Diāna: divas stundas Diānas Zandes lekcijās paskrien nemanot!

Diāna: divas stundas Diānas Zandes lekcijās paskrien nemanot!

26. Oct 2010, 18:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādā jaukā ceturtdienas priekšpusdienā es apmeklēju Diānas Zandes lekciju par mazuļa adaptāciju. Tā kā tuvojas tas brīdis, kad mūsu ģimenītei pievienosies dēliņš, man likās ļoti svarīgi noklausīties šo lekciju, lai varam pēc iespējas jaukāk sagaidīt mazo brīnumiņu!

 

Vispirms es gribētu pateikt, ka Diānas Zandes vadītās lekcijas ir ĻOTI interesantas gan no saturiskā viedokļa, gan no pasniegšanas. Ir ļoti interesanti klausīties, ja lektors ir perfekti sagatavojies, runā visu secīgi, azartiski un interesanti. Divas stundas paskrien nemanot un gribas klausīties vēl un vēl!

 

Pati lekcija ir interesanta ar to, ka tiek atbildēts uz visiem satraucošajiem jautājumiem, kā vecākiem rīkoties, lai jau no pirmajām minūtēm bērniņš sajustu, ka vide, kurā viņš ir ieradies, ir droša un visi viņu ir ļoti gaidījuši. Nevajadzētu jau pirmajā mirklī ķert fotoaparātu, bet izbaudīt to kopības un laimes sajūtu, varbūt pirmo foto var palūgt uzņemt vecmātei.

 

Pirmajos dzīves mēnešos mazuļa redze vēl nav tik attīstījusies, bet viņš ar prieku raugās tēta un māmiņas sejā, jo tās jau no tuvāka attāluma viņš sāk atpazīt. Diāna arī minēja, ka vinnētājas ir tās māmiņas, kuras ir tumšmates, jo tās bērniņam ir vieglāk saskatīt, tumšie mati veido kā tādu sejas rāmīti. Ir labi ja tētim ir bārda vai ūsas.

 

Sākumā nevajadzētu aizrauties ar rotaļlietām, mazuli tās galīgi neinteresē. Viņam viss ir jauns un nezināms, tāpēc vienkārša balta, melna vai sarkana (šīs krāsas bērniņš vislabāk redz) krāsas zeķe varbūt labākā pirmā rotaļlieta.

 

Interesanta bija arī lekcijas daļa par mazuļa temperamentu, kas var krasi atšķirties no vecāku temperamenta un piesaistes teoriju.

 

Daudz pārrunājām arī par pēcdzemdību depresiju. Tā ir nopietna problēma, par to ir jārunā un vajadzības gadījumā noteikti jāmeklē palīdzība pie speciālista, jo, ja to neārstē, tā var ievilkties pat vairākus gadus.

 

Mīļas māmiņas, jauks bija Diānas Zandes komentārs, ka ne mirkli nevajadzētu aizmirst, ka mēs esam arī sievietes un katru dienu kādu brītiņu veltīt sev: rīta kafijas krūze, nomierinoša vakara vanna, vienkārša pastaiga vienatnē, mīļākā žurnāla lasīšana. Kad bērniņš būs jau nedaudz apvēlies un būsiet pieraduši pie jaunā ģimenes stāvokļa, centieties atrast laiku, lai pabūt ar vīru divatā, tas ir svarīgi!

Lai veicās!

Diāna Lao Lodiņa

 

Piesakies uz Diānas Zandes adaptācijas lekciju 17.februārī!