Jau trešo reizi Māmiņu Kluba Grūtnieču dienās

Jau trešo reizi Māmiņu Kluba Grūtnieču dienās

12. Oct 2010, 23:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aukstais un slidenais laiks bija nobiedējis vairums topošo māmiņu, tāpēc mēs bijām tikai septiņas. Šī ir trešā reize, kad apmeklēju Grūtnieču dienu un varu pateikt tikai to, ka mazā kompānijā var uzzināt vairāk, jo atliek laika jautājumiem, arī atmosfēra tāda mājīgāka :)
{smallpic:1}

Pirmā lekcija bija par deju un kustību terapiju. Hmmm...vispār jau ļoti interesanti! Klausījos un viss likās tik vienkārši! Sevi un savu apkārtējo pasauli, caur tādu kā dejas meditāciju, var sakārtot vienkārši kustoties - dejojot! Deja ir tikai viena no mākslas terapijas veidiem, bet ļoti sena. Mūsu emocionālie un psihiskie aspekti ir cieši saistīti ar fizisko labsajūtu. Un der atcerēties, ka mūsu ķermenis ir kā svētnīca, īpaši jau šajos deviņos gaidību mēnešos.


Pamēģinājām arī meditatīvu vingrinājumu, kad sajutām savas pēdas ieaugam dziļi, dziļi zemē, bet galvu paceļamies augstu, augstu virs sniegotiem kalniem debesīs!
Dejo un kusties, lai būtu vesela! :)

 

Otra lekcija mums lika atgriezties uz zemes un paskatīties pašām uz sevi, kas tad ar mums vizuāli ir mainījies grūtniecības laikā! Kosmētiķe Daiga centās atbildēt uz visiem mūsu jautājumiem, un to nebija mazums! :) Celulīts, strijas, ādas tonusa zudums, liekais apmatojums, krūšu galu kopšana, utt. Tik daudz un dažādas tēmas tika aizskartas un sniegtas atbildes, kā cīnīties profilaktiski un ko darīt pēc bērniņa piedzimšanas. Kā jauku dāvanu no kosmētiķes, mēs saņēmām bezmaksas konsultāciju pie viņas salonā! Noteikti izmantošu! :)

Bija jau jūtams sagurumiņš, sāka gribēties arī kārtīgas pusdienas, bet noslēgumā bija ļoti interesanta lekcija, kuru vadīja Bulduru slimnīcas ginekoloģe Jolanta un vecmāte Vija.


Apbērām viņas ar jautājumiem, ka lekcija ievilkās pat uz 1,5h! Bet visām bija tik interesanti uzzināt, kā lai zinu, ka jābrauc uz slimnīcu, kādus pretsāpju vai stimulējošos līdzekļus pielieto dzemdībās, kā topošiem tētiem ir jāuzvedas un ko mēs(dzemdētājas) un slimnīcas personāls sagaida viens no otra. Galvenais ir jābūt gatavai dzemdībām un jābrauc uz dzemdību nodaļu ar pozitīvu attieksmi, jo tas palīdzēs savstarpējās attiecībās šo darbiņu padarīt lieliski! :)


Patīkami nogurušas, bet ar milzums daudz informācijas un dāvaniņām kā uz Ziemassvētkiem, mēs atvadījāmies, lai tiktos atkal Māmiņu klubā.

Diāna Lao- Lodiņa

Piesakies arī Tu uz 29.janvāra Grūtnieču dienām! Ieskaties un uzzini vairāk ŠEIT!