Cepti āboli ar brūklenēm

Cepti āboli ar brūklenēm

16. Jul 2010, 09:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnība. Krāsnī cepti āboli ar kanēli. Šādas atmiņas pārņem māmiņu Annu Kovaļčuku.

 

Šādi cepti āboli man ļoti atgādina bērnību. Atceros, ka vasarā mamma ļoti bieži cepa. Vasarā mēs biežāk cepam, bet tagad rudenī, kad ābolu nu jau vairs nav tik daudz, sanāk sacept retāk.

{pic:1}

Ābolus nomazgāju un lieku cepeškrāsnī cepties. Kad gatavi, pārberu ar cukuru(var bērt virsu kanēli)un atstāju lai, pacepas vēl 3 minūtes.

{pic:2}

Var pa virsu pārliet ar medu, arī ļoti garšīgi sanāk! Šādi ceptus ābolus var ēst ar aukstu saldējumu! Ņam,ņam, cik gardi sanāk, it īpaši, ja āboli ir saldi.

 

Šādi ceptus ābolus var dot arī mazākajiem, Alise ēda ar gardu muti :)

 

Tāpat kā jebkuros augļos, arī ābolos ir ļoti daudz vērtīgu vitamīnu, tāpēc tos ieteicams ēst ar visu mizu(ja tie ir no pašu dārza). Ābolu sula arī ir ļoti veselīga, un tā pat palīdz nierakmeņu izvadīšanu no organisma.

Piedalies arī Tu konkursa "Manas ģimenes veselīgie kārumi" konkursā un laimē kasti ar 60 veselīgajiem Elovena cepumiem!

6

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

10. Nov 2009, 22:03

es šādi ābolus pamēģināju pirmo reizi bērnībā😀

09. Nov 2009, 21:33

jaaaa, mums arii ļoti garšo....😀😀😀

09. Nov 2009, 13:19

man bērnībā garšoja cepti āboļi

rita123 rita123 09. Nov 2009, 10:11

Mums arī ļoti garšo cepti āboli😀😀😀