Iegādājoties grāmatu, varēs ziedot bērnu paliatīvajai aprūpei

Iegādājoties grāmatu, varēs ziedot bērnu paliatīvajai aprūpei

30. Aug 2010, 11:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iegādājoties grāmatu "Sienāzīšu ceļojums uz Mēness", varēs ziedot līdzekļus un palīdzēt Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, aģentūru LETA informēja biedrības vadītāja Anda Jansone.

{smallpic:1}

Kā pastāstīja Jansone, biedrība ir saņēmusi dāvanā Veltas Elon-Kingas un Sarmītes Janovskas bērnu grāmatu "Sienāzīšu ceļojums uz Mēness", kura saskaņā ar grāmatas autoru ieceri tiks izplatīta vienīgi pret ziedojumu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, bet tirdzniecības vietās tā nebūs pieejama.

 

Grāmatu pret ziedojumiem varēs iegādāties Ideju Partneru fonda labo darbu veikalā "Otrā elpa", kā arī Bērnu paliatīvās aprūpes dienestā, un minimālais ziedojums par vienu grāmatiņu būs 2,50 lati.

 

Par iegūtajiem līdzekļiem Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība iegādāsies kādu daļu no bērnu paliatīvajai aprūpei nepieciešamās aparatūras, piemēram, plaušu mākslīgās ventilācijas aparātus, skābekļa koncentratorus, aspiratorus, pulsa oksimetrus un citas ierīces, tāpat segs ar aparatūras tehnisko apkopi saistītos izdevumus un iegādāsies medicīnisko pārtiku paliatīvi aprūpējamiem bērniem.

 

Jansone norāda, ka bērnu paliatīvā aprūpe ir aktīva, visaptveroša aprūpe nedziedināmi slimiem bērniem. Tā sevī ietver ārstniecisku, sociālu, psiholoģisku un garīgu atbalstu bērnam un viņa ģimenei, lai, neskatoties uz slimību, bērns varētu nodzīvot viņam atvēlēto laiku mājās maksimāli pilnvērtīgi un ģimenes lokā.

 

Šobrīd bērnu paliatīvās aprūpes komandas speciālistu aprūpē ir 81 bērns un viņu ģimenes mājās.

 

Katru gadu Biedrība mājās sniegusi atbalstu vairāk nekā 60 ģimenēm ar nedziedināmi slimu bērnu, kā arī ģimenēm pēc bērna zaudēšanas. Palīdzību stacionārā ik gadu saņēmuši vairāk nekā 200 pacienti.

LETA

rita123 rita123 09. Dec 2009, 09:20

Ļoti patīk,ka ir tik daudz iespējas kā kaut mazliet palīdzērt šādiem bērniem😀

08. Dec 2009, 20:27

Mēs arī noteikti nopirksim...tik ļoti žēl šos bērnus.