Jaunas glābējsilītes izveidei mēneša laikā savākti vairāk nekā 4000 latu

Jaunas glābējsilītes izveidei mēneša laikā savākti vairāk nekā 4000 latu

19. Dec 2010, 12:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nākamās glābējsilītes izveidei, kuru plānots uzstādīt kādā no Latvijas reģioniem, ziedoti jau 4235,97 lati, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību kompānija "Divi gani", kas ir viena no akcijas autoriem.

 

Projekta pārstāve Edīte Kaņepāja-Vanaga aģentūru LETA informēja, ka par konkrētu nākamās glābējsilītes vietu lēmums vēl nav pieņemts, jo patlaban vēl norit sarunas vairākos reģionos ar potenciālajiem atbalstītājiem.

 

Kā ziņots, glābējsilītes izveides un uzstādīšanas izmaksas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā bijušas ap 10 000 latu, taču projekta autori lēš, ka reģionos tādas vietas izveide varētu izmaksāt mazāk.

 

Līdzekļus tās izveidei "Divi gani" vāc sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu. Ziedot var 70 ziedojumu kastītēs lielveikalos un citās publiskās vietās, turklāt ziedot var arī Latvijas Bērnu fonda kontā.

 

Glābējsilītes - vietas bērna dzīvībai - patronese, operdziedātāja un piecu bērnu māmiņa Evita Zālīte-Raituma cer, ka cilvēki "nostāsies mazās dzīvības pusē", jo ikviena cilvēka rokās ir iespēja palīdzēt saglabāt to bērnu dzīvības, no kuriem dažādu iemeslu dēļ gatavi atteikties viņu vecāki.

 

Projekta īstenotāji aicina arī korporatīvos uzņēmumus, kas nav vienaldzīgi un vēlas izglābt mazuļa dzīvību, kļūt par glābējsilītes krustvecākiem un atbalstīt projektu.

 

Latvijā pirmā glābējsilīte jeb vieta, kur ievietot jaundzimušo, ko sieviete pati nevēlas audzināt, tika uzstādīta pērn 8.septembrī Bērnu slimnīcas klusajā teritorijā. Tomēr projekta autori nedomā, ka sievietes no citiem Latvijas reģioniem brauks uz Rīgu, tāpēc radusies ideja pasargāt bērnu dzīvības arī citās Latvijas vietās.

 

Jau ziņots, ka Bērnu slimnīcas glābējsilītē līdz šim ir tikuši ievietoti divi mazuļi.

LETA