Ģimenēm visā Latvijā dalīs pārtikas pakas

Ģimenēm visā Latvijā dalīs pārtikas pakas

13. Jun 2010, 22:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Akcijas laikā ģimenēm visā Latvijā dalīs pārtikas pakas

 

Rīt, 22.oktobrī, plkst.13 sāksies projekts "Paēdušai Latvijai", kura laikā krīzes skartajām ģimenēm būs iespēja saņemt pārtikas palīdzības pakas.

 

Rīt pārtikas pakas iedzīvotāji varēs saņemt rūpnīcas "Latvijas finieris" noliktavā Rīgā, Patversmes ielā 18a.

 

Palīdzība "Paēdušai Latvijai" projekta laikā paredzēta galvenokārt ekonomiskās krīzes skartajām ģimenēm ar bērniem un bezdarbniekiem, kuriem beidzas pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts. Pārtikas pakas tik s dalītas iedzīvotājiem visā Latvijā, sadarbojoties ar vietējām labdarības organizācijām.

 

Paku saņēmēju skaits būs atkarīgs no pieejamā pārtikas daudzuma, bet paredzēts, ka līdz šā gada Ziemassvētkiem saņēmēju skaits sasniegs 10 000. Projektā aicināti iesaistīties visi Latvijas iedzīvotāji, ziedojot "Maxima" veikalos īpaši tam paredzētās ziedojumu kastītēs. Pie ziedojumu kastītēm būs izvietota arī informācija par projektu.

 

"Ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, mums visiem jāsniedz savs ieguldījums un jāatbalsta tās ģimenes un cilvēki, kurus krīze skārusi vissmagāk," par uzņēmuma akciju stāstīja Andiņš, informējot, ka "Maxima" projektā iesaistījusies ne tikai ar ziedojumu kastīšu izvietošanu savos veikalos, bet sniedz palīdzību arī pārtikas sagādāšanā.

 

Rīt pirmo pārtikas paku saņemšanas pasākumā piedalīsies labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, "Maxima Latvija" preses sekretārs, kā arī projekta atbalstītāji - "Sorosa fonda - Latvija" direktors Andris Aukmanis, pārstāvji no "Latvijas finiera", "Rīgas dzirnavnieka", "Hanzas maiznīcas" un citiem uzņēmumiem.

 

Dimanta jauno projektu raksturoja kā "Ziedot.lv" atbildi krīzei. Savu palīdzību projektā esot jau snieguši vairāki simti privātpersonu un desmitiem uzņēmumu.

 

Savu palīdzību "Paēdušai Latvijai" jau sniedzis uzņēmums "Hanzas maiznīcas", kas izveidojis "Maizes fondu", eļļas ražotājs "Iecavnieks" ziedojis rapšu eļļu, bet graudaugu produktus piegādājis "Rīgas dzirnavnieks". Tāpat atbalstu sniedz arī zemnieku saimniecība "Kunturi", kompānija "Unilever Baltic LLC" un "Ziedot.lv" partneris "Swedbank", bet noliktavu pārtikas bankas izveidošanai bez atlīdzības nodevis "Latvijas finieris".

 

Lai saziedotie līdzekļi nebūtu jātērē administratīvo procesu nodrošināšanai, loģistikas un noliktavas uzturēšanai, līdzekļus ziedojis arī "Sorosa fonds - Latvija".

 

Muuna Muuna 21. Oct 2009, 22:23

te ir info no paša ziedot.lv (http://www.ziedot.lv/lv/project/836) - cik saprotams, viņi sadarbojas ar sociālajiem darbiniekiem un labdarības organizācijām, lai lemtu, kam piešķirt palīdzību utml. Viņu mājas lapā var arī pieteikt palīdzību.

Muuna Muuna 21. Oct 2009, 22:18

Man gan liekas, ka neskatoties uz šo paku trūcīgumu vai citiem iemesliem, ideja ir vairāk nekā laba. Neviens taču nevienu nespiež otram palīdzēt, tāpēc jo vairāk būtu jānovērtē, ka kāds to dara savu iespēju robežās. Neko darīt, ka neatsaucas vairāk uzņēmumu, kas varētu palīdzēt piepildīt grozus ar labāku saturu...

21. Oct 2009, 21:29

piekrītu Erikai,ka tās paciņas būs ļoti trūcīgas☹

21. Oct 2009, 19:30

vismaz kaut kads labumins tiek tiem, kam gruti sodien klajas

21. Oct 2009, 18:06

cik esmu dzirdējusi, tad tajās pārtikas pakaas, kuras izsniedz trūcīgajām ģimenēm (redzēju soc.dienestā uz afišas), ir milti miežu putraimi, grūbas un maizes kukulītis. iisti par pārtikas paku nosaukt negribas. ceresim, ka šeit būs savādāk.

21. Oct 2009, 16:19

Tas ir brīnišķīgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!