Kā apmierināt mazuļa vajadzības? Nāc uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!

Kā apmierināt mazuļa vajadzības? Nāc uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!

12. Mar 2011, 20:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmajos savas dzīves mēnešos bērniņš nav spējīgs pateikt un skaidri parādīt, ko vēlas, tāpēc savas vajadzības izrāda raudot. Arī mums ir nepieciešams mazliet laika, lai iepazītu un iemācītos atšķirt mazuļa raudas.

PIESAKIES UZ ADAPTĀCIJAS LEKCIJJU!

 

Sākumā varētu domāt – katra bērniņa neapmierinātība ir saistīta ar izsalkumu. Tomēr tas nenozīmē, ka tiklīdz bēbītis ir ieraudājies mums jāsteidz viņu likt pie krūts. Ja mazulītis nomierinās brīdī, kad māmiņa viņu paņēmusi savās siltajās rokās, tā ir bijusi zīme – māmiņ, kur tu esi, es vēlos būt pie tevis. Nevajadzētu bērniņam ļaut ilgi raudāt, jo viņš neprot pats nomierināties. Jo ilgāk bēbītis raudās, jo satrauktāks viņš būs. Metode – „paraudās un pāries”, sākumā noteikti nestrādā.

 

Māmiņa līdz šim vienmēr ir bijusi līdzās un pēkšņi viss ir mainījies. Arī mēs nereti krītam panikā, ja dzīve sagādā mums negaidītus pārsteigumus. Tāpēc, ja ir iespēja, pirmajos mēnešos drīkst mazulim ļaut gulēt sev līdzās, jo līdz savai piedzimšanai viņš vienmēr ir iemidzis kopā ar māmiņu.

 

Ir noderīgi zināt, ka arī iemigšana bērniņam līdz 3 mēnešu vecumam ir savādāka nekā pieaugušajiem. Mēs vispirms iemiegam dziļajā miegā un tad pārejam aktīvajā miegā, kura laikā sapņojam. Zīdainīši vispirms piedzīvo aktīvo miegu, tāpēc pirmās 20 minūtes pēc aizmigšanas vēl var pamosties. Mēs visu šo laiku varam būt viņam līdzās, glāstīt mazulīti un aijāt.

 

Arī ēšanas laikā bērniņam nedrīkst nekas traucēt. Tas ir brīdis, kad māmiņa var atpūsties, iegrimt pārdomās, nomierināties un ļauties šim skaistajam notikumam. Bērniņš līdz ar pieniņu saņem māmiņas sajūtas. Viņš dzird kā pukst mammas sirsniņa, jūt vai esam līdzsvarā ar sevi vai nobažījušās. Mēs taču joprojām esam viens vesels.

 

Ar laiku mēs varam noprast, ka arī slapjas autiņbiksītes bērniņu dara gražīgu. Tāpēc, ja tās sākumā mainīsim biežāk, mazulītis nomierināsies, jo tā viņam ir iespēja saņemt nedalītu uzmanību, māmiņas pieskārienus un smaidu.

 

Lai bērniņš labāk pierastu pie jaunajiem dzīves noteikumiem, nav vajadzīgs nekas daudz vien apmierināt viņa pamat vajadzības – gards pieniņš, drošība un siltums, vienmēr sauss dupsis, miedziņš un mūsu lielā mīlestība.

 

PIESAKIES UZ ADAPTĀCIJAS LEKCIJJU!

 

1

Piesakies uz adaptācijas nodarbību!

Zande: Bērniņam ir jābūt kopā ar Tevi, nevis blakus Tev!

Pirmās nodarbības gūtās atziņas

Kāpēc ir svarīga mazuļa adaptācijas lekcija?

 

Lekcija notiks: Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Nodarbības cena: 12 lati

 

Vairāk informācijas par kursiem vari iegūt, rakstot uz sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvanot pa tālruni 67350750!

 

Adaptācijas lekciju atbalsta Huggies® Newborn autiņbiksītes

 

Jaunās autiņbiksītes ir īpaši mīkstas, maigas, rūpīgi izstrādātas, un tagad arī ar bio kokvilnu autiņbiksīšu ārējā slānī!

1

 

PIESAKIES UZ ADAPTĀCIJAS LEKCIJJU!