. Apr 2010, 14:46

Bēdīgi, mēs atkal sagaidīsim laikus, kad bērnu grupiņas bērnu dārzos būs jāslēdz ciet. Es esmu strādājošā māmiņa un mani pabalsta nogriešana skāra pēdējos mēnešos uz to brīdi jau vairāk kā pusgadu mans vīrs bija bezdarbnieks, ko teikt jauki, man jaunākajam bērnam bija 17, visus gadus kārtīgi maksāju nodokļus un 1. reizi pa 17. gadiem radās nepieciešamība izmantot valsts garantijas..
Pie mums valsts vispār rūpējas par saviem iedzīvotājiem. Nekur jau netiek paziņots, ka par nestrādājošo vīru arī var saņemt nodokļu atlaides, par nodokļu pārmaksu jau nerunājot. Bēdīgi ka no nesakārtotības valstī un neprofesionāliem tās darboņiem cieš bērni, pensionāri un maznodrošināti cilvēki.

07. Apr 2010, 14:09

Viegli nav..un visvairak cies tas gimenes kuras viens vecaks audzina bernu.