Dzemdību atvieglojošais gēls Dianatal®: personīgā pieredze

Dzemdību atvieglojošais gēls Dianatal®: personīgā pieredze

08. Sep 2011, 08:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Septembra vidū mēs iepazīstinājām jūs ar topošo māmiņu Aļonu, kura gaidīja tikšanos ar savu mazulīti oktobrī. Un viņa bija izlēmusi dzemdību atvieglošanai lietot Dianatal gēlu.

 

Gāja laiks un šodien mēs varam apsveikt Aļonu ar saviļņotāko notikumu dzīvē- bērniņa nākšanu pasaulē!

 

Kā viss notika? Vai gēls palīdzēja? Vai ir vērts to iegādāties vai tā ir tukša naudas tērēšana? Ar šādiem jautājumiem mēs vērsāmies pie jaunās māmiņas. 

 

- Kāds bija Tavs noliktais dzemdību datums?

 Noliktais dzemdību datums bija 15.oktobris pēc mēnešreizēm. Bet USG rezultāti dzemdību datumu noteica nedēļu vēlāk- 22.oktobrī.

 

- Un kad sākās dzemdības patiesībā- agrāk vai vēlāk? 

 Dzemdības sākās nākamajā dienā pēc USG noteiktā termiņa- 23.oktobrī, tieši pilnmēnesī.

 

- Kur Tu dzemdēji?

Es izvēlējos laist pasaulē bērniņu Jūrmalā. Man patika atmosfēra, interjers, personāls un dzemdību nodaļas statuss, kas tas ir draudzīgs mazulim. Dzemdību nodaļa ir tuvu jūrai, tur i svaigs gaiss, skaists skats pa logu (mazulim puncī ļoti patika pastaigas gar jūru).

 

- Kā Tu saprati, ka sākušās kontrakcijas?

Es gatavojos dzemdībām, daudz lasīju, apmeklēju kursus. Pat sastādīju sev nelielu konspektu- pamācību par tēmu, kā sākas dzemdības, kādi ir etapi, ko darīt, ko neaizmirst. Bet realitātē viss bija pavisam citādi.

Es pamodos ap 4:20  no diskomforta un velkošām sāpēm vēderā. Domāju- varbūt kuņģis pie vainas, bet tās atkārtotājs un kļuva spēcīgākas. Es sapratu, ka vairs neaizmigšu. Nolēmu elpot un atzīmēt laika intervālus.

 Izrādījās kontrakcijas ir ik pēc 4 minūtēm un ilgst 30-40 sekundes. Pēc dzemdību pazīmēm skatījos, ka atvērums ir nepilns, bet intuīcija teica, ka jāmodina vīrs un jābrauc. 

Un pareizi izdarīju- pēc ārsta apskates tika secināts, ka atvērums ir 2 cm un dzemdības sākušās. Tad jau es vairs nešaubījos, ka dzemdības ir sākušās.

Kontrakcijas bija spēcīgas un biežas- es mēģināju pareizi elpot un atrast optimālās pozas. Cerēju ieiet atslābinošā vannā, bet viss notika tik ātru, ka doties uz vannu bija jau par vēlu. Pēc stundas, kad bijām atradušies palātā, mani sauca jau uz dzemdību zāli. 

 

- Tev līdzi bija Dianatal dzemdību gēls. Kad Tu izlēmi, ka to izmantosi un kāpēc?  

Jā, par gēlu es biju parūpējusies jau iepriekš. Tas mani gaidīja slimnīcā. Es izlēmu, ka vēlos to izmantot, gatavojoties dzemdībām, ievācot informāciju par gēlu, tā sastāvu, iedarbību; pakonsultējos ar ārstu un uzzināju dzemdību nodaļas attieksmi pret to. Izrādījās, ka visi ir par.

Es vēlējos atvieglot dzemdību procesu sev un mazulim bez anestēzijas, stimulācijas un operācijas. Un šis veids man šķita visdabiskākais, nekaitīgākais un piemērotākais man. 

 

- Kurā brīdī Tu brīdināji ārstu, ka vēlies to izmantot? Kāda bija ārsta reakcija? Vai ārsti prot lietot šo līdzekli? Cik bieži viņiem to nākas darīt?

Man nebija līgums ar konkrētu ārstu vai vecmāti, tāpēc es brīdināju dežūrārstu par to. Reakcija bija absolūti normāla, viņi zināja, kas tas ir un kā to izmantot, tāpēc man nebija jāuztraucas.

