Brauciens uz Zooloģisko dārzu

Brauciens uz Zooloģisko dārzu

19. Feb 2010, 14:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Edīte Ogorodnikova ar bērniem dodas uz Zooloģisko dārzu! Lasām visi kopā, kā viņiem tur gāja!

 

Brauciens mums bija pavasarī, tas bija dēliņa pirmais brauciens uz Zooloģisko dārzu. Tā, kā nedzīvojam Rīga, tad ceļš aizņēma nepilnu stundu. Mazais šo laiku gulēja.

{pic:1}

Un kad atbraucām mazais pamodās un tad sākās pats interesantākais.

 Tākā pirms braukšanas mēs iegājām www.rigazoo.lv un uzzinājām, kas tur ir interesants. Un izrādās ka pavasaris ir dziesmu un mīlas rotaļu laiks.

 Šobrīd Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs aizņem aptuveni 20 hektāru platību un tā kolekcijā ir 430 sugu 3000 dzīvnieki (neskaitot kukaiņus u.c. bezmugurkaulniekus).Tā mēs sākām savu ceļu pa Zoodārzu. Pirmais ko mēs redzējiā tie bijā roņi. Šie plēsējiem tuvie dzīvnieki daudz laika pavada ūdenī, tādēļ tiem ir izveidojušies dažādi pielāgojumi: kājas līdzīgas airiem un starp pirkstiem ir peldplēve, ķermenis ieguvis plūdlīnijas formas, zem  ādas atrodas pamatīgs tauku slānis. Tomēr tie ir zīdītāji, kuri ar plaušām elpo atmosfēras gaisu, kā arī atpūsties un mazuļus dzemdēt iznāk krastā. Airkāju kārtā ir 30 sugas. Baltijas jūrā mīt 3 roņu sugas - plankumainais ronis, pogainais ronis un pelēkais ronis. Plankumainais ronis uzturas galvenokārt jūras rietumu daļā, un Latvijas piekrastē konstatēts tikai 2 reizes. Mūspusē sastopamas abas pārējās Baltijas jūras roņu sugas. Pavasaros ik gadu uz zoodārzu tiek atvesti vairāki pelēko roņu mazuļi, kā arī pa kādam pogaino roņu mazulim.

{pic:2}

Kad pasatījāmies roņus gājām uz lauku sētu tur mes redzejām kazas un citus mājdzīvniekus.

{pic:3}

Pēc tam mēs gājām pie kamieļiem. Fotogrāfijā redzams mans brālis ar manu dēliņu.

{pic:4}

Tad mēs redzējām Līdzenuma tapīru. Dainim bija viss tik interesanti, ka viņam gribējas visu aiztikt, bet nedrīkstēja.

{pic:5}

Tad mēs redzējām zebras.

{pic:6}

Bijām arī tropu mājā. Bija interesanti, bet arī karsti bija, bet mazais bija ļoti apmierināts.

{pic:7}

Izejot ārā no tropu mājas mēs gājām pie surikātiem. Interesanti ir tas, ka viņi ir ļoti bailīgi, ja kāds iesvilpās vini uzreiz slēpjās un pēc tam atkal lien ārā. Un izskatās tā, ka viņiem patīk pozēt.

Un tie ir tikai daži dzīvnieki, kurus mēs apskatījām, tu vinu ir pārāk daudz, lai varētu visus parādīt. Garā pastaiga mums aizņēma gandrīz 4 stundas, bijām ļoti noguruši, bet patīkami noguruši.

Iesaku aizbraukt un paskatīties.

mamma27 mamma27 05. Aug 2009, 17:45

Es ar taisos mazoaizvest,nu jau pietiekami liels,lai būtu viņam interesanti. Vē jāpaspēj augustā,kamēr labs laiciņš.

05. Aug 2009, 22:01

tas pedejais radījums baigi atgādina Zatleru. runā, ka šis esot bijis tas aizbēgušais surikats, un pēc tam kastītē atnests atpakaļ. tik visi to tur nsolēpumā...

05. Aug 2009, 18:49

Mēs ar esam bijuši Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā, kad meitiņai bija 2 pāri gadiņi un ar ratiņiem, jo ar kājiņām tik daudz neizstaigātu. Mēs bijām ļoti apmierināti, kur gribējām tikt, tur arī tikam. Nebija nekādu problēmu....

mamma27 mamma27 05. Aug 2009, 17:45

Es ar taisos mazoaizvest,nu jau pietiekami liels,lai būtu viņam interesanti. Vē jāpaspēj augustā,kamēr labs laiciņš.