Grūtnieču diena Māmiņu klubā

Grūtnieču diena Māmiņu klubā

05. Jul 2010, 17:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien Māmiņu Klubā ciemojās 14 smaidīgas topošās māmiņas, lai apmeklētu Grūtnieču dienu, noklausītos trīs noderīgas lekcijas, aprunātos ar speciālistiem un galu galā- kafijas pauzē patērzētu viena ar otru.

 

{pic:1}

 

 

{pic:2}

{pic:3}

Ieradušās māmiņas vēl ir nedaudz nedrošas, bet laipni aicinām viņas iekšā un vecmātes Signes Iršas vadītā lekcija par dzemdībām bez sāpēm. Laikam jau nevienam nav noslēpums, ka viss „nāk no mūsu galvas”, tāpēc, ja pašas būsim mierīgas un dzīvosim harmoniskā vidē, gaidot dzemdības, arī bērniņa piedzimšana būs vieglāka un pat mazāk sāpīga.

{pic:4}

Pēc stundu garās lekcijas topošās māmiņas nav divreiz skubināmas- kāda steidz ieliet tēju un uzēst cepumus, kāda ieskriet tualetē, kāda izstaipīt kājas, jo nav viegli nosēdēt uz krēsliem bez kustības ilgu laiku, turklāt turot klēpī briestošo punci.

 

{pic:5}

Psiholoģe Mirdza Liepiņa vadīja nodarbību „Prenatālā psiholoģija”, kas uzsvēra nepieciešamību veidot topošajai māmiņai saikni ar gaidāmo mazuli.

 

Attiecību veidošana ir svarīga jau grūtniecības laikā, jo bērniņš dzīvo mammas puncī un viņš vēlas just, ka viņš ir gaidīts, ka par viņu domā. To visu bērns sajūt jau mammas puncī, ne tikai piedzimstot. Mātes instinkts ir saistīts ar mātišķo dominanti. Mātišķā dominante fizioloģiski iestājas līdz ar grūtniecības iestāšanos. Un visi ķermeņa fizioloģiskie procesi ir pakļauti galvenajam- bērniņa iznēsāšanai, visa nepieciešamā nodrošināšanā. Savukārt psiholoģiskā dominante atkarībā no iepriekšējās motivācijas un vispār no sievietes noskaņojuma, psiholoģiskā dominante citām sievietēm iestājas vēl pirms fizioloģiskās dominantes, bet citiem neiestājas vispār. Diapazons ir visai plašs. Ja māmiņa ir gribējusi un gaidījusi, tad dominante iestājas līdz ar fizioloģisko dominanti.

 

Ja māmiņa domā par bērniņu apzināti un saprot, ka mazulis ir dzīvs un dzīvo puncī, tas noteikti palīdz veidot šo dominanti un mātes instinktu.

{pic:6}

Lekcijā māmiņas uzzināja interesantas lietas par psiholoģisko aspektu dzemdībās- kā sagatavoties, kā padarīt šo piedzīvojumu jaukāku.

 

{pic:7}

 

Noslēguma lekcijā topošās māmiņas un ginekoloģe Eva Barkāne runāja par un ap vitamīniem grūtniecības laikā, medikamentu lietošanu slimošanas laikā, kā arī par dabīgajām ārstniecības metodēm.

 

Taujāta par vitamīnu lietošanu grūtniecības laikā, ginekoloģe rāda sagatavotos materiālus par nepieciešamo vitamīnu daudzumu grūtniecības laikā. Izrādās, lai saņemtu minimālo dienas devu, piemēram, olbaltumvielas, ir jāapēd tiešām daudz. Tātad katras māmiņas pašas ziņā ir – katru dienu skatīties tabulā un ēst, cik vien lien iekšā vitamīni, vai būt pārliecinātai, ka nepieciešamais vitamīnu daudzums tiek uzņemts, iedzerot vitamīna tableti.

 

Prieks, ka arī māmiņas iesaistījās sarunā un uzdeva sev interesējošos jautājumus ikvienā lekcijā. Tas palīdz veidot lekcijas struktūru un veidot saturīgu informācijas saturu, stāstot vien to, kas tiešām interesē, jo jautājumu klāsts ir varen plašs.

 

Tā arī pagāja šī jaukā diena mājīgajā Māmiņu Kluba studijā. Laiks vienkārši paskrēja! Kā parasti, lekcijas beidzās nepilnu stundu pēc plānotajām beigām!

 

Aicinājām arī topošo māmiņu Lauru Galeju (31.grūtniecības nedēļa) dalīties iespaidos!

 

Šī bija jau 2. Grūtnieču diena, ko apmeklēju un esmu gandarīta, ka esmu apmeklējusi abas reizes, jo, piemēram, ja iepriekšējā reizē homeopāts stāstija par dabas līdzekļu izmantošanu grūtniecības laikā, tad šoreiz ieguvu informāciju arī par medikamentu lietošanu. Saliekot to kopā, noteikti mainās uzskati par vajadzīgo un nepieciešamu, kā arī ir vieglāk atrast līdzsvaru par to, kas ir labāks. Vēl ļoti patika vecmātes Signes Iršas lekcija. Tā kā arī es pati plānoju dzemdēt Stradiņos, gribēju uzdot jautājumus par to, kā notiek dzemdības, kādos gadījumos veic iegriezumus,kāpec kaut kur dur vai dara ko citu.

 

Māmiņu Klubā novembrī uzsākšu apmeklēt arī Topošo vecāku kursus, kā arī noteikti nākšu uz citām Grūtnieču dienu nodarbībām.

Nākamās Grūtnieču dienas būs 6. un 20. novembrī! Ja arī Tu esi pieteikusies uz šīm Grūtnieču dienām, apdomā iespējamos jautājumus jau mājās!

 

Pieteikties vēl vari pa tālruni: 67350750! Pagaidām gan izskatās, ka novembrī visas vietas ir aizņemtas, bet vienmēr jau gadās, ka kāda topošā māmiņa dodas uz dzemdībām, un tad var atbrīvoties vietas! Katrā ziņā pamēģināt var!

Dalības maksa - 10 lati par pasākumi (* 8 ls, ja apmeklē arī dzemdību sagatavošanas kursus!)

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

nausis

Prieks, ka Tev patika!!

03. Nov 2009, 09:46

Paldies Māmiņu Klubam! Vakardien apmeklētās lekcijas man ļoti patika un tajās guvu sev patiesi interesējošu informāciju. Bija prieks, ka uzaicinātās speciālistes bija tik atvērtas un sirsnīgas. PALDIES arī par silto uzņemšanu un mājīgumu!

02. Nov 2009, 20:04

Jauki. Nevaru saprast tikai, kāpēc bildes tik neskaidras...

02. Nov 2009, 18:47

nju riktīgi jauks pasakuminjsh jums bijis meitenes!!!!
")")")