Brīvdienas Ventspilī kopā ar māmiņu Ilzi

Brīvdienas Ventspilī kopā ar māmiņu Ilzi

17. May 2012, 22:26 mamma27 mamma27

Ventspils ir pilsēta ,kuru šovasar ļoti gribējām apciemot un pagājušajās brīvdienās tā arī darījām. Braucot uz Ventspili ir jārēķinās ,ka ar vienu dienu ir par maz lai visu redzētu un apskatītu. Tāpēc arī mēs tur palikām divas dienas.


Bet nu par visu pēc kārtas.

 

Pirmā vieta,ko devāmies apskatīt bija Brīvdabas muzejs un Mazbānītis.Tā kā abi atrodas blakus,tad vispirms npirkām biļetes,jo rindas lielas un pieprasījums arī. Biļete ģimenei 2,25 ls (2pieaugušie+ 1-5 bērni) vienā virzienā. Bet tā kā mēs arī gribējām nokļūt atpakaļ,tad pirkām uz abām pusēm.

 

Bet līdz bānītim bija jāgaida stunda, tad nu devāmies apskatīt Brīvdabas jūras muzeju. Te nu varēja apskatīt laivas, dzīvojamās ēkas, rijas,klatis, klētis ,pirti un citas jaukas lietas.Cena ģimenei 1,50ls

 

Redzējām arī dzirnavas.Kurās varēja uzkāpt un izpētīt visus mehānismus.

 

 

Muzeja teritorijā bija iespēja arī šaut ar loku. Tas izmaksāja 2ls -desmit bultas. Bet ,ja trāpija dzeltenajā ,tad varēja saņemt akmeni ,kur bija uzzīmēta bulta un uzraksts Ventspils. Jauka ,maza lietiņa par piemiņu no brauciena.

 

 

Nemanot bija paskrējusi stunda un bija laiks braucienam ar bānīti. Adrianam ļoti patika. Kā arī mums paveicās,jo brauciena laikā bija pamatīgs lietus gāziens,bet kāpjot ārā atkal spīdēja silta saule.

 

 

Nākamais apskates objekts bija Hercogs Jēkabs. Bet arī te lielas rindas.Kamēr gaidījām savu kārtu izstaigājām ostmalu -redzējām lielus kuģus, govis, strūklaku....

 

Brauciens ar kuģīti ilgst 45 min. un maksā 1ls no pieaugušā.

Tad arī pienāca laiks kāpt uz kuģīša. Bet tad Adrians paziņoja,ka nebrauks. Nu diemžēl izvēles iespējas viņam nebija-bija vien ar varu jādabū uz kuģa.

Bet piecām minūtēm jau patika un viss bija kārtībā.

 

Tā nu ātri bija pienācis vakars. Nemanot. Devāmies pavakariņot un vēl ,lai mazais tā kārtīgi nogurtu apmeklējām Bērnu pilsētiņu.

 

Tā nu bija pirmā diena Ventspilī. Ar emocijām bagātu dienu un sajūtu,ka viss izdevies devāmies pie miera.

Nākamajā rakstā par otrās dienas piedzīvojumiem....

mamma27 mamma27 29. Jul 2011, 08:13

Tāda picērija bija, bet mēs nebijām.Bijām parastā ēstuvē, bet tā ar bija firma Diāna.
Tā kā izlēmām braukt tikai piektdien,tad nakts mājas bija jāmeklē uz vietas. Zvanot uz visiem numuriem pēc kārtas ,kas bija bukletā -naktsmītnes, visur bija pilns, bet vienā man iedeva numuru,kad kāda sieviete izīrē istabas,piezvanīju tur, tai viss pilns, bet tā man iedod vēl kādu numuru ,kur sieviete dzīvokli izīrē. Un mums paveicās. Dabūjām vienistabas dzīvokli.😀 Nu vispār tā jau nevar ,ka visu pēdējā mirklī, bet tā vienmēr ir jautrāk.

28. Jul 2011, 13:59

Uz V-pili jābrauc ne svētkos, savādā tur ir ļoti daudz cilvēku. Mums omīte tur dzīvo un vīra māsa, tādēļ šajā pilsētā dzīvojamies ļoti bieži un pat darba dienās tur mēdz būt ļoooti daudz cilvēku.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 28. Jul 2011, 13:58

Mēs arī pa Ventspili šajā vasarā vairāk kā nedēļu pie radiem nodzīvojāmies- skaista jau ir tā pilsēta!