Vecāki stāstīja, ka šonedēļ viņu gadu vecais bērniņš nonācis Bērnu slimnīcas 3.nodaļā pēc sadzīves negadījuma. Piektdien bērniņu izrakstīja no slimnīcas, bet jau sestdien vecāki bija spiesti atkal saukt ātro palīdzību – bērnam bija sākusies vemšana un caureja. Mediķi viņam konstatēja rota vīrusu un viņš nonāca 14. jeb infekciju slimību nodaļā.

 

"Ātrās palīdzības brigāde, kas sestdien mums palīdzēja, nebija īpaši izbrīnīta, jo, laikam jau bija dzirdējusi par Bērnu slimnīcā notiekošo. Uzņemšanā pēc skaidrojuma, ka tikai vakar izrakstījāmies no 3.nodaļas, arī nebija izbrīnīti. Viņi pat atzina, ka neesam jau pirmie, gandrīz visa 3.nodaļa esot pārcēlusies uz 14.nodaļu," sacīja bērna tēvs. "Saprotu, ka mēs neesam pasargāti ne no kā, bet slimnīcā dabūt citu slimību... Kā lai uzticu sava bērna veselību mediķiem, ja slimnīcā viņu inficē ar ko citu," sašutuma pauda tēvs.

 

Viņš arī uzsvēra, ka, pirmo reizi izrakstoties no slimnīcas, viņus neviens nebrīdināja, ka pastāv iespējamība saslimt. "Nodaļā arī nebija nekāda karantīna, jo es brīvi varēju apmeklēt savu bērnu un sievu, kas palika kopā ar bērnu slimnīcā. Tikai sarunās ar citiem vecākiem uzzinājām, ka 3.nodaļā jau tad daži bērni bija aizvesti ar rota vīrusa pazīmēm, bet mediķi par to neko neteica," piebilda bērna tēvs.

 

Delfi.lv