Bērnu slimnīcai tomēr nauda būs!

Bērnu slimnīcai tomēr nauda būs!

02. Mar 2010, 21:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselības ministrija (VM) piešķirs papildus 700 000 latu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, kas ļaus nodrošinās neatliekamās palīdzības sniegšanu un plānveida operācijas bērniem līdz šā gada beigām.

Par to žurnālistus piektdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) informēja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Rozentāle norādīja, ka slimnīcu tīkla optimizācija veikta tā, lai pacienti reģionos tiek nogādāti reģionālajās slimnīcās, savukārt visi nopietni slimie bērni tiktu nogādāti uz Bērnu slimnīcu Rīgā.

Līdz ar to VM iekšienē pārdalījusi finansējumu un no ģimenes ārstiem paredzētā, bet pagaidām neizmantotā finansējuma, piešķīrusi 700 000 Bērnu slimnīcai. Par līdzekļu pārdali valdība lems jau otrdien.

Gan Rozentāle, gan premjers pēc tikšanās žurnālistiem atzina, ka joprojām tiek meklēti risinājumi veselības aprūpes finansējuma problēmām.

Amatpersonas pieļāva, ka daļu finansējuma veselības aprūpei varētu gūt no starptautiskā aizdevuma daļas, kas paredzēts sociālās drošības spilvenam, taču pagaidām konkrētas summas nav zināmas, jo VM strādājot pie priekšlikumiem.

Premjers žurnālistiem stāstīja, ka piektdienas tikšanās laikā pārrunāti ne tikai slimnīcu finansējuma jautājumi, bet arī aktualizēta problēma par slimnīcu parādiem. Premjers uzsvēra, ka turpmāk slimnīcas vairs nevarēs veidot parādus, tām vajadzētu strādāt esošā budžeta ietvaros.

 

www.DELFI.lv

14. Aug 2009, 21:32

piekrītu ilzukss...😀

14. Aug 2009, 21:32

piekrītu ilzukss...😀