Dekupāžas kursi Māmiņu Klubā! Piesakies un nāc kopā ar mazo!

Dekupāžas kursi Māmiņu Klubā! Piesakies un nāc kopā ar mazo!

31. Mar 2011, 18:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs atklāj jaunus kursus! Ja vēlies radīt skaistus un pavisam nesarežģītus rokdarbus, piesakies uz dekupāžas kursiem Māmiņu Klubā!

 

Atsauksmes:

KĀ MUMS GĀJA PIRMAJĀ DEKUPĀŽAS NODARBĪBĀ!

 

Dekupāža ir priekšmetu dekorēšana ar papīra aplikācijām. Izmantojot šo metodi, mērķis ir panākt gleznas efektu.

 

PIESAKIES UZ DEKUPĀŽAS NODARBĪBU ARĪ TU!

 

Tagad dekupāža Latvijā ir viens no populārākajiem rokdarbu veidiem, tomēr ne visi zina, ka tas nemaz nav tik jauns. Šī dekorēšanas tehnika izveidota Venēcijā XVIIgadsimtā.Sākumā mēbeles ar zīmējumiem izrotāja slaveni mākslinieki, taču viņu pakalpojumi kļuva arvien dārgāki. Tāpēc vēlāk vilka mākslinieku grafiku novilkumus. Tos nokrāsoja, zīmējumu izgrieza, uzlīmēja uz mēbeles un to nolakoja. Novilkums izskatījās kā uzzīmēts... „Trūkumcietēju māksla”, gadiem ritot, izplatījās visā Eiropā. Īpaši tā iepatikās Francijas karaļgalma dāmām. Proti, viņu izgudrotais dekorēšanas tehnikas nosaukums ieviesās daudzās valodās (franc. decoupage radīts no decouper – izgriezt).

 

Šādi var dekorēt dažādas koka, stikla, auduma, māla, metāla, plastmasas, kartona, akmeņa virsmas, spoguļus, plāksnes, sveces utt. Visvieglāk ir strādāt ar koka priekšmetiem, jo koks uzsūc krāsu, tā nenotek, attēls nenoslīd 

 

Svarīgākā šīs tehnikas priekšrocība ir attēli. Ar to dekupāža atšķiras no citiem dekorēšanas veidiem, jo nav jāmāk zīmēt vai gleznot.

 

Tagad arī Tev ir iespēja apmeklēt dekupāžas nodarbību, ņemot līdzi mazuli! Tā kā krāsa ir uz ūdens bāzes, tā nesmird tāpat kā laka un līme.

 


1

Nodarbību vadīs Māmiņu Kluba aktīvā māmiņa Linda Vēgnere, kura pati jau ilgāku laiku aizraujas ar šo nodarbi.

Te pāris Lindas gatavotie darbiņi:

{smallpic:1}

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:8}

{smallpic:9}

{smallpic:10}

{smallpic:11}

 

Un, lūk,kas mums sanāca pirmajā dekupāžas nodarbībā!

 

 

Nodarbības laiks: 27.septembris no plkst.15:00 līdz 16:30

Maksa par nodarbību: 5 lati

Kursi notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1(ieeja no Elizabetes ielas)

 

Meitenēm, kas piesakās uz nodarbību līdzi jāņem: māla podiņš ar paliktnīti, koka foto rāmītis vai tāss kastīte. (podiņus var nopirkt jebkurā lielveikalā Rimi, Maxima utt., arī foto rāmīti domājams, ka atradīs. Tāss kastītes lētāk ir Tiimari, bet var arī pirkt Hobbyset (Dzirnavu iela), tur savukārt dārgāk.



Vēl līdzi vajag salvetes ar zīmējumu (pēc sirds patikas), iesaku tādus, kas nav stipri lieli, arī košus, jo tie labāk izskatās. Šķēres (vēlams mazās, ja jāgriež sīkāku zīmējumi, vieglāk) un otiņa (vidēji liela, mīksta).



Akrila krāsas, līme un laka būs uz vietas.

 

BONUSS! Katra kursu dalībniece saņems arī izdales materiālus ar informāciju par dekupāžu.

 

PIESAKIES UZ DEKUPĀŽAS NODARBĪBU ARĪ TU!