Diānas Zandes meita Alise apmeklē krūts ēdināšanas lekciju pie savas mammas!

Diānas Zandes meita Alise apmeklē krūts ēdināšanas lekciju pie savas mammas!

07. Jun 2011, 11:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šonedēļ ar Arvīdu apmeklējām otro lekciju dzemdību sagatavošanas kursu ciklā – Krūtsēdināšana. Lekciju apmeklēja ļoti daudz interesentu – kopā bijām 23 topošie vecāki!

 

Lieliski ir tas, ka šādu lekciju apmeklē tik daudzi topošie tēti. Kā nekā arī viņus tieši vai netieši ietekmē mazuļa ēdināšana. Mazā pa vēderu visu lekcijas laiku kārtīgi dauzījās. Laikam jau saprata, ka runa ir par ēšanu!

 

Lekciju šoreiz vadīja psiholoģe un piecu bērnu mamma Diāna Zande. Es jau sākumā kreņķēju par to, kā nu būs klausīties pašas mammu runājam par krūtsēdināšanu, jo, kā zināms, ne vienmēr bērni ieklausās visā, ko saka mammas un tēti!Tomēr šoreiz klikšķis bija un tvēru visu informāciju ko vien šajās divās stundās mums deva. Turklāt uzskatu, ka piecu bērnu mamma nudien ir eksperts šajā jomā.

 

Lekcijā mums tika stāstīts par to, kādēļ vispār mazuli ēdināt ar krūti, kāds labums mazajam no tā tiek. Tika pastāstīts, kā notiek krūtsēdināšana un ar kādām problēmām māmiņa var saskarties, ja, piemēram, mazulis nav iemācījies pareizi satvert krūti.

 

Līdz ar to vērtīga bija informācija par zīdīšanas tehniku un to, ka ir jāmeklē atbalsts pie ārstiem, mācoties barot ar krūti.

 

Visi klātesošie tika informēti par mazuļa ēdināšanas biežumu, ilgumu, kā arī pašu ēdināšanas nobeigumu. Kas to būtu domājis, ka mazulim pirmajā ēdienreizē vajag tikai 5 mg piena!?

 

Ļoti interesanti bija stāsts par mītiem, piemēram, ka stresa dēļ pazūd piens, vai, lai būtu piens ir jādzer piens. Arī pati biju dzirdējusi no draudzenēm to, ka nav piena, nav piena. Nudien ticu, ka piens ir KATRAI māmiņai! Atliek tikai kārtīgāk pie tā piestrādāt un motivēt sevi, jo bērniņam piens ir dikti svarīgs. Es mītiem nepakļaušos, jo pati ļoti gribu dot to labāko savam mazulim un labākais ir mammas piens.

 

Tā kā mazulis ēd mammas pienu, tad mammai ir jāpiedomā arī pie sava uztura un dzīvesveida. Mums tika pastāstīts, ko vajadzētu ēst, no kā labāk atteikties, ar kādiem pārtikas produktiem jābūt uzmanīgiem. Tāpat tika uzsvērts, ka māmiņai ir kārtīgi jāatpūšas un jāizguļas. Te nu ir iespēja tētiem pašiem gatavot vakariņas vai kādā reizē noslaucīt putekļus no mēbelēm. Jā, arī par vides faktoriem tika runāts. Piemēram, mājās nevajagot lietot gaisa atsvaidzinātājus un mazgāt grīdas ar visādiem līdzekļiem, kurus mazais, rāpojot pa grīdu var no tās nolaizīt.

 

Barošana ar krūti, manuprāt, ir viena liela zinātne un par šo tēmu būtu jāievieš vesels apmācību cikls, kurā vēl daudz sīkāk un smalkāk būtu iespējams uzzināt par šo būtisko tēmu. Lekcija bija ļoti vērtīga un mani tā vēl vairāk iedrošina barot manu meitiņu ar pašas pienu! Un galvenais – ja ir kādas problēmas krūts barošanā, tad ir jāmeklē atbalsts pie zinošiem cilvēkiem, konsultantiem šajā jomā!

 

Uzskatu, ka šo lekciju noteikti jāapmeklē arī topošajiem tētiem – divas galvas labāk var uztvert šo informāciju un, barojot mazo ar krūti, ir jābūt savstarpējai sadarbībai un sapratnei arī vecāku starpā. Mājās Arvīdam jautāju, vai viņš varēs uzņemties veikt kādus pienākumus mājās, jo es esmu ļoti ieinteresēta kvalitatīvā krūtsēdināšana. Burvīgi ir dzirdēt, ka atbalsts šajā jomā būs!

 

Paldies par foršo lekciju un dāvaniņām – šoreiz mums tika pudelīte un māneklītis, kas noderēs ikdienā! Mums arī bija iespēja saņemt pāris materiālus par krūtsēdināšanu, kas palīdz atkārtot lekcijā dzirdēto un paņemt sev vajadzīgāko informāciju par šo tēmu, jo katrai mammai jau šī krūtsēdināšana ir tomēr savādāka.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM, AIZPILDOT ANKETU!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 14. Aug 2010, 13:38

Ja es dzīvotu Rīga noteikti izmantotu iespēju aiziet uz lekciju pie tavas mammas,jo draudzene bija un ļoti novērtēja 😀

Un pievienojos sveicieniem par to,ka,lai jauka gaidīšana 😀🌷

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Alise, Tava mamma ir super eksperts un cik interesanti, kā viņa varēs Tev palīdzēt gaidīšanas laikā un pēc tam!
Kad man piedzima mans jaunākais bērniņš, tieši Tava mamma bija tā, kas palīdzēja atsvaidzināt zināšanas par pareizu krūts ēdināšanu!
Paldies Diānai un lai Tev jauka gaidīšana!