Ceturtdienas vakarā zīmogu mātes pasē ieguva vēl 11 pāri!

01. Nov 2010, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairākas reizes mēnesī Māmiņu Klubā ir izlaidumi. Jā, tie patiešām ir izlaidumi, jo kā apliecinājumu tam, ka topošie vecāki ir sagatavoti dzemdībām, saņem zīmogu mātes pasē.

{smallpic:1}

Kursu vadītāja vecmāte Signe Irša

Vēlējāmies šajā nozīmīgajā reizē aprunāties ar kursu vadītāju Signi Iršu.

 

Vai grupas, kuras apmeklē pie Jums lekcijas, kaut kā atšķiras savā starpā?

 

Šis ir mans 2. izlaidums Māmiņu Klubā un tiešām es jau varu salīdzināt. Ar pirmo grupu biju kopā trīs nodarbības, jo vadīju ne tikai lekcijas par grūtniecību un dzemdībām, bet arī par krūts barošanu, tādējādi šķita, ka kontakts ir izveidojies ciešāks un sāka veidoties arī dialogs. Vispār pirmā nodarbība ir tā, kurā ir tāds apmulsums un jautājumi ir tikai pauzes laikā vai pēc nodarbības, bet dzemdību lekcijā, kas ir ceturtā pēc kārtas, sāk veidoties tāda kā neliela diskusija. Interesanti ir tad, ja grupā ir vecāki, kuriem ir gan pirmais, gan arī otrais vai trešais bērniņš, tad sarunu laikā var gūt apstiprinājumu par to, kas jau ir uzzināts.

 

Es nevarētu teikt, ka starp grupām ir ļoti liela atšķirība un vieni būtu ļoti rezervēti, bet otri- pavisam draudzīgi. Pieļauju domu, ka mūsu mentalitāte nedaudz kavē ciešāku attiecību veidošanu starp grupas biedriem, tomēr šādu kursu vadīšana man ir interesanta un uzskatu to par sava veida izaicinājumu.

 {smallpic:2}

{smallpic:3}

Saņemot zīmogu mātes pasē

Apmeklējot topošo vecāku kursus, var iegūt arī ģimenes dzemdību zīmogu, bet tas nav galvenais. Pastāstiet, kāpēc, pēc Jūsu domām, vajadzētu pierakstīties uz šīm nodarbībām?

 

Piekrītu, ka galvenais nav zīmogs, jo zīmogu var ielikt arī neapmeklējot nevienu lekciju. Tas mērķis kursu apmeklējumiem ir apstiprināt jau iegūtas zināšanas, jo, manuprāt, šobrīd ir ļoti daudz informācijas gan masu medijos, gan dažādos preses izdevumos, gan grāmatās par grūtniecību un dzemdībām.

 

Otrs ir tas, jo mazāka grupa, jo interaktīvāka sanāk sadarbība, var vairāk pastāstīt, atbildēt uz konkrētiem topošo vecāku jautājumiem, jo lielā grupā cilvēki baidās kaut ko jautāt un tīri fiziski  ir ierobežots laiks, tādējādi, ja katrs grib kaut ko pajautāt, tad ne vienmēr tas sanāk

 

{smallpic:4}

{smallpic:5}

Vecāki droši vien uzdod ļoti daudz jautājumu. Kas topošos vecākus interesē visvairāk?

 

Visbiežākais jautājums ir par to, kad jābrauc uz dzemdību nodaļu. Tomēr šajā jautājumā jāsaka, ka cik jautātāju, tik atbilžu, jo vienas atbildes nekad nebūs. Tad ir jautājumi par iespējamiem plīsumiem, ko varētu darīt, lai nebūtu. Ir arī jautājumi par līgumdzemdībām ar ārstu vai vecmāti, arī par atsāpināšanas metodēm- ko izvēlēties, vai izvēlēties..

