Grūtnieču dienas nodarbību vadītāja Maruta Hoferte par šodien paveikto

Grūtnieču dienas nodarbību vadītāja Maruta Hoferte par šodien paveikto

31. May 2010, 21:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien Māmiņu Kluba mājīgajā studijā jau 2. reizi notika Grūtnieču diena. Uz nelielu sarunu aicinājām grūtnieču vingrošanas treneri Marutu Hoferti.

 {pic:1}

Kas šodien notiek grūtnieču nodarbībās?

 

Šodien Māmiņu Klubā Grūtnieču dienas nodarbībā mēs runājam par dažādām tēmām, piemēram, par fizioloģiskām problēmām grūtniecības laikā, par to, kā pareizi elpot ikdienā, kā elpot dzemdībās, galu galā – kā ikdienā sevi uzturēt labā formā. Kopīgi pamēģinājām arī to, kā ikdienā sēdēt, kādas pozas labāk izvēlēties gulēšanai, lai māmiņai būtu ērti. Tā kā studijas telpas atļauj, tad mēģinājām visu pamēģināt arī uz vietas.

 

 

Kādi bija galvenie jautājumi, par ko māmiņas uztraucas?

 

Galvenie uzdotie pamatjautājumi bija par to, ko darīt, ja sāp mugura, ja tirpst rokas, ja māmiņai ir vēnas vai sasprindzis puncis. Bija arī dažādi jautājumi par to, kā pareizāk elpot.

 

 

Ierasts, ka vecāki dodas uz Topošo vecāku skolu, lai sagatavotos dzemdībām, bet grūtnieču dienas ir kaut kas jauns. Kas ir galvenais ieguvums Grūtnieču dienā, kad īsākā laika posmā var uzzināt plašu un noderīgu informāciju?

 

 

Es domāju, ka grūtnieču diena ir skaists brīdis, kad vienādi domājošām sievietēm, topošajām māmiņām, pabūt kopā. Turklāt grūtnieces var nākt konkrēti ar saviem jautājumiem pie speciālistiem un uz tiem tiks atbildēts. Es uzskatu, ka šādi pasākumi ir vajadzīgi sirdsmieram, labam garastāvoklim. Noteikti pozitīvu lādiņu dod arī sarunas ar citām māmiņām.

 

Šodien aiz loga pūš spēcīgs vējš? Vai tas ir ietekmējis ar topošo māmiņu skaitu nodarbībās?

 

Es biju patīkami pārsteigta, ka uz Grūtnieču dienu bija ieradušās 15 māmiņas. Viņas ir patiešām drosmīgas un tas ir burvīgi, ka neskatoties uz briesmīgo laiku, topošās māmiņas ir atnākušas.

 

Piesakies Grūtnieču dienas nodarbībām novembrī jau tagad!

{pic:2}

Kas būs novembra grūtnieču dienās?

- Dzemdības bez sāpēm! Dabīgie atsāpināšanas veidi, pašhipnoze, kā dzemdību sāpes varam novērst pašu spēkiem?


- Vitamīni grūtniecības laikā. Imunitātes stiprināšana. Ko darīt, ja topošā māmiņa saslimst? Medikamentu lietošana un ietekme uz augli. Dabīgās ārstniecības metodes. Biežākie uzdotie jautājumi ginekologam par slimošanu un infekcijām grūtniecības laikā.


- Prenatālā psiholoģija - kā veidojas attiecības starp māmiņu un bērnu puncī? Kā veidojas mātes instinkts?

Programma vēl tiks papildināta, bet šīs ir 3 pamatlekcijas. Piesakies 6. vai 20.novembra Grūtnieču dienām, aizpildot anketu zemāk. Vietu skaits ir ierobežots.

Samaksa par 1 Grūtnieču dienu (3,5 h nodarbības + kafijas pauze) ir 10 lati (8 lati, ja Tu apmeklē arī Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas nodarbības!)


Muuna Muuna 14. Oct 2009, 23:54

arī man ļoti patika 😀 😀

14. Oct 2009, 22:35

Es arī biju. Bija interesanti. Novembrī arī iešu. Ir tā vērts.

14. Oct 2009, 18:44

ļoti jauki pavadiju laiku.Paldies.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 14. Oct 2009, 16:55

Viesi

Iepostējām rakstā novembra tēmas

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 14. Oct 2009, 16:22

Rīt būs zināmas precīzi visas tēmas, bet jau tagad varam pateikt , ka būs par prenatālo psiholoģiju - mammas attiecības ar bērnu puncī; būs plaša ginekologa lekcija un dzemdību sagatavošanas nodarbība.