Dace Rukšāne-Ščipčinska: priekšroku dodu ekoloģiskajai pārtikai

Dace Rukšāne-Ščipčinska: priekšroku dodu ekoloģiskajai pārtikai

11. Oct 2011, 11:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Cik vien iespējams, es pērku tieši ekoloģiskos pārtikas produktus. Tas ir vērtīgs ieguldījums manā un ģimenes veselībā,“ Māmiņu Klubam stāsta rakstniece un žurnāla Lilit galvenā redaktore Dace Rukšāne-Ščipčinska.

 

„Manā dzīvē ir dažādi periodi. Ir tādi, kad man praktiski nav brīvā laika un tādi, kad tā ir salīdzinoši daudz. Kad laika ir vairāk, cenšos sevi un savu ģimeni iepriecināt ar pašas gatavotiem ēdieniem no ekoproduktiem. Ekoproduktus pērku gan speciālajos tirdziņos, gan eko bodītēs, gan arī pie saimniekiem, par kuriem esmu pārliecinājusies, ka viņi pārdod dabiskus ēdienus.

 

Ja vien iespējams, cenšos izvairīties no iepirkšanās lielveikalos. Bet jāatzīst, pavisam bez tiem arī neiztieku, jo ikdienas skrējienā citreiz nākas iepirkties arī tajos.

 

Ja jāsalīdzina ekoprodukti un tie, kas pirkti lielveikalos, protams, eko ir daudz garšīgāki. It sevišķi to var just, ēdot gaļas un olas. Man pat no domas vien, ka jāēd vista, kas audzēta fabrikā un barota ar hormoniem, pāriet apetīte. Ir grūti ko tādu ieēst. Pie saimniekiem audzēto gaļu gan man patīk gan gatavot, gan ēst.

 

Šobrīd mūsu ģimenes hīts ir dažādos veidos gatavota pīle. To pērkam pie pazīstamiem saimniekiem.

 

Tiesa, eko produktu iegāde prasa lielāku laika ieguldījumu, bet nevis naudas. Cenas ziņā eko produkti nemaz tik ļoti dārgāk neizmaksā. Un arī laiku nu jau ir sanācis ieekonomēt. Sākumā gan jārēķinās – kamēr iepazīsi ekoloģisko produktu veikaliņus, tirdziņus vai saimniekus, kas individuāli pārdod ekoloģiskos produktus, vajadīgs lielāks laika patēriņš uz iepirkšanos. Bet tas ir tikai sākumā,“ savā pieredzē dalās Dace Rukšāne – Ščipčinska.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 Foto: Tatjana Vlasova