 

 

Jums ir gana liela pieredze, lūdzu, nosauciet galvenos aspektus, kam būtu jābūt, lai ikviena topošā māmiņa piedzīvotu veiksmīgas un skaistas dzemdības!

 

Ticība sev un savai varēšanai piedzemdēt. Es to cenšos arī nodarbības uzsvērt, ka Daba ir devusi iespēju iznēsāt bērniņu, tad Daba ir devusi iespēju piedzemdēt bērniņu, jo neviens cits to nevar izdarīt.

 

Tālāk, protams, ir tas, kas sievieti varētu iedrošināt un palīdzēt. Vai tas ir partneris vai tā ir mamma, draudzene, tagad Latvijā ir arī dūlas, ar kurām ir iespējams būt kopā dzemdībās. Tātad ir vajadzīgs gan emocionālais, gan fiziskais atbalsts.

 

Noteikti būtisks aspekts ir, lai sieviete jūtas droši, tāpēc es iesaku pirms dzemdībām aizbraukt apskatīties dzemdību nodaļu, kurā viņa gatavojas dzemdēt- kas tur sagaida, kā tur vislabāk nokļūt. Jo mazāk stresa, jo veiksmīgākas dzemdības.

 

Vēl viens ļoti svarīgs apstāklis ir necensties uzsūkt stereotipus, kas mums ir visapkārt- par draudzeņu, mammas vai interneta draudzeņu pieredzēm. Tā ir viņu pieredze. Mēs gribam iemācīties no svešas pieredzes, bet dzemdības nav tas process, kur mācīties no citiem, turklāt arī sievietei katras dzemdības ir atšķirīgas!

 

Ļaujieties šim procesam un tam, ko ķermenis dara, un nemēģiniet nokontrolēt, ka grāmatā bija rakstīts tā, bet sanāk pavisam citādi. Neiekļaujies kādos konkrētos rāmjos, jo arī radošs process pieļauj korekcijas un izmaiņas!

 

Man latviešu vārds „radības”, kas arī nozīmē „dzemdības”, tīri saknē saistās ar „radošs”. Esiet radošas šajā procesā! Ja esat iecerējušas, ka dzemdības būs vienā vai otrā veidā, bet, ja dzemdību laikā kaut kas mainās, piemēram, sajūtas, tad mainies līdzi un pieņem citu rīcības plānu!

{smallpic:6}

Kursu apmeklētāji saņem arī dažādas dāvanas:

- Huggies autiņbiksītes Newborn;

- Philips AVENT dāvanu komplektu;

- Māmiņu Kluba DVD;

- Johnson's Baby dāvaniņu;

- Cilmes šūnu atlaižu kuponu 40,- vērtībā!

 

Ja arī Tu vēlies iegūt zināšanas, dāvanas un zīmogu mātes pasē, kā zīmi, ka esi sagatavota ģimenes dzemdībām, piesakies uz kursiem Māmiņu Klubā!

 

1

7 iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā

Priekšrocības apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus

Speciālisti sagatavo topošos vecākus dzemdībām

Topošo vecāku skolā 8.izlaidums

Intervija ar vecmāti Signi Iršu

 

Cik maksā? - 15 lati (katra nodarbība) no pāra; 10 lati (katra nodarbība), ja apmeklē viens

Nodarbības sākums: Nodarbības ilgst no plkst.18:00 līdz 20:00!

Kursi notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1 gan mājīgā studijā, gan jaunajās telpās divus stāvus zemāk!

Dāvanas kursu beidzējiem

Topošie vecāki 4 nedēļu laikā saņems arī dažādas dāvanas vairāk kā 70Ls vērtībā.

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

 

Kursus atabalsta:

 

6

 

1
4
PIESAKIES UZ KURSIEM, AIZPILDOT ANKETU!
05. Feb 2010, 15:27

Mēs ar vīriņu jau esam pieteikušies šiem Māmiņu kluba kursiem...ar nepacietību gaidam, kad sāksies kursi 😀