Idejas Adventes vainagam

Idejas Adventes vainagam

19. Jul 2010, 11:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī māmiņa Ieva Ercmane, piedaloties Adventes vainaga veidošanas konkursā, iesūtījusi savus padomiņus Adventes vainaga gatavošanā.

Šajā nedēļā vēl tiek svinēta Mārtiņdiena un tad jau lielais Ziemassvētku gaidīšanas laiks sāksies arī mūsu mājās. Bet jau tagad domās tiek pārcilāts kādus rotājumus gatavot, kā greznot māju, kādu našķi pagatavot.

 

Liels prieks par šo konkursiņu, kur varēs smelties daudz labu ideju adventes vainagu gatavošanā.

 

Bet kāpēc tad vispār mēs gatavojam adventes vainadziņus, ko tie simbolizē. Vispirms pastāstīšu ko tas nozīmē mūsu ģimenei. Mums Ziemassvētki vairāk asociējas ar saulgriežiem, pēc Ziemassvētkiem dienas atkal kļūst garākas un sulīte iet pretīm pavasarim. Ziemassvētki mums ir tāds pārdomu laiks, kad lielie darbi tiek atlikti malā un veltam laiku sev, ģimenei. Un adventes laiks sanāk ir tas tumšākais, kad ir visgarākie vakari. Un svecītes, šo laiku padara gaišāku. Vēl mēs ticam, ka adventes vainags uzkrēj sevī visu to negatīvo, kas pa gadu ir sakrājies, tāpēc, pēc Ziemassvētkiem vainagu sadedzinam un tāpēc katru gadu vainagu veidoju no jauna.

 

Bet lūk kādu informāciju par adventi atradu internetā - Latīņu valodā tā advente nozīmē atnākšanu. Kristus atnākšanas, Kristus piedzimšanas svētki. Tradicionāli adventes vainags ir zaļā krāsā. Tā aplis simbolizē dzīvību: dzimšanu, dzīvi, aiziešanu un mūžīgo dzīvi. Savukārt četras sveces - praviešus, Betlēmi, eņģeļus un ganus. Tradīcijas aicina ik svētdienu pirms Ziemassvētkiem aizdedzināt vienu svecīti. Līdz ar pirmās sveces aizdegšanu adventes vainagā aizsācies jaunais baznīcas liturģiskais gads un Ziemassvētku gaidīšana

{pic:1}

Pēdējos gadus es vienmēr nofotogrāfēju savus darinātos adventes vainadziņus. Varbūt arī Jums iepatiksies kāda no manām idejām.

 

Pastāstīšu par gatavošanu. Pamatni parasti veidoju no zariem, avīzes un tad klāt lieku sūnas, ja nav līmes pistoles sūnas var arī pietīt ar diedziņu, kas ir zaļganīgā tonī, un pēc tam virsū vēl sliek (salīmē čiekuriņus, ļoti labi izskatās brūkleņu mētras), bērniem vienmēr patiks, ja būs kāds spīdumiņš tāpēc ielieku arī spīdīgās bumbiņas un čiekuriņus iekrāsoju ar nopērkamajām spīdīgajām līmītēm, te var palīdzēt bērni, mans toreiz divgadnieks bija priecīgs, ka var ņemt dalību vainaga veidošanā.

{pic:2}

Pagājušajā gadā mums bija ļoti vienkārš vainadziņš. Pamatni notinu ar baltu krepapīru un salīmējām klāt visādus spīdumiņus bumbiņas, pērlīšu virtenes, ieliku svecītes. Vienkārši, bet man patika jo bija tāds savādāks kā citu gadu un arī vainaga darināšanā var piedalīties mazie bērni.

Šā gada adventes vainadziņš vēl tikai taps, ja sanāks, kas interesants padalīsimies ar idejām.

11. Nov 2009, 17:55

piekritu erikai varetu satikties, lai interesantāk.būs ko atcereties, ka tapis vainags.

10. Nov 2009, 14:23

uiii, cik smuki!!!!!
Ieviņ- tev oriģinālas idejas.....😀😀😀

rita123 rita123 10. Nov 2009, 14:17

Ļoti skaisti😀

10. Nov 2009, 11:54

man jau liekas,ka tie parastākie vainadziņi ir viss foršākie...nekā nav par daudz😀

10. Nov 2009, 11:31

meitenes, man ienāca prātā doma: varbūt gatavojam kopistiski tos vainadziņus? nu - pa interešu grupām, kaiminu barinos vai kaa savadak- kaa nu kurs velas. jo manuprat taa butu forsak: satiekas 4 maminas, vienai ir limes pistole, tatad- parejam trim- URRA! vienai savukart dafiga čiekuri- SUPER! savukart tresaa zin kaadus interesantus knifinus vainagu veidosanaa...
un taa varam sataist skaistus vainadzinus. 😀
ko sakat?

10. Nov 2009, 11:05

skaisti