Kā kritizēt bērnu par sliktu uzvedību?

Kā kritizēt bērnu par sliktu uzvedību?

07. Sep 2010, 08:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmdien Māmiņu Kluba radio raidījumā  noskaidrosim vai kritizēt bērnus ir labi un vecāku bargie vārdi ko māca? Kā kritika gan mācību un aprūpes iestādēs, gan pašu mājās no ģimenes dzirdētā, ietekmē bērna pašnovērtējumu? 

 

Lai ko mums mācītu psiholoģijas grāmatas, tāpat sanāk bērnam gan uzbļaut, gan aizrādīt, gan pateikt kādu skarbāku vārdu, tas ir pilnīgi normāli, jo arī vecāki ir tikai cilvēki un viņu pacietības mērs šad tad mēdz būt pilns.

 

Kā tas ir jūsu ģimenēs? Kā tiekat galā ar saviem resgaļiem, kas "lien, tur kur nevajag", "ņem to, ko nedrīkst", vārdsakot, neklausa un tāpēc uzprasās uz vecāku aizrādījumiem vai pat sodu?

 

Padalieties savā pieredzē vai uzdodat jautājumu psihologam un klausieties šodien atbildes Māmiņu radio!

Uzdod savu jautājumu un dalies pieredzē, zvanot pa tālr: 67222888 vai 67225599


NOSKATIES radio raidījumu tiešraidē!

 

Kas Tev ir jādara?

Ieej mājas lapā http://lr1.latvijasradio.lv/ un spied uz pogas "Skatīties tiešraidi".

Ar web kameras palīdzību tagad piedāvājam saviem klausītājiem ne tikai klausīties raidījumus, bet arī redzēt, to, kas notiek radio studijā un kā izskatās gan raidījumu vadītāji, gan studijas viesi.

13. Dec 2009, 21:25

Mēs mājās vispār nepaceļam balsi. Ja mazie kādu nedarbu sadarījuši,tad ''sods'' ir iešana gulēt bez ik vakara pasakas vai multenes.Nekādus briesmīgus nedarbus mazie gan nav sadarījuši-parasti tā ir savas istabas nesakārtošana vai skopošanās ar rotaļlietām.

13. Dec 2009, 20:04

uzbļauju reizem ☹
sodit gan nesodu..