Izgudrots čemodāns bērnu pārvadāšanai

Izgudrots čemodāns bērnu pārvadāšanai

01. Sep 2010, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Irānas dizainers Poyuan Mohtarani kļuva par vienu no astoņiem uzvarētājiem kompānijas Samsonite 2009 konkursā, kur piedalījās 1700 dalībnieki no 78 valstīm. Izgudrojuma „Smart Baby Case” koncepcija saucas „bērnu glabāšanai un transportēšanai”. Čemodāns ir nodrošināts ar visiem tehniskajiem līdzekļiem, lai nodrošinātu drošību un komfortu Jūsu mazulim brauciena laikā.

 

Čemodānā, kuram ir cieši pieguļošs vāks, ir gaisa attīrītājs un atvere gaisam. Uz jumta atrodas arī LED ekrāns, lai varētu veikt mazuļa novērošanu no attāluma. Tur ir pat reaģēšanas poga, ja mazais sāk raudāt.

Iekšējā daļa čemodānam ir izklāta ar īpašu audumu, kas nerada kairinājumu un tulznas uz ādas. Guļamā daļa arī ieņem ķermeņa anatomisko formu. Iekšpusē tāpat ir arī īpaši aizsargjoslas spilventiņi un ap galvu ir starplikas, kas piepildītas ar šķidrumu, lai pilnīgi izslēgtu jebkādu kaitējumu.

Ir apsvērti arī fizioloģiskie apstākļi. Ir reaģēšanas sistēma, kas vecākiem ziņo, ka mazulim ir bijusi kaka, bet tajā pašā laikā tas mazgā prom visu piesārņojumu īpašā rezervuārā un izžāvē mazuļa ādu.

Bet pats galvenais, ko uzsver news.cnet.com, koferis ir aprīkots ar automātisko bloķēšanu, ja notiek saskare ar dūmiem vai toksiskām vielām.


Tomēr tāpat kaut kā dīvaini ir bērnu „iepakot” bērnu aizzīmogotā maisiņā. Tiesa, attēlā redzamais ir tikai izgudrojuma prototips.


Autors: Любовь Правоторова, ЖЗЛ

rita123 rita123 10. Dec 2009, 09:23

Es arī šo izgudrojumu uztveru kā joku😃😃
ērika varu iedomāties tavu situāciju😀

10. Dec 2009, 02:48

p.s. plus ja vel pieskaita to ka visu laiku bizoju bernam pakal pa lidostu- jaiet pasu kontrole, berna nav. skatos - aizbizojusi jau labu gabalu. nesos pakal, visi gaida, bet sii muk un vel smejaas. nemu aiz rokas, sii uztaisa kaajas kaa makaronus, velku pa zemi, bet vina smejas- sai jautri...

10. Dec 2009, 02:46

bāc, kā sitas butu noderejis 1,8g vecajai meitai... speros uz ļoteni, rokās liela soma, rokassomina, mazajai sedzina plus vel berns javelk pa zemi gandriz aiz kapuces, jo vinai apnicis rindaa gaidit...

braucam atpakal, soma tada ka ne pakustinat, janem un jastiepj, plus atkal viss tas pats rokas, tik vel berns janes opaa, jo vinai esot "bail". bernam rokaas mikstaa manta, kura izkrit, kamer uz lidmasinas trepem grozos ar lielo somu pacelt to mantu, pa otru pusi izkrit sedzina... 😤
a te- iepako bernu un nodod bagazaa 😃

09. Dec 2009, 17:03

jautrs izgudrojums😀kas mums tagad janovieto berns bus bagazas nodalijumā???

09. Dec 2009, 16:09

Man liekas, ka tas ir jāuztver kā joks. Konkursā par stulbākajām idejām viņš noteikti uzvar un tas ir viņa mērķis, vismaz jācer, ka tikai tas ir viņa mērķis, nevis reāla laišana apgrozībā un savu bērnu spundēšana.
Interesanti likās - kaku tas čumadāns skalojot prom, tātad bērns tajā jaliek pliks vismaz līdz jostasvietai? Kāda varētu būt sajūta bērnam no tādas tehniskās apstrādes?
Bet kopumā klaustrofobija uz mūžu garantēta.😉

09. Dec 2009, 10:34

Murgs...fui☹

rita123 rita123 09. Dec 2009, 10:11

Ko tik neizdomā😀