Brokastīs mannā putra!

Brokastīs mannā putra!

16. Jul 2010, 13:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mannā biezputra ir gana sātīga un garda. Sevišķi, ja pievieno ievārījumu! Kā mannā biezputru brokastīm gatavo Ilze Bērziņa, lasi tālāk!


Mūsu ģimenē brokastis ir arīdzan viena no svarīgākajām ēdienreizēm, ja agrāk es uz skolu gāju ar tukšu vēderu, jo elementāri neko nedabūju savā kuņģītī, tad pašlaik kad dzīvojam ģimenē, ir izmainījusies visa mana dzīve kā jau notiek ar mums visiem.

Šoreiz rakstīšu par putrām. Putras sāku aizvien vairāk vārīt kad piedzima mana pirmā meitiņa, bet ar otrās meitiņas ierašanos mūsu dzīvītē putras kļuva aizvien garšīgākas. Agrāk nevarēju pat iedomāties, es un ēdīšu auzu pārslu putru, bet tā kā mana ģimene ir salduma mīļotāji, tad vienkāršu putru pārvēršam kaut kamā garšīgā.

Šorīt uzvārīju mannā, un tā kā esam četri ģimenē, tad visiem ir savas prasības, kā vēlas ēst mannā.

Lūk, dažas idejas, kā parastu mannā pārvērst par ļoti garšīgu mannā....

{pic:1}

Šis ir manas bērnības mannā. Kad biju maza, mamma vārīja ļoti biezu mannā ar kunkulīšiem, kuri man tik ļoti garšoja, bet kunkulīši man gan nesanāk. Tad katrs ņēmām lielo karoti un likām šķīvītī, bērām pāri kanēli un veselu kaudzi cukura... ņammmm....

{pic:2}

Pašlaik esmu atklājusi lielo atklājumu, kad pieliekot pie mannā sviestu, tas kļūst vēl gardāks, kā arī pievienojot vēl manis vārīto aveņu, melleņu ievārījumu...

{pic:3}

Manai vecākajai meitiņai Annai ļoti garšo mannā ar šo gardo ievārījumu un augļiem, šoreiz ar banāniem, bet bez sviesta, bet arī garda ļoti.

{pic:4}

Un šis gardums manai mazākajai meitiņai, manuprāt, izskatās ļoooti garšīgi, šeit pielikts viss komplekts, sviests, kurš jau izkusis karstajā mannā, aveņu, melleņu ievārījums un banāni... mazā visu šķīvīti pa tukšo izēd.

Pamēģiniet ļoti garšīgi.

Lielākoties brokastis gatavoju es, bet ir sestdienas, kad mani palutina ar kafijas krūzīti un ceptām olām ,kā arī sviestmaizītēm.

Labu apetīti arī jums!

 

Piedalies konkursā "Manas ģimenes veselīgās brokastis" arī Tu un laimē Valmieras piena jaunā augļu jogurta dāvanu grozus!

2

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

rita123 rita123 09. Nov 2009, 10:21

Mums arī garšo mannā brokastīs😀

09. Nov 2009, 10:09

jā man pašai mannā putra ļoti garšo,nu meitiņai esmu taisījusi ar banānu..it ka ēda😀