Darbīga un piedzīvojumiem bagāta diena!

Darbīga un piedzīvojumiem bagāta diena!

25. Jul 2010, 17:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Sandra Voitkāne vēlējās padalīties ar visām māmiņām savā priekā un pastāstīt par tiešām jauki un saturīgi pavadītu dienu.

 

Sveiki, mīļās māmiņas un viņu mazuļi. Vēlējos uzrakstīt jums par kādu labi pavadītu dieniņu. Zinu, ka ļoti daudzas no jums slimo un ir saukstējušās, bet mēs vēl turamies, izmantojam tautas līdzekļus – dzeram tēju ar medu, ģerbjamies silti, kad ejam ārā, neuzturamies sabiedriskās vietās un turamies visiem spēkiem. Ja jūs ari gribat būt veselas, iesaku vismaz pāris stundas izstaigāt svaigā gaisā, pa kādu parciņu vai meža malu, ja jums tas ir pieejams.

{pic:1}

Mums jau bija apnicis sēdēt mājās un nīkt garlaicībā. Izšūpojāmies un nebija vairs ko īsti darīt. Tāpēc sagaidījām tēti no darba un devāmies pastaigā. Izdomājām apvienot patīkamo ar lietderīgo un paņēmām līdzi trauku avotiņa ūdenim.

 

{pic:2}

Devāmies pastaigā gar skolu, kur abi ar vīriņu esam mācījušies un kur droši vien mācīsies arī Adriana – Līgatnes Vidusskola. Šajā skolā mācās apmēram 200 skolēni no Līgatnes, Augšlīgatnes, Siguldas un Ieriķiem. Uz skolu ved diezgan stāvs kalns, tapēc ratus stumj tētis, es skraidu un fotografēju. Adrianas tētis vēl paspēj man parādīt mēli, lai stumjot es, sportiņa pēc.

 

{pic:3}

Stumjoties augšā pa kalnu, pamanām ļoti skaisti apsūnojušu koku, ko obligāti bija jānofotografē.

 

{pic:4}

{smallpic:5}

Un esam jau gandrīz pie skolas – šeit ir norāde uz skolu, kur mēs ar Adrianu pieejam apskatīties. Šo norādi izgatavojis no koka Līgatnes Vidusskolas absolvents, kā atmiņu un dāvanu skolai.

 

{pic:6}

Tad paejot garām ,skolai, nokļūstam pie skolas sporta laukuma, kur skolēni siltajā laikā sporto, bet vasaras sezonā jaunieši šeit nāk paši spēlēt bumbu – volejbolu, basketbolu un futbolu.

Man prieks ,ka mūsu pilsētiņā dzīvo sportiski un aktīvi jaunieši!

 

{pic:7}

Tad mums atliek vel paieties pa meža taciņu un tētis dodas uz avotiņu pēc ūdens. Šis ir vistīrakais avotiņš Līgatnē – atzinuši speciālisti pēc analīžu izgatavošanas visiem avotiņiem tuvākajā apkārtnē.

{pic:8}

Mēs tētim līdzi nedodamies, jo taka līdz avotiņam ir stāva un kalnaina pašā meža vidū, tētis dodas lejā viens pats.

{pic:9}

Mēs sagaidām tēti un palūdzam ,lai mūs nofotogrāfē.

{pic:10}

Pa ceļam vēl ieejam pie Adrianas omes, kura dzīvo tuvu pie avotiņa. Adriana    izspēlējās ar lielo mīksto tārpiņu, kas viņai tik ļoti patīk!

{pic:11}

{pic:12}

Pēc tam dodamies atpakaļceļā un ejam apciemot skaistos gulbīšus, kas peld dīķī Līgatnes centrā.

{pic:13}

{pic:14}

 

Bijām paņēmuši līdzi maizīti un Adriana pabaroja putniņus. Putniņi bija ļoti droši un nāca klāt – Adrianai bija lielie prieki un viņa visus laiku sauca – pē, pē.

 

Un vēl mums bija pārsteigums, ka tieši tajā dienā atbrauca Adrianas onkulis Ivars, kurš tik sen nebija ciemos bijis pie mums. Viņš  izveda mazo pastaigā un mammai bija atpūta.

 

Ceru, ka jums iepatikās mūsu dieniņa un novēlu arī jums katru dienu atrast ko jaunu un interesantu ko apskatīt un izdarīt!

 

Māmiņa Sandra Voitkāne

16. Nov 2009, 12:21

Jā , pastaigas svaigā gaisā ir veselīgas.....")")")

15. Nov 2009, 18:13

JĒEEE = Danute atgriezusies...."*)"*)"*)

15. Nov 2009, 16:26

Mīļš paldies par labajiem vārdiem....!!!
Jā, mums te vietas kur staigāties ir bezgala daudz...😀😀😀

rita123 rita123 14. Nov 2009, 20:01

Jauka atpūta padevusies!😀

14. Nov 2009, 10:39

Superīgi esat atpūtušies-malači😘

14. Nov 2009, 08:36

Forši,mēs Līgatnē esam bijuši tikai vienu reizi un labi atpūtāmies!😀