Gēlu ārsti izmanto periodiski, bet  tikai tad, ja dzemdētāja pati parūpējas par tā izmantošanu. Slimnīcā pārdošanās uz vietas gēla nebija.

 

- Kā darbojas gēls? Cik bieži tas ir jāievada?

Par paša gēla darbību vislabāk lasīt instrukciju vai Dianatal mājas lapā. Es neesmu mediķis un nevarēšu precīzi aprakstīt darbības, kas tika veiktas, jo dzemdību laikā es pilnībā koncentrējos tām.

Gēlu ievada trīs reizes, katrā dzemdību posmā. Ārsts pats nosaka, kad tas ir nepieciešams. Un to darīt var tikai speciālists. 

 

- Tu droši vien rūpīgi izlasīji instrukciju. Nekas nemulsināja? 

Es iepazinos ar instrukciju un nekas mani nemulsināja. Šeit es atkal paļāvos uz savu intuīciju.

 

- Daudzas topošās māmiņas šaubās par gēla efektivitāti. Tu arī atzini, ka šaubas bija. Kāpēc? Vai pēc Tavām domām tas bija efektīvi?

 

Šaubas rada informācijas trūkums.Tā kā šis preparāts Latvijā ir tikai no šī gada jūnija, daudzi vēl mazo ko zina par to, ir maz atsauksmju un tas arī izsauc neuzticību. Manā gadījumā uzskatu, ka tas bija efektīvs.

Kā teica mana ārste- ja nebūtu bijis gēla, tad visticamāk viss būtu beidzies ar ķeizargriezienu.

Dzemdības ir ļoti individuālas ikvienai sievietei. Neskatoties uz to, ka mana grūtniecība noritēja viegli un bez problēmām, mazulis atradās pareizā stāvoklī, dzemdību procesā izrādījās, ka mazulis virzās augšup pa dzemdību ceļiem.

Bija grūti un neiztika bez epiziotomijas. Bet man izdevās dzemdēt bez ķeizargrieziena un 8 stundu laikā. Pirmajām dzemdībām 32 gados ar mazuli 3455g un 54cm, tas ir labs rādītājs.

 

- Vai Tu iesaki šo gēlu izmantot arī citiem? Kāpēc? 

Es iesaku visām topošajām māmiņām iepazīties ar informāciju par gēlu un izlemt, vai tas ir vajadzīgs vai nē.

Šis gēls kaut kādā ziņā deva pārliecību un mieru, ka ja būs grūtības, tas atvieglos procesu; ja būs viegli tāpat, tad viss notiks vēl vieglāk un ātrāk.

 

- Kur Tu iegādājies šo gēlu un par kādu cenu? Pēc Tavām domām- cena ir adekvāta? 

Es nezināju, kur to var iegādāties, bet atradu to caur meklēšana sistēmu Māmiņu kluba interneta veikalā. Vēlāk uzzināju, ka to pārdod arī aptiekās.

Tas maksā 65 latus. Man grūti spriest par cenas adekvātumu. Bet ja salīdzina ar līguma cenu ar ārstu vai vecmāti (300-400 lati), epidurālo anestēziju (200 lati), tad cena ir adekvāta.

Gribētos, protams, lai mūsu valstī, kur demogrāfiskā situācija ir katastrofāla, cenas dzemdību namos būtu pieejamākas.

 

-  Tagad Tu esi jau mājās. Kā jūties Tu un kā jūtas mazulis? 

Jā, mūs izrakstīja 3. dienā. Tagad mēs esam mājās, laimīgi un jūtamies lieliski. Aprodam ar jauno statusu un iepazīstam viens otru. Tas ir neizsakāms brīnums- jaunas dzīvībiņas nākšana pasaulē un jauna cilvēka veidošanās katru dienu, katru minūti Tavā acu priekšā.

 

 - Ko Tu gribētu novēlēt visām topošajām māmiņām? 

Topošajām māmiņām es vēlu ticību sev, saviem spēkiem, savam ķermenim un ļauties dabiskiem procesiem. Grūtākajos brīžos domā tikai to, ka ar katru brīdi tikšanās ar jūsu mazuli tuvojas.

Vieglas jums dzemdības, veselību un veiksmi!

 

Pērc Dianatal® dzemdību atvieglojošo gēlu MK interneta veikalā!

 

PĒRC ŠEIT=>

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

ievukitis

Noteikti pastāsti, ko Tev teica, jo mums ir svarīgi saprast dažādus viedokļus, kas ir izmēģinājuši